Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Tex
Oklahomský farmářský chlapec Tex podlehne špatné společnosti a nebezpečnému stylu života poté, co jeho matka zemře a otec ho opustí. Starší bratr Mason se ze všech sil snaží udržet Texe na správné cestě, sám ale nese na bedrech těžký kříž.

Prožijte dojemný příběh o dospívání od studia Disney, který je inspirován úspěšným románem spisovatelky S. E. Hintonové. Pro Texe McCormicka (Matt Dillon) a jeho staršího bratra Masona je dospívání skutečným dobrodružstvím, zvlášť poté, co je jejich táta opustí, máma zemře a život jim pod nohy hází jeden klacek za druhým. Časy jsou natolik zlé, že je Mason nucen prodat Texova oblíbeného koně, jen aby měli co jíst. Tak začíná maloměstská sága o jednom dospívajícím chlapci, který se úporně snaží najít přátelství, lásku a rodinu - a přitom zjistí, že dospívání je o tom nikdy se nevzdávat.

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Tex
Tento příběh vypráví o dvou bratrech McCormickových, kteří vyrůstají bez rodičů a prožívají chvíle účtování, kdy musí dokázat nejen bratrskou lásku a sílu přátelství, ale také převzít zodpovědnost za svůj další život.

Spisovatelka S. E. Hintonová je od konce 60. let literární bohyní americké mládeže a její romány dosáhly milionových nákladů. Režisér F. F. Coppola kupříkladu natočil její román Rumblefish a pozornosti filmařů neušel ani autorčin realistický příběh s názvem Tex. Vypráví o dvou bratrech McCormickových, kteří vyrůstají bez rodičů a prožívají chvíle účtování, kdy musí dokázat nejen bratrskou lásku a sílu přátelství, ale také převzít zodpovědnost za svůj další život. V roli patnáctiletého Texe se objevil mladičký Matt Dillon, o dva roky staršího bratra Masona hraje Jim Metzler, v roli Texovy lásky Jamie debutovala další budoucí hvězda Meg Tilly a Texova nejlepšího kamaráda ztělesnil Emilio Estevez. Režisérem filmu je Tim Hunter.

HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Clona (2014) [TV seriál]

22:35 - 23:30

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok 2050 - půjde to i bez masa...

23:25 - 00:20

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Specialista (1994)

22:50 - 01:10

39 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Prima - Kill Bill (2003)

22:35 - 00:45

54 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Reklama