Cerven
ohodnotit

Těžký život dobrodruha

Žánr:
Rok:
1941
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
28.11.1941
„Spisovatel kriminálních románů dostane příležitost zažít "skutečné" dobrodružství.“
Popis / Obsah / Info k filmu Těžký život dobrodruha
V režii Martina Friče vznikl v roce 1941 zdařilý a ojedinělý pokus o detektivní parodii Těžký život dobrodruha. Hlavním hrdinou byl spisovatel detektivních románů Karel Kryšpín (Ladislav Pešek), který je pronásledován mužem vydávájícím se za hrdinu jeho knih Freda Floka (Otomar Korbelář). Při svých dobrodružstvích se Kryšpín seznámí s Helenou Rohanovou (Adina Mandlová), kterou pak musí zachraňovat ze spárů Flokovy bandy. Z Floka se nakonec vyklube policejní komisař, který chtěl dát spisovatelovi ponaučení, aby ve svých románech neglorifikoval zločince. Rozhodně byla tato komedie lepší než vykonstruovaný Krok do tmy, v němž hrála Mandlová v roce 1938. Těžký život dobrodruha měl premiéru 28. listopadu 1941 a jako jeden z mála filmů té doby byl uváděn v kinech i v 50. letech.


Autor: argenson

Popis / Obsah / Info k filmu Těžký život dobrodruha
Spisovatel Karel Kryšpín, autor brakových detektivních románů o zločinci gentlemanovi Fredu Flokovi, se jednoho dne dočká neobvyklého překvapení. Setká se s mužem, který tvrdí, že je jeho výtvorem, tedy Fredem Flokem. Vzápětí je mladý neprůbojný spisovatel proti své vůli zatažen do skutečného světa zločinu. Navíc se objeví půvabná dívka Helena, která by ráda poznala svět podsvětí a k tomu, jak se zdá, jsou jí Kryšpín a Flok ideálními průvodci. Vzápětí je však unesena Flokovou bandou, a tak spisovateli nezbývá nic jiného než ji zachránit. Čeká ho však ještě nejedno překvapení...


Popis / Obsah / Info k filmu Těžký život dobrodruha
Hlavním hrdinou zábavného příběhu je spisovatel Karel Kryšpín, autor brakových detektivních románů o zločinci gentlemanovi Fredu Flokovi. Ten se jednoho dne dočká neobvyklého překvapení, když se tváří v tvář setká s mužem, který tvrdí, že je jeho výtvorem, že je Fredem Flokem. A protože Flok nelení, je neprůbojný mladý spisovatel vzápětí i proti své vůli zatažen do skutečného světa zločinu. Navíc se objeví dívka Helena, která by ráda poznala podsvětí. A k tomu, jak se zdá, jsou Kryšpín a Flok ideálními průvodci. A když je Helena Flokovou bandou unesena, podaří se ji sice spisovateli zachránit, čeká ho však ještě nejedno překvapení.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Těžký život dobrodruha
Spisovatel brakových románů o zločinci-gentlemanovi je proti své vůli zatažen do "skutečného" světa zločinu. Zdařilá situační komedie, která stojí na počátku série úspěšných filmových parodií, k nimž mají sklon čeští filmaři všech generací. Píseň "Sám já chodívám rád" v nepřekonatelném podání R.A. Dvorského je známá a slavná i mimo tento film.
Březina Václav/Lexikon českého filmu

Česká komedie o spisovateli kriminálních románů, který jednoho dne dostane příležitost zažít „skutečné" dobrodružství.

Cinema 1992/9/79


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barbara Goodson

Goodson Barbara

Petr Musil

Musil Petr

Naposled navštívené:
Barbara Goodson

Goodson Barbara

Petr Musil

Musil Petr