Cerven
ohodnotit

Ulzana

Země:
Rok:
1974
Délka:
91 minut
„Další osudy apačského bojovníka Ulzany a jeho druhů, kteří přežili zmasakrování svého kmene.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ulzana
Poté, co byla většina Apačů zabita americkými zlatokopy a Mexičany, pomstil náčelník kmene Ulzana své blízké, pak spolu se zbytkem svého kmene založil novou vesnici a začal nový život. Během slavností sklizně přijíždí do osady Apačů spřátelený americký generál Crook, který je ohromen, jaké množství plodin indiáni dokázali v nehostinných podmínkách vypěstovat. Crook i Ulzana by uvítali, kdyby spolu Američané a Apači už navždy žili v trvalém míru, otázka míru je však velice ožehavé téma. Generálův podřízený, kapitán Burton, spolupracuje se zámožným obchodníkem, který je situací znepokojen. Pokud budou Apači a další indiánské kmeny soběstačné a budou žít z vlastní úrody, přijde o spoustu peněz. Zatímco Crook odjíždí do Washingtonu na jednání s prezidentem, oddíl vojska pod vedením zrádného Burtona navíc přepadne indiánskou vesnici. Těžce zraněného Ulzanu se podaří dopravit k doktorovi. Jakmile se uzdraví, zjistí, že jeho žena je uvězněna, jeho lid byl odsunut do nehostinné rezervace, kde jim hrozí smrt hladem. Ulzana bere osud do svých rukou a slibuje pomstu bílým tvářím.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ulzana
Indiánský kmen Apačů vedený náčelníkem Ulzanou věří v mír, jejž indiáni uzavřeli s Bílým otcem ve Washingtonu. Velice záhy jsou však oklamáni místními farmáři, kteří chtějí násobit svoje zisky z obchodu s indiány. Vesnice je přepadena, obyvatelé umístěni do nehostinné rezervace a náčelník Ulzana těžce raněn. Jakmile se uzdraví, zjistí, že jeho žena je uvězněna, jeho lid strádá a trpí v nelidských podmínkách, odsouzen k záhubě. Ulzana bere osud do svých rukou a slibuje pomstu bílým tvářím.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ulzana
Volné pokračování filmu Apači. Náčelník Ulzana opět zvedá zbraň proti bledým tvářím.
Indiáni si vybudovali zavlažovací systém, aby si zajistili bohatou úrodu. Tím se stávají soběstační a bílí farmáři přicházejí o zisky. Vojenská jednotka přepadne indiánskou vesnici a farmáři vyšlou tajně své lidi zničit přehradu. Ulzana je zraněn a jeho lid odsunut do rezervace. Náčelník se po uzdravení vrací, aby své lidi odtud vyvedl.


Autor: Ed

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Clona (2014) [TV seriál]

23:15 - 00:10

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Dynastie Rothschildových

23:10 - 00:05

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Smrtonosná zbraň 4 (1998)

22:50 - 01:25

55 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

Prima - Jackie Brownová (1997)

22:55 - 02:00

50 minut již uběhlo
135 minut zbývá do konce

Reklama