Cerven
ohodnotit

To je náš hit!

That Thing You Do!

Žánr:
Rok:
1996
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
2.1.1997
„V každém životě nastane čas, kdy sen, který sníš, se stane skutečnosti.“
Popis / Obsah / Info k filmu To je náš hit!
Je léto roku 1964 a Guy Patterson se živí jako prodavač spotřebičů v obchodě svého otce v pensylvánském městečku Erie. Ve dne prodává toustovače a tranzistorová rádia. Jakmile však padne noc, odebere se do sklepa, kde se posadí za bubny a zmizí v oblaku jazzového rytmu perkusí. Když místní rocková kapela přijde o bubeníka, neváhá zaujmout jeho místo v univerzitní talentové soutěži. O měsíc později se z The Wonders stanou hvězdy, které mají nahrávací smlouvu se společností Play-Tone Records, chystají se na turné a taky do Hollywoodu.

Když jejich hit začne lámat žebříčky hitparád, vydávají se The Wonders na humornou cestu plnou překvapení, na níž nejen přičichnou ke slávě, ale získají i mimořádný pohled na vrcholné období rokenrolu.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 07.09.2000 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu To je náš hit!
Úspěšný herec Tom Hanks konečně následoval své četné kolegy a usedl na režisérské křeslo. Sám napsal a režíroval hudební komedii To je náš hit! V jednoduchém příběhu zachycuje krátký vzestup i konec jedné bigbeatové kapely. Podle vlastních slov se inspiroval dvěma motivy: zaujala ho situace bubeníka Jimmyho Nicholse, který se s Beatles zúčastnil japonského turné místo tehdy nemocného Ringo Starra, a zaujal ho též dobový fenomén četných "zázračných" skupin, které zazářily jedním úspěšným hitem, a pak zmizely. Pro jeho debut je charakteristické přesné dobové zařazení.Děj se odehrává v létě roku 1964, kdy ve Spojených státech prorazili Beatles a kdy se země
dostávala z otřesu po atentátu na Kennedyho. Byla to doba jednoduché melodické hudby bez pozdější subkultury, svázané s drogami a divokým sexem. Hrdinové pocházejí z malého města v Pensylvánii a během několika týdnů se ocitnou ve světě showbyznysu, v němž jejich kapela The Wonders nedokáže přežít. Nezkušení muzikanti náhle vystupují na stadionech, v televizních, rozhlasových i nahrávacích studiích, a zakoušejí kratičkou chvíli slávy. - Tvůrci se koncentrovali zejména na postižení dobové atmosféry. V hudebním výběru využili nikoli dobové hity (jak bývá obvyklé), nýbrž nové skladby. Titulní píseň Adama
Schlesingera That Thing Tou Do! byla například vybrána ze tří set nahrávek. Tom Hanks sám napsal několik písní a podílel se na produkci soundtracku. Jinak se objevil i na plátně po boku začínajících mladých herců v roli chápavého manažera. Svižný a sympatický snímek (místy připomínající naše Šakalí léta) spoluprodukoval režisér Jonathan Demme.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Paví král (1978) [TV film]

15:10 - 15:55

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Czech Tour 2024

14:15 - 15:45

65 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Nekonečná láska (2014) [2k dig...

14:20 - 16:30

60 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Martin a Venuše (2013)

14:50 - 16:55

30 minut již uběhlo
95 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Janet Jones

Jones Janet

Kim Harris Ornitz

Ornitz Kim Harris

Vincent Rosinec

Rosinec Vincent

Erik 'Bullen' Berglund

Berglund Erik 'Bullen'

Mike Dobie

Dobie Mike

André Montoisy

Montoisy André

Naposled navštívené:
Janet Jones

Jones Janet

Kim Harris Ornitz

Ornitz Kim Harris

Vincent Rosinec

Rosinec Vincent

Erik 'Bullen' Berglund

Berglund Erik 'Bullen'

Mike Dobie

Dobie Mike

André Montoisy

Montoisy André