Cerven
ohodnotit

Obsah filmu V čertích službách

 
Jde o třetí díl cyklu O Honzovi. Honza byl inspirací pro mnohé spisovatele, ovšem nejrozsáhlejší soubor pohádek o něm napsal Jiří Horák. Z jeho knihy čerpal významný scenárista J. A. Novotný, když spolu s Lubomírem Benešem připravoval cyklus loutkových pohádek O Honzovi.

V této pohádce vyženou rodiče líného Honzu do světa hledat službu. Honza se s nepořízenou vrátí a rodiče ho opět vyženou, ať si službu najde třeba v pekle. Toho se chytí Lucifer a osloví Honzu s nabídkou zaměstnání. Honza službu v pekle přijme a za rok poctivé služby si vybere ubrus z Luciferova stolu, který má známé vlastnosti. Ubrus mu ale ukradnou selka se sedlákem, u...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lubomír BenešLubomír Beneš  
mluví:
Václav PostráneckýVáclav Postránecký.....komentář [45]   
scénář:
Lubomír BenešLubomír Beneš  
námět:
J.A. NovotnýJ.A. Novotný  
hudba:
František UhlířFrantišek Uhlíř  
kamera:
Vladimír MalíkVladimír Malík  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu V čertích službách >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2020
Variace na vícero pohádek. O hloupém Honzovi,   Čertův švagr nebo Obušku z pytle ven. Animace   je překrásná, loutky a rekvizity moc pěkné.   Brána do pekla a peklo samotné má krásnou   vizáž. Mluveným slovem doprovází Václav   Postránecký. Zdá se mi to, nebo i animovaný   film v dnešní době je v tahu? Odpovím si sám,   nezdá, je to stejné jako s hraným filmem.   Zlaté časy jsou nadobro tatam.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Výborná animace
Povedený animovaný film, tvůrci odvedli   skvělou práci, možná je i vidět, že se u   točení museli celkem bavit, neboiť z filmu je   cítit hravost a radost. Hodně mne pobavila   scénka ve které je Honzovi představen starý   čert, kterého se má případně na něco   zeptat, kdyby nevěděl co má přesně dělat -   ten starý čert je animován a udělán tak   legračně, že mne to rozesmálo. Mluvené slovo   Postráneckého se taky k téhle pohádce hodí.   Výborný počin. Doporučuji ke zhlédnutí nejen   dětm, ale i dospělákům, kteří se chtějí   pobavit a odreagovat.
Matematicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Pěkná krátká loutková pohádka
Tyto motivy se v našich pohádkách objevují v   mnoha obměnách, proto se nelze divit podobnostem   se známou filmovou pohádkou "Obušku, z   pytle ven!". Tento krátký film je podle   jedné z pohádek z knihy "Český   Honza" Jiřího Horáka.
Moc se mi líbil   "stroj času", který odpočítává   Honzovi měsíce strávené ve službě v pekle.   Velice dobře posloužil i spádu celé   pohádky.
Jinak je to svým způsobem sen všech   rodičů, aby jim mohlo jejich dítě vystrojit   hostinu pro změnu z práce svých rukou a už je   dál nepotřebovalo. Doufejme, že to Honzovi   vydrželo...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama