Cerven
ohodnotit

Viking

Další název:
Викинг; The Viking
Země:
Rok:
2016
Délka:
133 minut

Obsah filmu Viking

 
Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši.

Zdroj: Bohemia MP

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2021
Silně zasněžené lesy, rozbahněná města,   epické bitvy, působivé kulisy a kostýmy. To   všechno je ruský historický velkofilm o   křtiteli Ruska princi Vladimírovi. Snímek   pochmurný, ponurý a kupodivu velmi brutální a   krvavý. V podstatě se jedná o válečný film,   neboť se jde dějově od jedné bitvy do druhé.   Jak už to však u takových filmů bývá, se   skutečnou historii to má pramálo společného.   Příběh jako takový se zřejmě vlivem   přemíry bitev stal dosti chaotický, takže   vyznat se nad důvody činů je na celé věci asi   to nejtěžší. Ale také se může stát, že   pro někoho bude příběh druhořadý a bude si   užívat jen oné bitvy, takže si dějových   podivností ani nevšimne. Svět Vikingů se však   tvůrcům povedl a dalo by se říct, že je   výprava srovnatelná se seriálem ´Vikingové´   (2013-20). Někdo dokonce samotný začátek danou   atmosférou srovnává se seriálem ´Hra o   trůny´ (2011-19). Zdá se, že tento věhlasný   seriálový počin nás bude pronásledovat   ještě hodně dlouho. Každopádně ruská   kinematografie tímto skutečně překvapila.   Značně vysoký rozpočet je skutečně znát.   Škoda jen, že se pořádně nezapracovalo na   scénáři.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2018
Vládce Rusi
Historické drama z počátků Ruské   státnosti.Je zjevné, že v pozadí filmu je i   silný politický podtext naroubovaný na   pohanské mýty a přerod k christianizaci   Kyjevské Rusi což se po rozpadu SSSR,úpadku   ideje komunismu, náramně hodí jako nová mantra   ovládaní společnosti současného Ruska.Snímek   samotný není až takovým filmovým ternem jak   si leckde můžeme přečíst.   Vladimir,necharizmatický až unylý bastard   knížete Svjatoslava který se půl filmu   potácí jak pod vlivem konzumace lysohlávek   ještě ke všemu ztvárněný Danilou Kozlovskim   který moc hereckého kumštu nepobral, se vrací   v doprovodu Varjažských Vikingů aby uplatnil   svůj nárok na knížecí stolec.Po úvodní   pasáži lovu na zubra která je velmi zdařilá   se celý film posouvá do roviny intrik,   žvanírny a všeobecné zrady.Vladimir se však   díky mečům Varjagů stává knížetem ale   musí odrazit ůtok na Kyjev vedený zbytky   Jaropolkových mužů s množstvím mongoloidních   nájezdníku stepního Kagana.Pokud zatím snímek   nebyl extra výživný přijde akčnější   pasáž. Ovšem jako neoriginální vykrádačka   nejméně tří filmů .Mongolové se snaží   překonat díky žebříkům opevnění města a   tak jsme svědky toho jak se obráncům podaří   jeden srazit a ostatní padají přesně jako   obléhací věže ve filmu Království nebeské.   Záhy je veden protiútok ze strany obránců   pevnosti kteří se však dostanou do obklíčení   mongolů a tak podle vzorce z Gladiátora tvoří   čtverec proti jízdnímu útoku.Následně jeden   z nich , hromotluk s obrovskou sekyrou je proklán   šípy a oštěpy jako přes kopírák z Ohněm a   mečem . Jde zde však i vlastní invence tvůrců   když v závěrečné bitevní scéně , sice už   za jiných okolností než před Kyjevem ,je   použito lodí v boji na souši ze   svahu...Bohužel ve filmu je až příliš   úlisností, žvatlání a jakýchsi vnitřních   polemik hlavních postav na úkor akčnosti a   zajímavého příběhu. Na Rusy však v celku   zajímavý počin včetně obsazení do role   Vikinga Joakima Nätterqvista kterého známe jako   Arna templáře.K podívání určitě ano jako   něco světoborného, to zase tedy ne.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama