Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Trestanec



POZOR SPOILER

Jacob Harton píše z vězení svému synovi dopis na rozloučenou. Následně je puštěn na svobodu. Na jednom z bujarých večírků se jej někdo pokusí zastřelit, ale nepodaří se mu to. Jacob si k sobě bere mladého kluka Howieho, který byl v Afghánistánu.

Před lety byl Harlon velmi úspěšný obchodník. Po jednom večírku jel autem a přejel na červenou s kamarádem Tomem a Jennifer. Tom při této havárii zemřel. Za to byl Jacob odsouzen.

V kriminále se však změní. Poučen, že se nesmí jen tak dát, začne při prvním konfliktu útočit jako první. Nato je osloven šéfem dvorku a dostává úkol. Pronést balíček se zbožím. Ten řádně splní.

V současnosti probíhají přípravy na velký obchod se zbraněmi. Bohužel policie již o něm ví a Johnův kurátor Kutcher se snaží dozvědět, kde a jak proběhne. Proto je napíchnut jeden člověk, Frank, a ten má policii přivést na stopu.

Další Jacobův úkol ve vězení je účast na vraždě. I toto Jacob splní. Následuje velká pranice dvou vězeňských gangů, do které se Jacob zamotá. Přes varování, aby se vyhnul kamerám, zachraňuje jednoho kriminálníka. Je obviněn z napadení spoluvězně s bodnou zbraní a fasuje devět let navrch. Přes další potíže a problémy je přece jen navržen na podmínečné propuštění. Jenže už je v „bratrstvu“ a přichází zakázka. Obrovská dodávka zbraní. Jacob ukecává měsíční odklad s tím, že vše vyřídí na svobodě a je mu vyhověno. Tak se spojí minulost se současností a začátek akce se blíží. Jacob zabije Franka, který spolupracoval s jeho probačním pracovníkem Kutcherem. Po převzetí zbraní dává mladému Howiemu k hlavě kolt, protože tuší, že mu něco zamlčel. On se ihned přiznává a je nucen vyskočit z jedoucího vozu. Samotný obchod probíhá v poklidu, než začne přestřelka s policií...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Trestanec



Úspěšný obchodník (Nikolaj Coster-Waldau) je poslán do vězení za to, že řídil opilý a zavinil smrt svého přítele. Za mřížemi je nucen opustit svůj dosavadní život a přizpůsobit se brutalitě nového prostředí.

Snímek "Shot Caller" sleduje trýznivou a mnohdy srdcervoucí cestu úspěšného obchodníka Jacoba Harlona (Nikolaj Coster-Waldau), kterého jedna nešťastná nehoda dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musí si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává lhostejný a bezcitný vězeňský gangster, který si říká Money. Zatímco si zvyká na brutalitu svého nového domova a přizpůsobuje se jeho násilným etickým kodexům a přechodovým rituálům, pomalu ztrácí vztah k předchozímu životu, včetně své ženy a syna. Přijímá identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. Money, který je po svém propuštění pronásledován donucovacími orgány a ohrožován svými uvězněnými “ochránci,” musí zorganizovat poslední nebezpečný zločin. Nic není tak, jak se na první pohled zdá. Krutý proces plnění Moneyho povinností se zároveň stává jeho cestou k obětování, odplatě a sebeurčení.

Zdroj: HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

04:45 - 05:15

15 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Náš venkov (2000) [TV cyklus]

04:50 - 05:20

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

15 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:20 - 05:55

40 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jean Rimmer

Rimmer Jean

Dlouhá míle

Dlouhá míle
Dlouhá míle

Clancy T. Troutman

Troutman Clancy T.

Laure Latinier

Latinier Laure

Hugo Santiago

Santiago Hugo

Darum

Darum
Darum

Alexej Kublickij

Kublickij Alexej

Sie Wen-li

Wen-li Sie

Naposled navštívené:
Jean Rimmer

Rimmer Jean

Dlouhá míle

Dlouhá míle
Dlouhá míle

Clancy T. Troutman

Troutman Clancy T.

Laure Latinier

Latinier Laure

Hugo Santiago

Santiago Hugo

Darum

Darum
Darum

Alexej Kublickij

Kublickij Alexej

Sie Wen-li

Wen-li Sie