Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu The Fighting Eagle
"Podivuhodné dobrodružství brigadýra Gérarda". Říkalo se tehdy po uvedení tohoto filmu, že je to rozhodně nejlepší film s Rod Roquem. Na tom se vzácně shodli filmoví odborníci s laickou veřejností.Příběh chvástavého, ale srdnatého krčmářského synka, který se stane kapitánem, pak plukovníkem a konečně generálem ve chvíli, kdy měl být vlastně zastřelen, poskytl Rod la Roquovi příležitost k vytvoření krásného typu gaskoňského čertova chlapíka, který má sice jazyk dobře proříznutý, ale od slova ke kordu také ne daleko.

Jeho dobrodružství si věru zaslouží názvu podivuhodné, i když hrdina nepřipomíná ničím slavného Doyleova Sherlocka Holmesa. Bystrostí, rozhodností a pohotovostí přibližuje se mu spíš hrdinka příběhu. Ale to je vyzvědačka. Ovšem krásná vyzvědačka a ještě k tomu ve službách císaře Napoleona. Je velmi okouzlující a není divu, že pro její krásné oči se ohnivý Gérard, nespokojený se svým krčmářským údělem, nerozpakuje skočit po hlavě do víru dobrodružství, které ho málem stojí život.

Neboť Gérard, který se až po uši zamiloval do hraběnky de Launay, pomáhá jí zmocnit se dokumentů usvědčující ze zrady věrolomného císařova ministra. Nebohý Gérard nemá tušení, že papír je ukrytý v jeho vlastním klobouku a shodou podivuhodných dobrodružství, když je císař přesvědčený, že Gérard jej podvedl a nebožák hledí srdnatě do hlavní pušek, které mu mají přinést smrt, nešťastný klobouk je hraběnkou nalezen.

V tomto opravdu poutavém, malebném a často okouzlujícím i vzručujícím příběhu z napoleonské doby vytvořil La Rocqeova brigadýra, plného vznětu, mládí a žádoucí autority.


Autor: Asmodej

Popis / Obsah / Info k filmu The Fighting Eagle
Zážitky brigádního generála Gerarda, který pomáhá odhalit ministra zahraničí Talleyranda jako zrádce na dvoře císaře Napoleona...


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Cyklodálky

11:50 - 12:20

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:35 - 12:35

19 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Reklama