Cerven
ohodnotit

Tarzan

Rok:
1999
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
11.11.1999
„Legendární král džungle v animovaném filmu studia Walta Disneye.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tarzan
Gorilí rodina adoptuje uprostřed džungle opičího chlapce Tarzana. Přestože je Tarzan často vůdcem gorilí smečky odstrkován, ostatní gorily Tarzana přijmou a vychovávají ho, jako by byl jedním z nich. Společně s hubatou gorilí kamarádkou Terk a neurotickým slonem Tantorem se Tarzan učí obratnostem v korunách stromů a přežití v království zvířat. Jeho dva světy se protnou, když se objeví lidé, a Tarzan si musí vybrat mezi civilizovaným životem po boku krásné Jane nebo životem, který zná a miluje - se svojí gorilí rodinou.


Autor: 261972

Popis / Obsah / Info k filmu Tarzan
Tarzan vyrůstal od útlého dětství v divoké africké džungli. Z osiřelého lidského mláděte, které před lety nezištně adoptovala gorila Kala, vyrostl silný a spravedlivý král džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk a jeho prozření je umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane. Na romantiku ovšem zatím moc času nezbývá. Zlotřilý průvodce expedice Clayton hodlá uskutečnit svůj ďábelský plán chce gorily zbavit svobody a v klecích je výhodně prodat

Tento celovečerní animovaný snímek studia Walta Disneye je už osmačtyřicátým filmovým zpracováním Tarzanova dobrodružství. Díky zkušenostem vynikajících animátorů a nejnovější technice je ovšem prvním tarzanovským filmem, který mohl do nejmenších detailů respektovat ducha legendární předlohy, jejímž autorem je Edgar Rice Burroughs. Samotná podstata animovaného filmu dovolila tvůrcům realizovat příběh s velkolepým rozmachem a efekty, které by byly v žánru hraného filmu zhola nemožné. Ostatně Burroughs už v roce 1936 psal svému synovi, že nejlepší filmová adaptace jeho románů by byla animovaná. Ale to by ji musel natočit někdo jako Disney..


Popis / Obsah / Info k filmu Tarzan
Opičí muž Tarzan, jehož stvořil již v roce 1912 spisovatel Edgar Rice Burroughs, je jedním z nejznámějších hrdinů filmového plátna. Avšak až po téměř padesáti hraných snímcích se poprvé objevuje v celovečerním animovaném filmu. Přitom sám Burroughs už v roce 1936 konstatoval, že se Tarzanův příběh hodí pro kreslený film a zvláště pro Walta Disneyho. Autoři animované verze kteří na náročném projektu pracovali od roku 1995, museli přizpůsobit Tarzanova dobrodružství požadavkům specifického kinematografického druhu i zavedeným schématům disneyovského rodinného filmu.

Po ztroskotání lodi se na ostrově zachrání mladí manželé s miminkem. Když se však rodiče stanou obětmi krvelačné leopardice, ujrne se sirotka gorila Kala, která přišla o své mládě. Tarzan vyrůstá v nové rodině. Spřátelí se s gorilou Terk a se slůnětem Tarnakem.

Když dospěje v mladého muže, je už džungle jeho pravým domovem. Mladík se však zamiluje do emancipované mladé dámy Jane, která přijela na ostrov se svým otcem kvůli pozorování goril. Průvodce cestovatelů, proradný lovec Clayton, však chce lidoopy pochytat a prodat. Neváhá kvůli tornu použít i zákeřné Isti. Tarzan však nakonec s pomocí přátel gorilí rodinu ochrání a spolu s milovanou Jane a jejím otcem zůstane (oproti předloze) na ostrově, zatímco zloduch zahyne. V boji zemře i vůdce goril, starý Kerchak, který až před smrtí přijme Tarzana za svého "syna".


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Tarzan & Jane (2002)

 Tarzan & Jane (2002)
Tarzan & Jane n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Loter, Lisa Schaffer, Victor Cook

(pokračování)

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

10:00 - 11:05

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr

10:05 - 10:35

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina

09:40 - 10:55

45 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

09:25 - 10:40

60 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Edgar Rice Burroughs

Burroughs Edgar Rice

Naposled navštívené:
Edgar Rice Burroughs

Burroughs Edgar Rice