Cerven
ohodnotit

Terapie láskou [2k digital]

Silver Linings Playbook

Další název:
Terapia láskou
Rok:
2012
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
28.2.2013
„Život vždycky nejde podle plánu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Terapie láskou
Když jednoho dne přišel učitel Pat neplánovaně domů z práce, přistihl svou ženu Nikki při nevěře. Neovládl se a milence své ženy brutálně zbil. Po vyšetření psychologem byla u něj diagnostikována bipolární porucha a byl nucen strávit osm měsíců svého života v psychiatrické léčebně. Po propuštění se Pat vrací do domu svých rodičů a je odhodlaný získat svou ženu zpět. Nikki však prodala jejich dům, odstěhovala se a nechce ho vidět. Pat je odhodlaný naučit se zvládat své emoce. Pochopení nalézá u atraktivní, záhadné a tak trochu šílené Tiffany, která se nedokáže vyrovnat s tragickou smrtí manžela. Tiffany mu slíbí, že mu pomůže kontaktovat jeho ženu, když jí na oplátku on vyjde vstříc a bude s ní trénovat do taneční soutěže?

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Terapie láskou
Scenárista a režisér David O. Russell natočil originální romantickou komedií Terapie láskou podle stejnojmenného bestselleru Matthewa Quicka. Film získal řadu ocenění, hlavně v hereckých kategoriích a za adaptovaný scénář, především díky obratnému manévrování mezi požadavky žánru a snahou rozviklat je a ozvláštnit. V souladu s tím jsou prakticky všichni hrdinové nějakým způsobem sociálně a psychicky nestandardní nebo dokonce nesympatičtí. – Protagonistou vyprávění je bývalý učitel středních let Pat Solitano, který přichází do domu svých rodičů po osmi měsících strávených v psychiatrické léčebně. Trpí bipolární poruchou, jež zapříčinila rozpad jeho manželství. Po léčbě a pod vedením psychiatra Patela se snaží změnit svou životní strategii, nicméně stále pevně věří ve znovusblížení s milovanou manželkou Nikki, která mu byla nevěrná a se kterou se nesmí stýkat. Posléze nešťastný muž najde společnou řeč s mladou vdovou ze sousedství Tiffany, která ho přiměje, aby s ní trénoval na taneční soutěž. Další vypravěčskou linii vnáší do děje Patův otec, fanoušek amerického fotbalu posedlý sázkami, který věří, že mu syn přináší štěstí. O tom, jak příběh dopadne, ovšem nakonec nerozhoduje štěstěna, ale sami protagonisté a jejich vůle k lásce a k odhodlání změnit svůj život k lepšímu. – Původní název předlohy i filmu Silver Linings Playbook je odvozen z terminologie trenérů amerického fotbalu a evokuje pozitivní přístup.
-ap-, Filmový přehled 2013/4


Popis / Obsah / Info k filmu Terapie láskou
Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon. Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím.
CineStar


Popis / Obsah / Info k filmu Terapie láskou
Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní Zlatým glóbem pro představitelku hlavní ženské role - Jennifer Lawrence - a také 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

116 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa z výšky

08:35 - 09:20

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

08:25 - 09:45

30 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:05

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama