Cerven
ohodnotit

Varšavská bitva 1920

Bitwa warszawska 1920

Další název:
Battle of Warsaw 1920; Bitva u Varšavy 1920;
Země:
Rok:
2011

Obsah filmu Varšavská bitva 1920

 
Píše se rok 1920 a bolševické Rusko má v úmyslu obsadit a sovětizovat oblasti, které vnímá od dob carského impéria jako sféry vlivu. Režisér sleduje obranu Polska za zachování svrchovanosti z několika stran, nejviditelněji prostřednictvím ústředního manželského páru. Zatímco kabaretní tanečnice Ola zůstává v napjaté Varšavě, její muž Jan se ocitá na bojišti. Velkolepé historické drama režiséra Jerzyho Hoffmana, který je dlouholetým odborníkem na podobné domácí velkoprodukce (například filmový přepis slavného románu Henryka Sienkiewicze Ohněm a mečem), bylo zároveň vůbec prvním polským hraným filmem natočeným ve formátu 3D.
Febiofest 2012

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Deziluze...
Polský velkofilm, který by mohl být skvělý,   kdyby nebyl dost zmatečný, kdyby neobsahoval už   poněkud trapnou a miliardkrát všude viděnou   romantickou linku na pozadí války, kdyby to   dávalo větší smysl. Postavy, pluky se   objevovaly a mizely, chvílemi jsem nevěděl, kdo   na koho zrovna vlastně útočí. Všichni   samozřejmě všechny osvobozují ve jménu   něčeho, všichni lžou. To je asi krom smrti to   jediné reálné a poživatelné. Muselo to stát   hodně peněz, výsledek je ale velice jednoduše   zapomenutelný.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.10.2012
Silně nacionalisticky, ne vlastenecky,   zaměřené, jako ostatně všechny polské   historické filmy zabývající se vlastní   historií. Film s absencí výrazné dějové   linie a v podstatě bez hlavní postavy. Spíše   se jednalo o skládanku jednotlivých událostí a   scén bez nějaké větší návaznosti.   Jednotlivé postavy se v průběhu děje objevují   a mizí, aniž by byly divákům osvětleny   širší souvislosti. Bitvy a bojové scény   působily většinou dosti zmatečně. Kněz v   první útočné linii třímající ve vztyčené   ruce kříž a zpomalené záběry na, po   výbuchu, létající kříže a náhrobky, byly,   už za hranicí dobrého vkusu. Asi nějaká   Spielberkovština. Ještě jsem vlastně zapomněl   na tu zdravotní sestru kosící kulometem   desítky nepřátel. Alespoň že ta výprava byla   ucházející, dobové reálie věrohodné a   historická fakta celkem v pořádku.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Varšavská bitva 1920 (2011)Varšavská bitva 1920 (2011)Varšavská bitva 1920 (2011)Varšavská bitva 1920 (2011)
Reklama