Cerven
ohodnotit

V Bruggách

In Bruges

Rok:
2008
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
8.5.2008
„Co se mohlo pokazit, se pokazilo...“
Popis / Obsah / Info k filmu V Bruggách
Držitel Oscara a známý scénárista Martin McDonagh nám přináší černou komedii o cti a podvodech, která se odehrává v nádherném prostředí belgického Bruggy.
Po jedné fušce v Londýně jsou nájemní zabijáčci Ray (Colin Farrell) a Ken (Brendan Gleeson-Harry Potter) pověřeni svým drsným šéfem Harrym (Ralph Fiennes), aby se schovali v Bruggy. Zatímco Ken si užívá klidného prostředí a památek, upovídaný a akční Ray je malebným městem víc než znechucen, a proto se rozhodne vymyslet dobrodružství. Netrvá dlouho a Ray se potuluje s turisty, začne si s místní kráskou (Clémence Poésy – Harry Potter), mlátí jejího bývalého kluka skinheada (Jérémie Rénier) a paří s americkým trpaslíkem, který zde natačí surrealistický film. Dovolená se však zkomplikuje, když Ray zjistí, že Harry ho chce mrtvého a Ken má tuto prácičku udělat. Samozřejmě, že Harry nepočítal s tím, že se Ray s Kenem na výletě tak spřátelí. No, a tak se Harry naučí těžkou lekci – všechno si musíš udělat sám…


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu V Bruggách
Po nezdařené práci v Londýně pošle dva nájemné zabijáky Raye a Kena jejich šéf Harry Waters na pár týdnů do města Bruggy v Belgii, dokud se nerozhodne, co s nimi dál. Po splnění svého prvního úkolu zabít kněze, se Ray velmi obtížně vyrovnává s tím, že o život přišel i malý chlapec. Zatímco Ken v městečku neúnavně obchází památky, zatvrzele nenadšený Ray má tendenci zabředávat do nejrůznějších potíží a vábit k sobě nejpodivnější známosti. Spřátelí se s americkým trpaslíkem, natáčejícím snové scény belgického uměleckého filmu a půvabnou prodavačkou drog Chloë, která má také své vlastní tajemství. A když jim Harry konečně zavolá, jejich dovolená se změní v boj o přežití plný černého humoru a emocionálních následků.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu V Bruggách
Uznávaný britský dramatik irského původu Martin McDonagh (nar. 1970) je známý i u nás, zejména díky hře Osiřelý západ. Úspěch slavil i po svém vstupu do kinematografie jako scenárista a režisér snímku Six Shooter (2004, Šestiraňák), oceněného Oscarem za krátký hraný film. V autorském celovečerním debutu, kriminální černé komedii V Bruggách, zjevně navazuje na svou dramatickou tvorbu a spojuje ji se zajímavým filmovým viděním. – Těsně před Vánoci se ocitají v půvabném vlámském městě dva irští nájemní zabijáci Ray a Ken, které sem „uklidil“ jejich šéf Harry. Vyjde najevo, že mladý Ray při své první fušce zabil nejen vytipovaného kněze, ale nešťastnou náhodou i malého kluka. Harry si přeje, aby ho proto starší a zkušený Ken zlikvidoval. Ten však místo toho zachrání kamaráda před sebevraždou a pošle ho vlakem pryč. Boss se vydá do Brugg udělat pořádek. Rozuzlením bizarního příběhu, do něhož jsou ještě zapleteni americký herec, lilipután Jimmy, a místní drogová dealerka a podvodnice Chloe (do níž se Ray zamiluje), jsou nakonec tři mrtví. – Scénář nezapře divadelní vlivy, zejména v konstrukci děje a v promluvách postav. Komornímu ladění odpovídá i atmosféra zachovalého středověkého města, jež má pro vyznění filmu stěžejní roli. V podstatě chmurné vyprávění o vykořeněnosti a o samotě je odlehčováno humornými až groteskními situacemi. Protagonisté jsou vykresleni tak, že občas musejí sami připomenout divákům, že jsou vlastně zabijáci.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2008/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

15 minut již uběhlo
106 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

06:45 - 07:40

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:25

79 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:05 - 07:35

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama