Cerven
ohodnotit

Tři mládenci od benzinu

Die Drei von der Tankstelle

Další název:
3 mládenci od benzinu; Ti tři od benzínové pumpy; Three Good Friends; Three from the Gasoline Station
Žánr:
Rok:
1930
Délka:
99 minut
„Je to nejskvělejší mluvící filmová opereta, která Vás osvěží a pobaví. - Německá mluva s českým překladem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tři mládenci od benzinu
"Tři mládenci od benzinu". Když se brzy přišlo na ten objev, že to nebude ani drama, rozvlečené v dialogy, ani opera, kde by se "čerstvý" zvukový film mohl uplatnit, nýbrž něco mezi obojím, to znamená cosi s dobrými nápady, s trochou zpěvu a líbivou hudbou, a s možností obstojné výpravy - sáhlo se k operetě. Byla to příliš lákavá příležitost přidat k hovorům i zpívání...

A věru, vyvrbilo se jich hned tolik, že útvaru filmové operety hrozilo zevšednění. A přesto zde byly možnosti veliké, aby bylo vytvořeno něco, v čem to tryská vtipem, novostí nápadů, vynalézavostí hereckého podání. Přesně tak, jak je to v operetě "Tři mládenci od benzinu". Jsou to tři mladí lehkomyslní kluici, kteří se najednou octnou před nutností si konečně sami na sebe vydělat. Zařídí si tedy benzinovou pumpu a poblíž ní opravdu jen velice skromné bydliště, spíš však jen přístřeší. Osud, kterému scénárista velmi napomohl, to zařídí tak, že se s nimi, tedy s jedním po druhém, seznámí rozkošná automobilistka, k jejíž velkým přednostem patří, že má velmi zazobaného tatíčka.

Vyvolený je Willy, který trošku trucuje, když výjde najevo, že ze strany Liliany šlo vlastně o trojí flirt. Ale čert to vem, nakonec je z nich šťastný párek. Tedy co do děje, nic moc, ale scény se pěkně a vtipně vyvíjejí jedna z druhé, od zakročení exekutora až po gratulaci snoubencům. Zejména sborové zpěvy a s nimi spojený nástup a pohyby exekutorových průvodců a pak dělníků v benzinové továrně byly povedené.

Pár milenců hráli Willy Fritsch a Lilian Harveyová a protože tato bývalá baletka také znamenitě tančila, jsou její zpěvní dueta oživena půvabem tanečních pohybů. Willy Fritsch to sice vyhrál u Liliany, ale u obecenstva spíš oba jejich partneři Oskar Karlweis a neodolatelný Heinz Rühmann. Zpěvní vložky filmu všude tvoří organickou součást děje a na celém filmu je zřejmá kolektivní součinnost a vzájemné porozumění všech vedoucích činitelů produkce Ericha Pommera.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Cesta do ráje (1930)

 Cesta do ráje (1930)
Cesta do ráje n
Le chemin du paradis
Země: Francie
Režie: Wilhelm Thiele, Max de Vaucorbeil

(alternativní jazyková verze)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Plná náruč vzduchu

Plná náruč vzduchu
Plná náruč vzduchu

Cullen Landis

Landis Cullen

André Saint-Germain

Saint-Germain André

Carla Renata

Renata Carla

Naposled navštívené:
Plná náruč vzduchu

Plná náruč vzduchu
Plná náruč vzduchu

Cullen Landis

Landis Cullen

André Saint-Germain

Saint-Germain André

Carla Renata

Renata Carla