Cerven
ohodnotit

Venkovský učitel

Další název:
The Country Teacher / Mój nauczyciel
Rok:
2008
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
20.3.2008
„Každý někoho potřebuje!“

Komentáře k filmu Venkovský učitel

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2019
Skvělá režie, skvělí   herci, ale ten scénář   kapánek kulhal ne? Nebudu zde   rozebírat téma samotné, ale   právě proto že jej   nemusím, vydávám se v   hodnocení směrem dolů.   Ovšem jinak lze snímku   vytknout jen drobnosti a   maličkosti.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Ať hodí kamenem, kdo je bez   viny... Venkovský učitel je   film o lidské touze a   osamělosti, ze které se tak   snadno může zrodit vina. A o   tom, co se dá anebo nedá   odpustit - či dokonce   pochopit. Zajímavý příběh   o "znásilnění"   (lépe řečeno spíše   jednorázovém sexuálním   obtěžování) z českého   venkova, kde je to s   tolerancí k různým lidským   odchylkám ještě často na   štíru.
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Velice povedený   Česko-francouzsko-německý   dramaticko-psychologický   snímek Bohdana Slámy.   Bezesporu se jedná další z   jeho vydařených děl. Výtku   mám jen k Pavlu Liškovi v   podání učitele Petra. Ta   role mu moc nesedla.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Zcela určitě zvláštní   film. Oproti původnímu   očekávání jsem ani   nepředpokládala, že mě   nějak zaujme, ale nakonec se   to docela podařilo. Pavel   Liška není totiž můj   oblíbený herec a tak bývám   k jeho projevu ve filmech   spíše skeptická. Tento   výkon však nebyl až tak   špatný, ba naopak, byl dosti   slušný. Role   homosexuálního učitele,   který nedokáže v určité   chvíli potlačit svou   přirozenou touhu, byla pojata   zajímavě. Za mínus   považuji stopáž filmu. Má   hodně hluchých míst,   chtělo by to možná kratší   délku, více dynamiky.   Kladně hodnotím postavu   statkářky Marie v podání   výborné Zuzany Bydžovské.   Osamělá, tvrdě pracují   žena, která po letech dává   průchod svým tajným snům a   přáním. V jednom   komentáři již zde uvedeném   se píše, že Mariina   domácnost působí příliš   zastarale a nepřirozeně.   Mně se naopak toto líbilo.   Film neukazoval a nesnižoval   venkovskou mentalitu, ale   ukazoval vcelku reálně, jak   ještě dnes se na venkově   žije. Každý nemá   novostavbu s moderním   zařízením, žije se ve   starých domcích či   usedlostech, často s   vybavením po prarodičích a   tak počítač umístěný na   starém psacím stole z doby   první republiky nemusí být   výjimkou. Pořád jsou   venkované, kteří si drží   malé hospodářství a ač to   představuje obrovskou dřinu,   spatřují v této práci   svůj velký smysl života. A   v duchu těchto tradic žije i   Marie. I přes námahu a   těžkou práci má ráda   svůj životní styl na   venkovské usedlosti. Ukázka   samotného života na vesnici   mi přišla z celého filmu   asi nejzajímavější. Z   dalších rolí mne zaujal   Marek Daniel (jehož jsem   nedávno viděla v   Protektorovi) a jehož   herecký projev mi přijde   zajímavý a přirozený.   Naopak, co nějak nemůžu   pobrat, je obsazování unylé   a nijak nevýrazné mladé   herečky Terezy Voříškové   pomalu do každého českého   nového filmu. Asi tím   nepotěším její fanoušky,   ale já jsem jí prostě   nepřišla na chuť.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2010
zatím nejlepší film   režiséra b. slámy je jeho   koprodukční venkovský   učitel, za což velkou měrou   může silný příběh a   dějová spletitost hlavních   zúčastněných s   přesvědčujícími   hereckými výkony. k velké   škodě silně   psychologického filmu   venkovský učitel chybí   rytmus, dynamika i spád,   které jsou slámovi stále   cizí, a také až příliš   silná věta o znásilnění,   které se de facto vůbec   neuskutečnilo, protože šlo   pouze o ruku šmátralku pod   peřinou. to vše zařadilo   film venkovský učitel jen   mezi nejlepší snímky   střední třídy dějin   světové kinematografie.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Většinou mám problém   kladně ocenit většinu těch   nových českých filmů,   které se jakoby snaží   vyprávět příběh ze   současného života. Často   to jsou filmy psychologické,   spíše depresivně   působící. Pavla Lišku jsem   měl zaškatulkovaného díky   filmům Návrat Idiota či   Vyhnání z ráje do takových   rolí hodných troubů. No, v   podstatě i tato role   homosexuálního učitele je   jim trochu podobná. Jednu ze   svých první rolí, ještě   roličky, zde vytvořila   Tereza Voříšková. Ta je   však stále na počátku   herecké kariéry.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Další zajímavé hořké   drama tentokrát s   míň"legračními"m   omenty jako v Divokých   Včelách přesto opět velice   zajímavě podané a   zahrané.Film se my líbil.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.3.2013
Bohužel filmy o teplouších   moc nemusím.Nechalo se na to   koukat ale jednou to   stačilo.Herecky to bylo   dobrý.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2009
velmi zajímaví a hlavně   lidský film skvělé  
herecké   obsazení ten to lidský   příběh je pohled na lidskou   duši kterou ve městě   neznáme
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2008
Je dobře, že se v záplavě   českých srágorovin občas   objeví i nějaký ten   povedený kousek a Venkovský   učitel patří rozhodně k   tomu nejlepšímu co z   českých luhů a hájů tento   rok vzešlo. Bohdan Sláma   před námi rozehrává   příběh o hledání a   ztrácení lásky a opět si k   tomu přizval výborné herce   v čele se svým oblíbencem   Pavlem Liškou. Ten se   tentokrát zhostil   obzvláště náročné a   odvážné postavy   homosexuálního učitele,   který utíká před svými   osobními problémy z velkého   města do malé vesničky. Zde   potkává ženu, která se do   něj zakouká a on naopak   ucítí náklonost k jejímu   pubertálnímu synovi, který   řeší své milostné   problémy se svou dívkou.   Sláma rozehrál tento   milostný mnohoúhelník na   výbornou a dopomáhá si   zajímavou hudbou a spoustou   krásných až poetických   obrazů. Největší problém   tohoto snímku tkví v jeho   pomalém tempu, které občas   přechází do mírné nudy.   Ale i tak se jedná o velice   povedený film, který bude v   divákovy doznívat ještě   hodně dlouho po jeho   shlédnutí.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Naprosto úžasně zahraný   film, ve kterém svými   hereckými výkony exceluje   Pavel Liška a neméně i   Zuzana Bydžovská. Příběh   homosexuálního učitele   přírodopisu, hledajícího   štěstí a místo na Zemi.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2009
Už předem jsem se bál čeho   nepěkného se zase dočkám   při zhlédnutí novodobého   českého filmu s označením   drama či hořká komedie.Ale   už vzhledem k předchozím   recenzím jsem doufal,že   nebudu opět zklamán.
  Film se rozjíždí celkem   slušně,Pavel Liška se mi v   roli učitele celkem   líbil,nedočkal jsem se   žádných trapných   scén,akorát s postupujícím   časem jsem se začal bát   konce.Jak to vlastně   dopadne,nebude znovu film   násilně ukončen,děj   ponechán s otevřeným či   nelogickým koncem.Bohdan   Sláma však nezklamal a   poslední kapitolu filmu   zvládnul celkem   obstojně,ikdyž scéna kdy se   učitel Petr vrací do   školy......
Film   hodnotím 7 body,na jedno   shlédnutí se mi líbil,ale   že bych ho musel vidět   znovu,to teda nevím.Dal bych   i 8,ale dané téma ,který   film popisuje se dalo určitě   zvládnout líp.Všechny   scény,kde se autor   přibližuje ke gay   tématice,se mi zdály   nucené,místy trapné,jen tak   lehce naznačeno a ruce   pryč.Možná to bude i   tím,že jsem tak trochu na   toto alergický, anebo   tím,že se autor bál aby   neztratil široké   obecenstvo.Na závěr chci   poznamenat,že je škoda,že   nedostal více prostoru ve   filmu otec Petra,pan Miroslav   Krobot.Ten když se někde   ukáže ,tak je to vždy   oživení filmu.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Současná česká vesnice   není ve filmech Bohdana   Slámy žádná pastorální   idylka. Stejně tak   nepodkuřuje všem těm   outsiderům a životem   polámaným charakterům,   kterými plátno zalidňuje.   Snaží se je prostě chápat   a zrovnoprávnit jejich   úsilí vydobýt si svůj   kousek štěstí s těmi na   první pohled   úspěšnějšími. A právě   proto je jeho tvorba   uvěřitelná a působivá.   Venkovský učitel je   subtilní i drsný příběh s   výbornými hereckými výkony   (Zuzana Bydžovská si   ocenění Českým lvem plně   zasloužila), hřejivý i   mrazivý zároveň. Cynik ve   mně se možná trochu   ušklíbá nad docela   pozitivním závěrem, ale   jeho sentimentálnější   kolega je rád, že té   deprese nebylo nakonec tolik.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Ať si říká kdo chce co   chce, Sláma na specifickej   styl točení a patří mezi   nejcharaktičtější mladé   režiséry současnosti... To   potvrzuje i venkovským   učitelem, oceňuji že točí   v "živejch"   podnínkách a nepotřebuje   nějakej komparz atd.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2008
Jedná se o dost depresivní ,   ale svým silným a   aktuálním tématem   zajímavý příběh tří   hlavních protagonistů ,   kteří řeší každý své   trochu odlišné citové   problémy , ale zároveň   mají hodně společného a to   , že všichni hledají   přátelství , lásku a   trochu toho porozumění.   Musím vyzdvihnout excelentní   herecký výkon Zuzany   Bydžovské , ale také velmi   zdatně sekundujícího Pavla   Lišky , kteří se stali   pilíři tohoto snímku. Na   druhou stranu mě vcelku dost   iritovala použitá hudba a   snímek měl občas tendenci   nudit , ale hodně mi to   vynahradil ten pozitivní   závěr.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Film, až na pár hluchých   míst jsem sledovala s   napětím až do konce.   Nejvíce mne nadchla skvělá   paní Bydžovská. Věřila   jsem jí každé slovo. Drsná   postava, ale na druhá straně   úžasně citlivá a moudrá.   Postava učitele, dle mého   pohledu, Liškovi sedla jako   ulitá. Kouzlo venkova a to,   jak se tam žije, pokud   místní neodjíždějí   někam za prací, velice   přesvědčivé. Jediná   postava, která se mi vůbec   nelíbila byla ta dívka. Má   kamennou tvář bez   jakéhokoliv výrazu. Ať již   střízlivá, či opilá...
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Tento film mi přinesl něco   nového. Neuvěřitelně   dlouhé, dokonalé záběry a   filmovou hudbu. Příběh byl   velmi kultivovaný a   překvapivě dobře   vypovídající o hloubce   lidských citů a pochopení.   Celé to bylo rámované   výraznou poetikou   prostředí. Co pro mě nové   nebylo je skutečnost, že   "sytý hladovému   nevěří", tedy že   těžko pochopíme to, co   cítí jiní, když my sami to   necítíme a chybí nám i   zkušenost. Z nedostatku   prostoru se film soustředí   pouze na zoufalou část   příběhu (je tu absence   humoru) a schválně se   vyhýbá praktickým   záležitostem (bylo to   trestné?). Z tohoto důvodu   bych chtěla oponovat   kritikům důvěryhodnosti   scénáře. Na světě se   dějou i horší věci, než v   tomto filmu, a lidi k tomu   bohužel nevolají policii   nebo záchranku ani když je   to skutečně potřeba.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Přiznám se, že trpím   občas přílišnou skepsí   vůči českým filmům. Není   to snad proto, že by byly   české, ba naopak, jakožto   vlastnce mne potěší dobrý   český film dvojnásob   právě proto, že se urodil v   našich lužích a hájích,   nicméně zbytečné si něco   nalhávat - většina naší   produkce stojí momentálně   za nic. Vedle počinů   svěrákovských a   menzelovských zde máme   spíše hromadu   "hořkých   komedií", kde se snaží   určitého dojmu syrovosti   dosáhnout i za cenu ztráty   estetiky. Naposledy mne   potěšilo Obsluhoval jsem   anglického krále, a teď -   toto.

Na   prvním místě je velmi   zdatný scénář, který   funguje bezvadně komplexně,   vše v něm zapadá do sebe,   nic se nerozvádí příliš a   i když je stopáž poměrně   delší, nenudí. Stejně tak   provedení samo funguje   výtečně - kamera je jako by   strnulá, místo střihů,   jaké známe z jiných filmů,   se zde dočkáme velmi   dlouhých záběrů, během   nichž se však stále něco   děje, ať už zjevně, nebo   "mezi řádky". Co   se obsazení týče, Liška   hraje vskutku výtečně, na   Bydžovskou jsem si po chvíli   také zvykl, Šedivý   nenadchne, ale ani nevadí -   už jsme ve filmech viděli   horší představitele   mladých. Dokonce i to   školní vyučování, v   řadě jiných filmů tak   křečovité, zde vypadalo   přirozeně.

P.   S. Pobavila mne jakási   počítačová hra, ve které   se střílelo zásadně   dávkou, ovládala se   neznatelnými záchvěvy ruky   na myši bez dotýkání   klávesnice a v jednom momentu   jakýsi drsňácký hlas   oznámil "Došla   munice!". :D

P. P. S. Mladík v hodině   geometrie řekne, že mínus   vé krát mínus vé je mínus   vé na druhou, ale učitel ho   opraví, že mínus a mínus   dává plus, takže to dává   jen vé na druhou. To je sice   pravda, jenže ve skutečnosti   je mínus vé na druhou   ekvivalentní s vé na druhou,   čili jej opravovat nemusel.
padde
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Z filmu sálá obyčejné   lidství, které hned tak v   každém filmu nenajdete.   Hodnotit výkony hlavních   aktérů je zcela zbytečné.   Mé hodnocení je 8, manželka   mě však přinutila dát za   9.
arciking
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Hodně slušný zářez, byť   s klesající tendencí -   neboť film je mnohem lepší   v první polovině, a konec je   nejspíš úplně nejníž. I   tak to je ale ve vodách   tuzemské kinematografie   poměrně jakostní kousek.

Pochvalu   zaslouží zejména kamera,   Bydžovská a hudba jako   součást scény.
miláček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Opravdu povedený film o   několika lidských osudech a   touze někoho mít,k někomu   patřit.Skvělý výkon Pavla   Lišky.Jediným mínusem jsou   maličké titulky,což je   bolestí asi všech filmů z   posledních let.Jako by snad   herci nebyli hodni toho,aby   byli představeni.
kcobain
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2008
Podle mě se film řadí k   těm lepším, co může   česká kinematografie   nabídnout, a ač sem se při   něm moc nepobavil, špíše   jen tak zasněně koukal na   poněkud spletitý příběh   vztahů, jednoznačně   doporučuji, je to příjemná   změna a hlavně to má   příběh.
intoska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2012
Venkovský učitel je na   české poměry velice dobrý   film,s kvalitním   scénářem,hereckými výkony   a výbornou filmovou   hudbou.Velké výhrady mám   ale k prostředí.Jako kdyby   se děj filmu odehrával   někdy v 50.letech,ta vesnice   vypadá jako skanzen.S tou   'poetikou' to silně   přepískli,sráží to film o   hodně níž.
Siegmund
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Každý někoho potřebuje
S plným vědomím dávám   tomuto filmu nejvyšší   ocenění. Už jsem ani   nevěřil, že ještě někdo   natočí normální film o   normálních lidech,   žijících v normálním   prostředí normálním   životem. Myslím, že   zvolené prostředí –   venkov – tuto snahu   výborně podtrhlo. Kdybych   však filmu přece jen chtěl   něco vytknout, tak pak by to   byla na několika místech   příliš hlasitá hudba,   která přehlušovala hlasy   herců. Také děj filmu byl   natočen velmi realisticky.   Bylo snad jediné místo, kde   si myslím, že to nebylo   reálné. Mariin syn se v   podnapilém stavu dopotácí   do postele. Zanedlouho,   jakmile zjistí, že se ho   učitel dotýká, z ní však   vyskočí jako křepelka. Jak   zvuk, tak i tato zmiňovaná   scéna však jen málo ubírá   na vysoké kvalitě tohoto   jedinečného díla. Hlavní   postavy předvedly skvělý   herecký výkon. Z   vedlejších postav se mi   velmi líbil výkon Petrovy   matky – Zuzany Kronerové.   Motto filmu „Každý někoho   potřebuje“ je trefné a   nutí k zamyšlení.
korzybski
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.3.2008
paralelní vesmíry
České filmy jsou pro mne   pozoruhodné tím, že   ačkoliv žijeme v tak   malinké zemi, já se nikdy   nesetkal s ničím, o čem se   české filmy točí. Ve   Venkovském učiteli jsou   homosexuálové z lautr   jinýho vesmíru, než ty, co   znám já. V tom mým vesmíru   totiž teplej nutně není   ušlápnutej moula, kterýho   pohled na svlíknutýho kluka   změní v uslintanýho   satyra.

A na   rozdíl od tvůrců filmu   nemám pochopení pro nikoho,   kdo ojíždí děti -   libovolného pohlaví. Natož   děti svých přátel. Natož   své žáky.

V   mých vesnicích nežijou   samí ochlastové a burani. A   i kdyby, není to až taková   prča, jak si čeští   filmaři houfně myslí.

A už vůbec si   nemyslím, že každý někoho   potřebuje. A i kdyby ano, tak   pokud tím někomu škodí,   neomlouvá ho to z jeho   pošetilostí ani   zhovadilostí.
fadomo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Po delší době další   český film, který mě velmi   zaujal svým dějem i   hereckými výkony. Silný   příběh o vyjímečnosti   každého z nás, o potřebě   tolerance, porozumnění a   lásky každého člověka bez   rozdílu se jistě příznivě   zapíše nejen do dějin   české kinematografie, ale do   mysli každého vnímavého   diváka.
mk-mikes
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Na tento film jsem byl   "nucen jít" se   školou a kdyby to nebylo   místo vyučování, nejspíš   bych na takový snímek do   kina nikdy nešel. Zbytečně   zdlouhavý příběh,   opakující se záběry a   občas i mouchy, kdy herce   nebylo v hlučné hospodě   přes muziku slyšet.   Některé scénky bych s   chutí vynechal. Evidentně   jsem nebyl sám, kdo se od   poloviny filmu nudil...
filipagordon
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.5.2011
čudný film o divnej morálke
Neverím Pavlovi Liškovi, že   je homosexuál a scéna   znásilnenia neplnoletého   chlapca je vyslovene čudná.   Okrem toho, že je tá scéna   nechutná, je vlastne   zvrátená v snahe   presvedčiť diváka, že má   s učiteľom sympatizovať. Za   normálnych okolností by   matka na neho podala trestné   oznámenie za pohlavné   zneužitie. To, čo v žiadnom   prípade netolerujeme v   televíznych správach,   tolerujeme Pavlovi Liškovi.   Nerozumiem prečo.
WrongDawe
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Prijde mi, ze se bude stejne   jednat o normalni zdlouhavy   nudny film,hodici se nejlepe   nekam doprostred tydne na   14.hodinu na Čt..Mimoto   homosexualni problematiky tady   bylo az dost a me osobne uz   toto tema nebavi(driv se o tom   nesmelo mluvit vubec,dneska se   nemluvi pomalu o nicem   jinem)..
Paulie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2008
7/10
Filmu bych vytknul zbytečnou   délku a dlouhé záběry.   Zejména první polovina by   mohla mít svižnější   tempo, závěr se rozběhne   jak má. Nicméně jeden z   povedených českých filmů,   stojí za shlédnutí.
Adamos
Hodnocení:
Přidáno: 7.2.2008
Kamarádka na tom byla a moc   se jí to líbilo...byl jsem   sice trochu překvapen že je   to o vztahu venkovského   učitele k mladistvému synovi   jeho přítelkyně....ale jsem   dost zvědav jak se s tím   Sláma popral

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45690minih45690Muži na stromech (2006) [TV seriál] 
Men in Trees n
minih123587minih123587Purpurový vrch (2015) 
Crimson Peak n
minih30482minih30482Mackennovo zlato (1969) 
Mackenna's Gold n
minih13456minih13456Nahá pastýřka (1966) 
Nahá pastýřka n
minih40497minih40497Restart (2005) 
n
minih60427minih60427Láska není hřích (1952) 
L'amour n'est pas un péché n
minih34900minih3490028 dní poté (2002) 
28 Days Later... n
minih53046minih53046O Nanynčiných koláčích (1975) [TV inscenace] 
n
minih46069minih46069Ryba ve čtyřech (1987) [TV hra] 
Ryba ve čtyřech n
minih9361minih9361Jan Výrava (1937) 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dneska to konečně rozjedeme (1...

14:05 - 15:00

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Svět zvířat

14:20 - 15:15

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:35 - 15:30

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Infantkine narodeniny

Infantkine narodeniny
Infantkine narodeniny

Otakar Vávra

Vávra Otakar

Sorin Tofan

Tofan Sorin

La Tempestad

La Tempestad
La Tempestad

Hotel Kokořín

Hotel Kokořín
Hotel Kokořín

Rob Corn

Corn Rob

Earthbound

Earthbound

Katakomby

Katakomby
Katakomby

Naposled navštívené:
Infantkine narodeniny

Infantkine narodeniny
Infantkine narodeniny

Otakar Vávra

Vávra Otakar

Sorin Tofan

Tofan Sorin

La Tempestad

La Tempestad
La Tempestad

Hotel Kokořín

Hotel Kokořín
Hotel Kokořín

Rob Corn

Corn Rob

Earthbound

Earthbound

Katakomby

Katakomby
Katakomby