Cerven
ohodnotit

Obsah filmu The Abominable Snowman

 
Anglický botanik John Rollason je na vědecké výpravě v Himálajích společně se svou ženou Helen a asistentem Foxem. Dr. Rollason narazí na expedici amerického dobrodruha Toma Frienda, která pátrá po legendárním obyvateli Himálají, sněžném muži yettim.

John se přes varování manželky a domorodců rozhodne přidat k americké výpravě. Brzy mezi ním a Friendem vzniknou rozpory, když botanik zjistí, že Tomovy zájmy o sněžného muže jsou čistě komerční. Nakonec výprava objeví a zastřelí jeden exemplář yettiho, čímž přivolají jeho druhy. Po boji se zachrání jen Rollason, který se ukryje v ledové jeskyni. Po návratu do kláštera zapře lámovi yettiho...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2020
Lepší průměr více dobrodružného filmu než   hororu, ve kterém dominuje herec Peter Cushing,   známý to představitel podobných rolí a   oblíbenec produkční firmy Hammer Films.   Důstojným partnerem jsou exteriéry, ale ne   Himálají; natáčelo se ve francouzských   Pyrenejích. V příběhu si sněžného muže   příliš divák neužije, záběry na ruce, nohy,   chlupatý zadek a v jednom případě do   obličeje, když se Yetti setká s botanikem   Rollansonem tváří v tvář (ale prakticky jsou   vidět pouze oči). Chybí možná více napětí,   horolezecké výstupy v první polovině   příběhu žádnou výhrou nejsou, stejně jako   žánrové obrázky tibetských chrámů a scény   ve studiu. Druhá polovina je akčnější   objevením snowmana a jeho naháněním.   Zajímavostí je, že himálajské domorodce   hráli většinou čínští číšníci z   londýnských restaurací.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
The Abominable Snowman (1957)The Abominable Snowman (1957)The Abominable Snowman (1957)The Abominable Snowman (1957)
Reklama