Cerven
ohodnotit

Trezor [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1989
Délka:
69 minut
„Detektivní příběh o filatelistické krádeži.“
Popis / Obsah / Info k filmu Trezor
POZOR, SPOILER

U sběratele známek Černého zrovna sedí jeho kamarád pan Adámek. Černý se chce pochlubit svým novým přírůstkem, ale když otevře trezor, málem dostává infarkt, je prázdný. Adámek ihned volá polici a přijíždí sem nadporučík Beneš.

Klíče od domu má jen syn Jan, který zde bydlí, a dcera Irena, která bydlí naproti v paneláku. Ono totiž nebylo použito nikde násilí. Lupič musel mít klíče. Ale ten má jen pan Černý. Duplikát je v bezpečnostní schránce. Rozjíždí se kontrola otisků prstů. Pan Adámek nabízí pomoc, která je přijata. Pátrání jede na plné obrátky. Přichází sem také pan Drábek z pojišťovny.

Mezi manželi Černými dochází k hádce, a také k podezření, že by mohl být pachatel z rodiny. Po tomto incidentu vidí v noci Černý někoho u domu a ihned to hlásí Benešovi. Drábek navštíví Elišku, dívku, která má přístup ke starým datům. On už tu totiž stejný případ kdysi byl. Dělal na něm nějaký Doubrava. Toho Drábek zná, takže si za ním zajde. Dozví se, že všechny stejné trezory tehdy prodával nějaký Rys a chlubil se dobrým kšeftem.

Černého podezření, že lupič je z rodiny stoupá a chce pátrání zastavit. Pan Adámek mu přináší nový základ příští sbírky. Nějaký muž prodává známky, které jsou v seznamu kradených. Tím se dostane do drápů policie. Drábek vyhledal pana Ryse. Ten prodej trezorů potvrdí, také potvrdí, že ke každému byly jen dva klíče. Rozvoz a dodávku klíčů organizoval tehdejší předseda doktor Bouzek. Kriminálka má tedy část známek a muže, který je prodával. Ten tvrdí, že je našel v popelnici.

Drábek je již u Bouzka. Ten si vedl soukromý archiv o majitelích trezorů a o nich samotných. Zde se také dozví, že další muž, který rozděloval jak trezory, tak klíče, byl pokladní jménem...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Trezor
Kriminální příběh vypráví o pátrání po vzácné sbírce známek, která záhadným způsobem zmizela z bytu majitele, aniž došlo k poškození zámku či jiným důkazům násilného vniknutí. Odvíjí se ve dvou rovinách: ve světě sběratelů - filatelistů, s nímž vyšetřování přijde do úzkého kontaktu, a pak v kruhu rodiny, jejíž soužití je poznamenáno otcovým "koníčkem", který již dávno přestal být jen záležitostí sběratele samého. Kromě napětí přináší původní televizní inscenace i zajímavý portrét člověka, který propadl filatelii jako své největší vášni. Podle scénáře Oldřicha Železného ji v roce 1989 natočil režisér Zdeněk Kubeček.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Cynthia Geary

Geary Cynthia

Kate Lee

Lee Kate

Naposled navštívené:
Cynthia Geary

Geary Cynthia

Kate Lee

Lee Kate