Cerven
ohodnotit

U Konce světa [2k digital]

The World's End

Další název:
Na konci sveta
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
24.10.2013
„Připravte se na výplach“
Popis / Obsah / Info k filmu U Konce světa
Pět přátel z dětství se sejde po 20 letech, aby zopakovali legendární pařbu ze svého mládí, kdy chodili z jedné hospody do druhé. Vrátí se do svého rodného města a znova se pokusí dosáhnout proslulé hospody "Konec světa". Během noci si začnou uvědomovat, že skutečná výzva "není jen jejich, ale celé mužské populace", a dokončení akce se stane stejně důležitou jako jakákoliv jiná z jejich starostí...


Autor: SvoKar

Popis / Obsah / Info k filmu U Konce světa
Kamarádství na život a na smrt, nakažlivý humor, nadměrná spotřeba alkoholu, problematičtí hrdinové, pěstní výměny názorů a nečekaně výbušná překvapení – to jsou poznávací znamení společné práce komediální dvojky Edgar Wright a Simon Pegg. Pomocí těchto prostředků nás úspěšně odbourali v komediích Soumrak mrtvých a Jednotka příliš rychlého nasazení. Do třetice vás zvou na film, jenž se jmenuje podle hospody s poměrně zlověstným názvem – U Konce světa.

CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu U Konce světa
Partička dávných kamarádů se po letech sejde v rodném městě, aby dotáhli do konce flám, který kdysi načali. Suchá britská komedie, tentokrát říznutá žánrem sci-fi, završuje volnou trilogii žánrových parodií, která začala filmem Soumrak mrtvých a Jednotka příliš rychlého nasazení. Tentokrát nechybí složité existenciální otázky, ani pivo, ani mimozemšťané, natož záchrana lidstva.

Kino Aero 2013/11


Popis / Obsah / Info k filmu U Konce světa
Scenárista a herec Simon Pegg pokračuje v hororové komedii U Konce světa ve spolupráci se scenáristou a režisérem Edgarem Wrightem, s nímž natočili podobné žánrové snímky Shaun of the Dead (2004, Soumrak mrtvých - V) a Jednotka příliš rychlého nasazení (FP 7/2007). – Pětice kamarádů pod vedením Garyho Kinga si chce zopakovat pivní závod po dvanácti hospodách, který v roce 1990 nedokončili. Zdá se, že největší potíže jim způsobí vzájemné vztahy, ale když vyjde najevo, že v rodném městečku proměnili mimozemšťané lidi na jakési roboty, sjednotí se v boji proti nim… - Snímek překonává hrubý pivní humor drsnějším trumfy a je křečovitým sledem zdánlivě komických situací a akčních scének.

Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Walker: Independence

09:00 - 09:40

2 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Evropa z výšky

08:35 - 09:20

27 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

08:25 - 09:45

37 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:05

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama