Cerven
ohodnotit

Un homme est mort

Další název:
Funerale a Los Angeles (IT); The Outside Man (USA); A Man Is Dead
Žánr:
Rok:
1972
Délka:
104 minut

Obsah filmu Un homme est mort

 
Lucien Bellon je nájemný vrah, který se zadluží při hazardní hře. Gangster Antoine mu nabídne prominutí dluhu, když v Los Angeles zabije bohatého obchodníka Victora Kovacse. Lucien přiletí do L. A., v hotelu má zamluvený pokoj, kde nalezne zbraň a peníze. Telefonicky je informován o jménu a bydlišti oběti.

Pronajatým autem odjede do Beverly Hills a splní svůj úkol. Nepozorovaně se vrátí do hotelu, kde zjistí, že jeho rezervace byla rušena a všechny jeho věci zmizely včetně zavazadel a peněz. Na ulici je pronásledován vrahem Lennym, který se ho snaží zlikvidovat. Podaří se mu uniknout a volá do Francie Antoinovi, který mu poradí úkryt....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazykové verze:
francouzská, anglická
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Un homme est mort >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2020
Muž je mrtvý
... volně přeloženo. Mistr režie   kriminálních filmů Jacques Deray nezvykle   točil téměř celý film v Americe. Prostředí   Los Angeles, pro zabijáka Luciena nepřátelské,   nevyzná se v něm. Prožívá pro něho nezvyklé   situace, je zvyklý na pařížské podsvětí,   které zná dlouhá léta jako své boty. Situace   je horší tím, že on jako nájemný vrah, je   pronásledován ještě krutějším zabijákem.   Režisér filmem skládá hold klasickým   kriminálkám, jak námětem tak americkými   bouráky všemožných značek při honičkách.   Skvělá je závěrečná scéna na pohřbu. Oba   hlavní představitelé v rolích nájemných   vrahů stojících proti sobě, Jean-Louis   Trintignant a Roy Scheider, se svého úkolu   zhostili na jedničku. Jean-Louis jako emociální   typ, kdežto Roy jako chladný vrah. To mu jde   více, než ti kladní hrdinové, kterých se   později nahrál až moc. Na druhou stranu   příběhu chybí trochu více napětí, ale   divák musí brát v potaz téměř padesát let   od natočení filmu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Un homme est mort (1972)Un homme est mort (1972)Un homme est mort (1972)Un homme est mort (1972)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Coach

Coach
Coach

Naposled navštívené:
Coach

Coach
Coach