Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu The Cyclops
Susan Winterová (Gloria Talbott) podniká výpravu do vzdálené oblasti Mexika v naději, že najde svého snoubence, Bruce Bartona (Duncan Parkin), který tam před nějakou dobou havaroval. Tato oblast je bohatá na četné zásoby uranu, tak Susan kontaktovala bohatého obchodníka Martina Melvilla (Lon Chaney Jr), aby získala peníze na své výdaje. Kromě Melvillea je doprovázena průvodcem Russem Bradfordem (James Craig) a pilotem Lee Brandem (Tom Drake). Malé jednomotorové letadlo se však zhroutí a čtveřice uvízne v izolovaném údolí, které je vysoce radioaktivní a obývané mutovanými životními formami - obří hmyz, obrovské ještěrky a téměř osm metrů vysoký lidský muž s deformovanou tváří, s jedním okem a hrubými zvířecí instinkty...


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu The Cyclops
POZOR SPOILER

V Guayjormu v Mexiku je mladá slečna Suzan Wintersová v kanceláři, kde jí guvernér vysvětluje, že nemůže letět přes Sierra Tarahumare. Ona na to čekala tři roky, protože stále věří, že by tam někde mohla najít svého snoubence, který tam někde havaroval.

Spolu s ní je zde pan Lee Brande, pilot, Russ Branford, bakteriolog a také Martin Mellvile. Ten část pátrání financoval, ale má s sebou přístroj na odhalení uranu a to se nelíbí. Nakonec jsou ti čtyři nuceni vzít s sebou jednoho muže, který bude kontrolovat jejich další let. Ježe ten je pak omráčen a naše čtveřice letí sama. Bohužel při letu dojde k poruchám a následnému rozbroji. Pilot omdlévá a letadlo sotva přistane. Russ pak vidí obřího ještěra. Večer pak všichni slyší podivné zvuky.

Druhý den vidí další obří zvířata. Dochází k drobným rozmíškám a nakonec se všichni vydávají na pátrací akci. Narazí na obřího pavouka a ještěra. Poté se objeví další a dochází mezi nimi k boji. Je další den a čtveřice pokračuje v akci. Poté večer přijdou na to, proč jsou zvířata tak velká. Může za to asi uran, který je pod nimi.
Pak najde Suzan kusy letadla, ale mizí. Chlapi ji jdou hledat. Najdou ji v jeskyni, kde evidentně předtím žil Bruce. Najdou zde totiž jeho hodinky. A pak se tu objeví kyklop. Ten pak zabije Martina, protože na něj střílí a unáší Suzan. Poté svede boj s hadem a usne. Pokud se ti tři chtějí zachránit, musí projít kolem něj…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama