Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Trio z Belleville

Les triplettes de Belleville

Další název:
The Triplets of Belleville
Rok:
2002
Délka:
81 minut
Premiéra v ČR:
4.12.2003
„Animovaný příběh pro dospělé děti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Trio z Belleville
Šampión je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madam Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampióna stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampión spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit.
Sledují únosce za oceán, do obrovského hlučného velkoměsta jménem Belleville, kde nacházejí oporu v trojici starých dam – Violette, Rose a Blanche -, které byly ve 30. letech music-hallovými hvězdami.
Nakonec společně objevují Šampióna, který se stal bezmocnou hříčkou v rukou ziskuchtivých mafiánů. Zachránit mladíka může jen jeho vlastní cyklistické umění, babiččino odhodlání a rafinovanost trojice starých dam…
Melancholická animovaná komedie, která se obejde bez dialogů i prvoplánové „disneyovské“ roztomilosti, je celovečerním debutem jedné z nejslibnějších osobností současní animované scény, čtyřicetiletého Francouze žijícího v Kanadě - Sylvaina Chometa. Výtvarník, comicsový kreslíř a režisér za svůj předchozí snímek, krátkou animovanou hříčku La Vielle dame et les pigeons (Stará dáma a holubi), získal řadu mezinárodních ocenění včetně ceny BAFTA a nominace na Oscara a Césara.
Melancholický, evropsky rafinovaný, vizuálně vytříbený a kouzelně vtipný film trio z Belleville byl vybrán do soutěže na letošním MFF v Cannes, kde se setkal s mimořádně vřelým přijetím. Byl zakoupen do distribuce řady zemí a se svým zaměřením na inteligentní, dospělé publikum má šanci stát se podobným umělecky vysoce ceněným hitem jako v loňském roce Cesta do fantazie.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Trio z Belleville
Malý obtloustlý klučík, žíjící u babičky, žije normálním životem, dokud nedostane kolo. S ním pak vyhraje Tour de France, ale poté se o něj začnou zajímat gangsteři. Poetický film, téměř beze slov je francouzským konkurentem amerického Nema. V leccčems se rozcházejí a v něčem shodují. Trio je děláno postaru, klasickou animací je méně ukecanější, takže je to zdánlivá alternativa k mainstreamovému Nemovi.


Autor: okay

Popis / Obsah / Info k filmu Trio z Belleville
Šampión je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madam Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi. Pod babiččiným vedením se ze Šampióna stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, však Šampióna a další dva jeho kolegy unese francouzská mafie. Madam Souza s Brunem se rozhodnou Šampióna zachránit. Sledují únosce za oceán, do obrovského hlučného velkoměsta jménem Belleville, kde nacházejí oporu v trojici starých dam, jež byly ve třicátých letech music-hallovými hvězdami. Zachránit mladíka může jen jeho vlastní cyklistické umění, babiččino odhodlání a rafinovanost trojice starých dam… Melancholická animovaná komedie, která se obejde bez dialogů i prvoplánové „disneyovské“ roztomilosti, je celovečerním debutem jedné z nejslibnějších osobností současné animované scény, výtvarníka a komiksového kreslíře Sylvaina Chometa - čtyřicetiletého Francouze žijícího v Kanadě. Evropsky rafinovaný, vizuálně vytříbený a kouzelně vtipný film Trio z Belleville byl vybrán do soutěže na letošním MFF v Cannes, kde se setkal s mimořádně vřelým přijetím. Byl zakoupen do distribuce řady zemí a se svým zaměřením na inteligentní, dospělé publikum má šanci stát se podobným umělecky vysoce ceněným hitem, jakým byla v loňském roce Cesta do fantazie.
Kino aero 2003/12


Popis / Obsah / Info k filmu Trio z Belleville
Trio z Belleville je nejenom název nostalgicky laděného a milého animovaného snímku Sylvaina Chometa, ale i přízvisko tří obstarožních matron z města Belleville, které se oblékají ve stylu třicátých let, rády si pochutnávají na žábách a vystupují s kuriózním hudebním číslem v nočním podniku. - Malý zasmušilý sirotek žije na francouzském venkově se svéráznou babičkou Souzou. Aby vytrhla netečného vnuka z letargie, daruje mu babička štěňátko, a když objeví chlapcovu zálibu v cyklistice, stane se z ní přísná a náročná trenérka. Po pár letech tvrdého výcviku se mladý Šampion konečně může zúčastnit slavného cyklistického závodu Tour de France. Bohužel se tam však stane předmětem zájmu tajemné mafie a je unesen za moře do města Belleville. Babička s věrným psem Brunem ho následují. Ovšem dostat mladíka ze spárů ziskuchtivých zločinců není jednoduché a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby se na scéně neobjevily tři výše zmíněné dámy… - Výtvarník, komiksový kreslíř a režisér snímku Sylvain Chomet natočil velice povedený film, jímž vzdává hold jazzové hudbě, cyklistice, psí věrnosti a babičkovské oddanosti. A to všechno dokázal bez dialogů a bez podbízivé „roztomilosti“. Bližší je mu spíše ironie, nadsázka a smysl pro jemně kořeněný černý humor. Chomet ve snímku využívá s radostí takové obecně známé věci, jakými jsou typická náklonnost Francouzů k vínu (mafiánský boss) nebo ležérní přístup k čistotě a obezita americké populace. Děj se odehrává v padesátých letech na francouzském maloměstě, na širém moři i v podivuhodném velkoměstě Belleville, inspirovaném architekturou Quebecu a New Yorku, pochopitelně upravenou podle Chometova gusta. Době odpovídá též výtvarné řešení, zejména v kresbě figur i pozadí. Všechny postavy a postavičky od drobné babičky Souzy, přes vychrtlého Šampiona, trojici excentrických zpěvaček, neforemného tlustého psa Bruna až po černé obdélníky přisluhovačů mafie a jejich maličkého šéfa s ohromným pijáckým červeným nosem působí výstředně. – Trio z Belleville je opravdu vybranou lahůdkou pro to publikum, které má rádo (stejně jako autor) inteligentní humor a jemnou ironii. – Film vznikal ve studiích animovaného filmu v Montrealu, Bruselu, Rize, Gentu, Paříži a Angoulême.
-kat-, Filmový přehled 2003/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Novoty (1997) [TV pořad]

07:45 - 09:00

13 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Noční směna (Late Shift)

Noční směna
Late Shift

Der Mann, der zweimal leben wollte

Der Mann, der zweimal leben wollte
Der Mann, der zweimal leben wollte

Igor Zaripov

Zaripov Igor

Andy Samberg

Samberg Andy

Peter Carlberg

Carlberg Peter

Déjà Vu

Déjà Vu
Déjà Vu

Molly Kunz

Kunz Molly

Vanessa Lee Chester

Chester Vanessa Lee

Jakub Marek

Marek Jakub

Lisa Wilcox

Wilcox Lisa

Naposled navštívené:
Noční směna (Late Shift)

Noční směna
Late Shift

Der Mann, der zweimal leben wollte

Der Mann, der zweimal leben wollte
Der Mann, der zweimal leben wollte

Igor Zaripov

Zaripov Igor

Andy Samberg

Samberg Andy

Peter Carlberg

Carlberg Peter

Déjà Vu

Déjà Vu
Déjà Vu

Molly Kunz

Kunz Molly

Vanessa Lee Chester

Chester Vanessa Lee

Jakub Marek

Marek Jakub

Lisa Wilcox

Wilcox Lisa