Cerven
ohodnotit

Útěk ze Sobiboru [TV film]

Escape from Sobibor

Další název:
Útěk z pekla Sobibor
Rok:
1987
Délka:
143 minut

Obsah filmu Útěk ze Sobiboru

 
Příběh, který byl natočen podle skutečné události, pojednává o největším povstání vězňů v koncentračním vyhlazovacím židovském táboře SOBIBOR...

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Útěk ze Sobiboru >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

raindog
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Naivní kritici?
Dovolím si reagovat na předchozí kritiky   uživatelů, kteří tvrdí že film je naivní,   diletantsky a povrchně zpracovaný….
Ano   částečně mají pravdu, protože kdyby někdo   toto téma zpracoval naprosto reálně,tak by se   každý normální člověk pozvracel.
Pokud budu   hledat zásadní nedostatky oproti realitě   vyhlazovacích táborů, tak mě napadá   okamžitá likvidace (až na výjimky)celého   transportu a opravdu zdravě vypadající, dobře   oblečené a najezené vězně v pracovní části   tábora. Mají dokonce i neostříhané vlasy což   je opravdu nesmysl.
V táborech nežili „iba   kápovia a zabezpečovatelia chodu komôr a   krematoria“ ale i spousta dalších lidí   odsouzených k likvidaci otrockou prací. To že   se vězni schází a vodí za ruce se ženami   není taky vrámci koncentračních či   vyhlazovacích táborů až tak nezvyklé.   Například v Terezínské části Březinky žily   pohromadě celé rodiny a zařídili si ilegální   školu. V Mauthausenu byl pro kápa a prominentní   vězně dokonce i bordel!!! K tomu aby hráli a   tancovali byli často nuceni i nácky. Navíc   lidé co přežili většinou popisují že   dělali vše pro to aby se odpoutali od   reality…….
A poslední věc: I Britové   osvobodili několik koncentračních   táborů(např. Bergen-Belsen), takže o   holocaustu pravděpodobně také nějaké   informace mají.

Moje hodnocení zní: Dobrý   film s hrůzou zcenzurovanou do snesitelného   stavu, kterému na kvalitě ubírá televizní   výprava a „ochotnické“ herecké výkony   některých představitelů.
sakro
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2010
pohled do dílny naivní kinematografie
Je obrovská škoda, že do této kategorie musel   upadnout právě tento film. Jack Gold už měl v   době natáčení své hvězdné režisérské   roky za sebou, vždyť jeho poslední opravdu   skvělý film Dotek Medúzy pochází z roku 1978,   pak už šla jeho tvorba jen z kopce. Nedokážu   si vysvětlit tak vysoké hodnocení tohoto   snímku. Přidat bych se k němu mohl snad jen   tehdy, pokud bych hodnotil pouze námět a jeho   poselství, které chtěli účastníci povstání   sdělit světu. Hodnotím-li však film jako   takový, tzn. formu, kterou mělo být toto   poselství sděleno, pak si musím jen zoufat.   Sobibor patřil do roku 1943 ne k největším,   ale určitě k nejkrutějším vyhlazovacím   koncentračním táborům. K tomuto poznání vám   postačí jen trochu studia dané tématiky. Když   však sledujete film, zcela postrádáte   jakýkoliv náznak to, že vězni po všech   stránkách naprosto nelidsky trpěli. Tady jsou   všichni relativně slušně oblečeni, od pohledu   silní ,zdraví a odhodlaní. Naprosto mi v   táboře chyběli ti nekonečným strádáním   zlomení lidé, pro které bylo největším   cílem přežití následujícího dne. Ti na kost   vyhublí a otrhaní lidé bez jiskry v oku, zcela   vyhaslí a odevzdaní, kterým z pohledu čiší   absolutní beznaděj. Nechce se mi věřit, že   by všichni ti autoři knih popisujících život   ve východopolských likvidačních táborech   zkreslovali fakta a osobní prožitky lidí, o   kterých píší. Spíš to opravdu bude problém   tohoto filmu. Tady totiž tvůrci zcela   prvoplánově ukázali krutost tábora několika   brutálními scénami a i ty přizpůsobili svým   potřebám. Třeba pohled mladého hocha na židy,   kteří jsou zavíráni do plynové komory, během   několika okamžiků přichází srdceryvný řev   a hned vzápětí stoupá z komína nad touto   komorou dým ze spalovaných těl. To je přece   absolutní nesmysl. Celý ten proces měl svůj   přesný technologický postup, byl poměrně   zdlouhavý a nesmírně psychicky i fyzicky   náročný na práci členů Sonderkommanda. Pro   mě je film prostě naivní a bohužel zlikvidoval   naprosto skvělou předlohu. Ten, kdo o tématu   něco ví, mi musí dát za pravdu a ten, kdo se   chce něco dozvědět, bude zahlcen naprosto   zkresleným pohledem na celou problematiku.   Myslím, že celý problém je v tom, že film   natočili britští tvůrci a přitom právě   angličané byli po celou dobu války problému   holocaustu tak vzdáleni, že jej ze zpětného   pohledu nemohou pochopit.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Skvělé drama o vyhlazovacím táboře v   Polsku,jeto skvěle natočeno a herecké výkony   jsou na dobré úrovni.Zvláště zde vyniká   Rutger Hauer,je to skvělé válečné drama.
cicis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Táto závažná historická udalosť je veľmi   povrchne a diletantsky spracovaná bez   dôkladného preštudovania života v   nacistických koncentračných táboroch.V   pracovných likvidovali tzv.nepoužiteľných, vo   vyhladzovacích všetkých bez rozdielu za radom.V   tábore žili iba kápovia a zabezpečovatelia   chodu komôr a krematória z radov vazňov.Vo   filme sa ráno verejne popravuje , a večer sa   vazni voľne prechádzajú so ženami vodiac sa za   ruky,čo je absurdné.V každom tábore boli   nielen rodiny od seba izolované ,ale aj muži od   žien.
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9615minih9615Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 
...Altrimenti ci arrabbiamo n
minih2713minih2713Akta X (1993) [TV seriál] 
The X Files n
minih22331minih22331Velký flám (1966) 
La Grande Vadrouille n
minih44261minih44261Nejkrásnější hádanka (2008) 
Nejkrásnější hádanka n
minih40610minih40610Vše o orgasmu (2004) 
Tout le plaisir est pour moi n
minih46128minih46128O rodičích a dětech (2008) 
O rodičích a dětech n
minih92506minih92506Dukla - krev a mýtus (1/2) : Osudný obzor (1999) [TV film] 
n
minih10986minih10986Kung-fu (1986) 
Kung fu: The Movie n
minih2502minih2502Abdikace (1974) 
The Abdication n
minih7733minih7733Francouzská spojka 2: Dopadení (1975) 
French Connection II n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Útěk ze Sobiboru (1987) [TV film]Útěk ze Sobiboru (1987) [TV film]Útěk ze Sobiboru (1987) [TV film]Útěk ze Sobiboru (1987) [TV film]
Reklama