Cerven
ohodnotit

Tři chlapi v chalupě

Žánr:
Rok:
1963
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
25.12.1963
„Komedie o třech generacích „svobodných" mužů jedné venkovské rodiny, prožívajících spoustu komických situací.“

Obsah filmu Tři chlapi v chalupě

 
Družstevníci Potůčkovi vedou sami bez ženské pomoci poněkud svéráznou domácnost v Ouplavicích. Děda Potůček je vdovec, jeho synovi utekla žena a vnuk je zatím svobodný. Kromě toho je syn předsedou JZD a vnuk předsedou ČSM. Děda sice není předsedou ničeho, ale zato má potřebu neustále oběma funkcionářům radit a pomáhat, což ve spojení s jeho schopností zamotat a pokazit vše, do čeho se pustí, značně komplikuje život zejména synovi, který odmítá dělat líbivou politiku a psát přikrášlená hlášení o úspěších při plnění úkolů. Jeho zatvrzelost se vůbec nelíbí družstevníkům, protože Ouplavice soutěží se sousední Piskoří a jednou z poněkud...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tři chlapi v chalupě >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.7.2022
Trochu méně agitace a mohlo být víc legrace.   Proto dávám nižší hodnocení, ale i tak to   stojí za ten čas, který u filmu divák   stráví. Ti tři jsou prostě skvělí, mimo toho   nejmladšího, ten mi tam moc nesedí. Lze mrknout   i vícekrát.
Kartsy
Hodnocení:
Přidáno: 24.8.2019
Čeho si nikdo nevšiml...
a co mě udivuje opravdu nejvíce-v tom již 30let   proklínaném reálném socialismu, existovalo   také něco, co bych nazval státní poptávka po   satiře zobrazující některé (ne všechny)   společenské problémy. Již 30 let se v tomto   státě rozkrádá v řádech(miliard), o kterých   tehdejším divákům ani nesnilo a státní   poptávka po konstruktivní kritice v podobě   satiry veškerá žádná. Dokonce ani zlaté sele   tohoto režimu - trh - to nezajistil (stejně jako   dostupné bydlení...). Nemám pocit, že bychom   si systémově nějak polepšili.
P.S. Umělecká   kvalita filmu je samozřejmě slabá, ale v   tehdejší době vznikalo i plno nadčasových   snímků, které jsou koukatelné dodnes, což se   o 100% aktuální české produkce rozhodně   říct nedá!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2014
Průměrná starší Česká komedie,našlo se tam   i pár vydařených a vtipných scén které   pobavily,ale jinak se příběh točí kolem   budování družstva v jedné vesnici což se asi   tehdejšímu režimu zamlouvalo i když se ve   filmu snaží občas na nějakou tu   narážku.Dobré herecké obsazení.
Nasudr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.10.2010
Tiež si pamätám, že kedysi išiel tento film   aj ako seriál dosť často v televízii s dobrou   reklamou. Preto som bol zvedavý pozrieť si ho po   desiatkach rokov. Musím konštatovať, že ako   mnohých kritikov, ani mňa veľmi neupútal.   Čakal som od neho oveľa viac.
Reklama
TukaBzuk
Hodnocení:
Přidáno: 20.9.2009
zdejší záporné komentáře k tomuto filmu   nechápu. Jediné co pochopím tak, že ti   duševně slabší nedokáží číst mezi řádky   a vůbec nechápou dobu vzniku. Plytké to není.   Je nutné si uvědomit, že kdyby se přitvrdilo,   tak by šli producenti do kriminálu. Navíc   nejméně 80% hlášek platí v plné míře i   dnes. Například - ten kdo nemá na své straně   hloupé, neschopné a ublížené, ten to dlouho   nepotáhne atd... platí na 100% i v dnešní   pseudokapilaistické době. Kdo to nechápe žije   asi na marzu
pataamat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2009
o troch z rodiny Potučkovcú z Ouplavíc ,aby   prekonaly susednú dedinu falšujú výkazy o   hospodárskýchvýsledkoch družstva.prsvds   vysvitne po tom ako novinár príde pozrieť   tunajši hospodárský zázrak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Tohle se nedá ani při nejlepší vůli...
...strávit! V podstatě mám na tenhle film   podobný názor, jako uživatel Argenson. Je to   neskutečná blbost, což by šlo napsat i   výstižněji, ale už by to asi bylo v rozporu s   pravidly psaní komentářů:-) Zvláštní. Jsou   filmy či televizní seriály uložené někde   hluboko v trezoru a nepouštějí se do éteru   proto, že propagují socialismus. V pořádku,   ani já nejsem jeho příznivec, nicméně z   principu za delší čas by člověka některé   ideologicky zaměřené projekty té doby   zajímaly. Na seriál Nejmladší z rodu Hamrů   čekám hodně let. Ano, i tohle je dílo   ovlivněné dobou, propagace socialismu je tam   víc než dost, ale je to taky životní   výpověď skoro 30ti let ze života rodiny   Hamrových a Zajíčkových, zkrátka dá se zde   nalézt i obyčejná lidská stránka, nejen ta   politická. Naproti tomu jsou rádoby   "komedie", které mají být jakoby k   popukání a člověku se spíš chce brečet nad   ubohostí, s jakou byly natočené. Co   nejhoršího - televize nás s nimi   "krmí" snad v každém ročním   období. Minimálně jednou do roka. O naprosto   vyčerpávajícím Andělovi z dovolené nebo z   hor radši už nemluvím, to je pro mě trest.   Tři chlapi v chalupě se k tomuto seznamu řadí   taky. Nikdy jsem to neviděla celé. Ono to nejde.   Stačí ty "hlody" zde poslouchat deset   minut a lapete po ovládači, jak se té hrůzy   zbavit. Co se týče hlavních představitelů,   tak jsem ochotná možná vzít na milost   Lubomíra Lipského, ale rozhodně ne v této   roli, kdy ve čtyřiceti hrál starého dědka,   bylo to trapné a působilo to neskutečně   hloupě. Ne, tohle je skutečný omyl v naší   kinematografii.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Jsem ochotnej přistoupit na to, že ve své době   to mohla být populární záležitost, že na to   lidi houfně šli do kina a že se smáli.   Dokážu i vyhodnotit situace, ve kterých se   předpokládal smích, ale mě dneska vtipné   nepřišly. Jistě, po padesátých letech   naplněných budovatelskými agitkami mohlo tohle   být zpestřující, ale i tady to budování   čpí ze všech stran. Především se tu mnoho   mluví, dialogy jsou ale plytké a někdy i   scénáristicky nedomyšlené. Chabý pokus o   náznak politické satiry je příliš krotký a   přizdisráčský na to, aby mohl zaujmout.Mluví   se především o kompostech, obecním vodovodu a   bytí či nebytí předsedy. Už tato tři témata   degradují případné kvality filmu. Možná svou   roli hraje i můj osobní problém s Lubomírem   Lipským, kterého obecně snesu jen málokdy.   Nemluvě o Janu Skopečkovi, jehož permanentně   patetický kukuč je směšný. Takže, až   příště budu někde číst   "legendární", zbystřím. Protože   Tři chlapi v chalupě jsou dokladem toho, že i   legenda může být pěkná sračka. Takže za   kouknutí stojí snad jen coby dokument doby a   doklad faktu, že i Míla Myslíková a Helena   Růžičková byly mladé a štíhlé.
Reklama
theremin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2005
Toto bol veľmi populárny seriál/žeby preto že   je najstarší?/ale mne to moc nehovorí.A děda   Potuček sa mi zdá dosť zle urobený.Lipský bol   na tú úlohu primladý a   jeho"pitvoření"pôsobí skôr trapne.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24530minih24530Vojnarka (1936) 
n
minih39180minih39180Megalodon (2002) [Video] 
Megalodon n
minih40723minih40723Velké sedlo (1986) [TV minisérie] 
Velké sedlo n
minih7235minih7235Ed Wood (1994) 
Ed Wood n
minih24496minih24496Zatoulané dělo (1958) 
Zatoulané dělo n
minih66260minih66260Nous irons à Deauville (1962) 
Nous irons à Deauville n
minih12070minih12070Martin a červené sklíčko (1966) 
Martin a červené sklíčko n
minih100656minih100656Koeficient užitečného muže (1989) [TV film] 
n
minih2320minih2320...nebo být zabit (1985) 
...nebo být zabit n
minih155299minih155299Vdova po dvou mužích (1981) [TV inscenace] 
Vdova po dvou mužích n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pokračování příště (2003) [TV pořad]

 Pokračování příště (2003) [TV pořad]
Pokračování příště n
 
Žánr: dokument
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Tintěra, Pavel Kačírek, Aleš Sobotka

(neoficiální pokračování)

Vlastimil Hašek, Lubomír LipskýTři chlapi v chalupě (1963)Jan Skopečekdopisovatel
Reklama