Cerven
ohodnotit

Un clair de lune à Maubeuge

Další název:
Svit měsíce nad Maubeuge (informativvní překlad); Moonlight in Maubeuge
Žánr:
Země:
Rok:
1962
Délka:
106 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Un clair de lune à Maubeuge
Paul Prunier je pařížský taxikář, který má v životě dvě lásky - hudbu a snoubenku Virginii. Vystudoval konzervatoř, komponuje vážnou hudbu, ale se svými skladbami nemá u hudebních vydavatelství žádný úspěch. Jednou s kamarádem navštíví dostihy a vsadí na koně se jménem Maubeuge, který vyhraje.

Pod dojmem zážitku složí písničku "Měsíční svit nad Maubeuge", kterou ve vinárně nahraje jeho přítelkyně Monique, sekretářka místního rádia. Ta následně písničku vypálí v rádiu na disk a pustí do vysílání. Písnička zaznamená okamžitý úspěch a ředitel rádia hledá skladatele, aby s ním podepsal smlouvu. Nakonec se podpis smlouvy uskuteční a mladý skladatel slaví velký úspěch. Paul se snaží odolávat všem nástrahám popularity, ožení se s Virginií a odjede na svatební cestu. Jeho "Měsíční svit" ho ale pronásleduje všude.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Un clair de lune à Maubeuge
POZOR SPOILER!

Hudebníci hrají a pak se něco projednává se šéfem společnosti. Vše se motá kolem něj. Taxikář Paul zahazuje papíry se svou skladbou a opět usedá do taxíku. Pak sází na koníčka jménem Maugebe a vyhrává. Oslavit se to jde se známými do restaurace. Zde se tančí a on u klavíru zazpívá šanson.

Poté následuje rozruch ve studiu a drobná rozepře u Paulovy přítelkyně. Nastává jakési další vyjednávání a je přinesena spousta dopisů.

Paul dostává návštěvu, je mu nabídnuta spolupráce a peníze za jeho písničku. Později následuje potřásání rukama se spoustou lidí a spolupráce je v podstatě uzavřena. Následuje sblížení s přítelkyní a sportování. Po delší době se Paul opět ocitá u klavíru.

Vystupuje před spoustou lidí a stává se slavnější a slavnější. Ocitne se i mezi horníky, a také v Japonsku.


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:45

37 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Křížové cesty

01:20 - 01:45

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

01:40 - 02:20

2 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:35 - 02:35

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama