Cerven
ohodnotit

Vikingové II

Outlander

Další název:
Vikingové 2
Rok:
2008
Délka:
115 minut
„Zničili jeho svět. Nesmí dovolit, aby zničili i ten náš.“

Komentáře k filmu Vikingové II

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Nechal jsem se zlákat   doporučením kamarádů a   nelituji, protože i přes   některé scény z filmu jsem   nabyl dojmu, že méně by   mohlo být více, celou tu   filmovou story zkvalitnil   výkon Jamese Caviezla a   naprosto dokonalé filmové   triky a nasazení komparsu.   Dobrý film, tvrdá zábava.   Vtipným mi připadala   skutečnost, že šlo o   jakýsi příběh Vikingové   II, ale v podstatě šlo o   novou story, i když některé   drobné střípky motivů z   filmu Vikingové by se našly.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2009
Snímek poměrně zdařile   vykrádá některé známé   filmy od Vetřelce až po   Království ohně, herecky   všechno táhne J.Caviezel a k   tomu mu sekunduje   "svítící"   drak.Dobře nastylizované   prostředí vikingské vesnice   a svižné akce, pouze scéna   s medvědem byla pro mě   nepřehledná. R.Perlman v   roli Gunnara přišel, nechal   se zabít a zase odešel:-)
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.11.2014
Nezáživná slátanina   obsahující všechna negativa   béčkových filmů. Hrozný   příběh s hroznou kombinací   žánrů, hrozní herci s   hroznými dialogy, hrozná   šablona „rodiny“ známá   z hrozných katastrofických   filmů… Řekl bych, že   hrozný byl celý film. A jak   jinak, většina děje se   odehrává ve tmě, to aby   nebyla vidět ta hrozná   filmařina. K dokonalosti   chyběl už jen závěrečný   proslov amerického   prezidenta. Beowulf, Hrothgar   a Grendel se musejí obracet   ve Valhalle.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Vikingové 2 ????...No to si děláte prd.el !!! :-)
Nějak jsem nepochopil proč,   se tento film, který pomalu   ani nejde zařadit do   nějakého žánru, protože   je to svým způsobem i sci -   fi, i historický, válečný,   horor...atd.......jmenuje   Vikingové 2 - tím pádem   půl filmového světa čekalo   pokračování nám skoro   všem známého filmu s   A.Banderasem v hlavní roli -   toto byla od tvůrců velká   chyba.Ovšem možná zatím   stojí prachobyčejná touha   po zisku, která tvůrcům   zjevně nevyšla.
K   filmu : nebylo to zase tak   špatně natočené.Příběh   sice mohl být podle mně o   něco lepší, ale   budiž.Celkem dobré byly   efekty.
Asi nejvíc se   mi tady líbil Ron Perlman,   ale taky to nebylo to pravé   ořechové - má lepší   filmy.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Vikingové a sci-fi , že to   nejde moc dohromady tak po   shlédnutí tohoto filmu už   je možné všechno. Rozhodně   to není špatné sci-fi James   Caviezel, který se s monstrem   dostane na zemi na   ztroskotané vesmírné lodi .   Postupně se dozvíme proč   monstrum nemá rádo lidi a   spíše je požírá.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Votrelec vs. Viking
Takže v prvom rade nechápem   ten český preklad, vlastne   názov. Asi chceli nalákať   na to nejakých divákov, inak   si to neviem vysvetliť.   Pretože to vlastne s   pôvodnými Vikingami (s   Banderasom v hlavnej úlohe)   nemá nič spoločné.   Taktiež musím povedať, že   to bola riadna zlátanina, to   ste sa dozvedeli už hneď na   začiatku, no na počudovanie   ma to fakt bralo. Nechápem,   väčšinou pri podobnom filme   by som nechápavo krútil   hlavou, ale fakt sa mi film   páčil. O čo vlastne ide? V   hlbokom stredoveku dopadne   niekde u vikingskej oblasti   mimozemská loď, jeden   prežije, ale donesie so sebou   nešťastie a to ničivého   votrelca niekde z vesmíru.   Vravím, je to riadne   uletené. Atmosféra, scény   výborné. Ten démon takisto.   Páči sa mi ako to bolo   natočené. I herci boli   myslím perfektní. A čo bol   plus, tak tá prekrásna   príroda, to bolo niečo   úžasné. Naj scéna? Asi   príchod do tej dediny a tá   obrovská mŕtva veľryba. Je   to v podstate asi béčko,   troška prekombinované (veľa   vecí naraz), ale ako   hovorím, ja som si pochutnal
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Distribuční společnost   Intersonic opět   nezklamala...protože pokud   existuje někdo, kdo umí dát   filmu opravdu hodně dementní   název, jsou hlavouni z   Intersonicu opravdoví   experti. Přejdu český   název Vikingové 2 radši s   úsměvem. Nemá to s prvními   Vikingy a skoro s Vikingy jako   takovými skoro nic   společnýho, to má blíž k   Planetě opic. Zůstanu u   názvu Outlander. Co se filmu   týká, výborná vizuelní,   akční dobrodružná sci-fi,   která zpříjemní večer   opravdu na maximum. Hlavně to   nechce o filmu dumat nějak   hloubkově, prostě jen koukat   a bavit se.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2009
Zaujimavy napad
Zaujimavy film so skvelym   napadom a dokonca so slusnym   moralnym odkazom.J.Caviezel   podal slusny vykon.Velka   skoda,ze film zraza obrovska   kopa klise,ktore si mohli   autori odpustit/laska miestnej   devy a cudzinca,nevrazivost   meniaca sa na   priatelstvo,adopcia siroty a   pod./Keby sa miesto toho   venovali cistej akcii bol by   to skvely film a vobec   nevadi,ze film pripomina   kombinaciu Beowulfa a   Pathfindera a Moorwen akoby   bol Balrogov syn :))) Aj   napriek tomu film doporucujem.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2011
pocity na rozcestí
Vikingové a rok 709 našeho   letopočtu a nějáká   vesmírná loď a stroje,   ovládající se stiskem   čudlíků? bagry, neonová   zrůda a já nevím co   ještě... To už jsme opravdu   tak oblblí technikou? Já se   těšila na podařený   snímek, zachycující naši   historii, historických filmů   je fůra, ale těch s Vikingy   je pramálo, proto to sakra   chce oprášit jejich klan,   ale tohle...James Caviezel tam   neměl se svým zevnějškem   vůbec co dělat, zachránil   to jen John Hurt, Jack Huston,   Ron Perlman a světlé,   zajímavé chvilky filmu,   které krapet přiblížily   jejich život. I s tím   vším, co mne zklamalo, to   nakonec zajímavé bylo i se   svou zrůdičkou (vetřelcem),   ale snímek je zavádějící   Vikingy, a kdejaký blázen   jako já by si mohl myslet,   že zmapuje život těchto   lidí, co od počátku do   konce je jen zrníčkem   pravdy...I PŘESTO -   PERFEKTNÍ FILM, NÁDHERNÝ   KONEC
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2009
Taková zábavná syntéza   všeho možného, od Beowulfa   přes Vikingy s Antoniem   Banderasem až po dvě sci-fi   legendy, Vetřelce a   Predátora, včetně filmu,   který je v roce 2004 spojil   dohromady. Scénář je   tudíž takový mišmaš, ale   i přes několik podle mne   trochu zbytečných karambolů   (několik problémů a   situací, které stojí v   cestě zamýšlenému závěru   snímku, šlo dle mého   vyřešit lépe) se zdárně   probije až k závěrečným   titulkům. Ke konci sice   trochu dochází dech a   tvůrci místy dojíždí na   temných pasážích, jinak   ale po řemeslné stránce   slušně zvládnuté –   audiovizuálně   nadprůměrné, kulisy a   kostýmy sice trochu   futuristické, ale pěkné,   dialogy ani příliš nedrhnou   a postavy, ačkoli se občas   chovají nelogicky, jsou   sympatické a slušně   zahrané (Sophia Myles se mi   tady líbila mnohem víc než   jako Isolda; asi   nejvýraznější postavou je   dle mého Gunnar v podání   Rona Perlmana, který si ale   moc nezahrál, což je   škoda). Plus jedna   zvláštnost na závěr –   absence záporných postav,   což je u filmů podobného   ražení skutečná rarita   :-)).
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Musím uznat, že mě tohle   scifi vyprávění pozitivně   překvapilo. Je zde k vidění   starý, ale pevný hrdinský   základ fixován na jednoho   neohroženého borce, který   vlastně povětšinu táhne   celý film kupředu. Další z   řady překvapení je určitě   ono čekání, kdo(co) je   vlastně ten hlavní záporný   element...to monstrum, které   stojí na straně zla. Vše v   přijatelných mezích, ale   jedna zásadní věc mi   chyběla po celý   film..Nedočkal jsem se   něčeho pořádného,   monstrózního..spíš mi to   připadalo dost přibržděné   a celý Outlander se držel v   nižších adrenalinových   hladinách / škoda.
ponorka.bary
Hodnocení:
Přidáno: 15.3.2011
Smíchat v jednom hrnci rok   709,vesmírnou loď,obludu   a'la Godzilla,Vikingy,to už   je teda pořádný   guláš.Když jsem se podíval   na dosavadní filmovou tvorbu   režiséra,tak mne to ani moc   nepřekvapuje,ale co v tomto   filmu dělá tatínek   Vetřelce/John Hurt/,to už   nechápu.Necelé dvě hodiny   totální nudy a odfláklých   efektů....
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Moc hezký. Jelikož se   dobrých sci-fi filmů   poslední dobou moc netočí,   tak jsem tento film uvítala.   Kdo má rád dobu železnou,   mimozemské potvůrky a   mimozemského hrdinu, který   všechny zachrání od jednoho   nenažraného zvířátka, tak   at se na to podívá.
Kachy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Páni, to nebylo vůbec   špatné, spíš naopak. Bezva   podívaná - kombinace   dobrodružného historického   filmu a sci-fi - smekám   klobouk. Ve filmu se určitě   najde pár "divných   scén", ale jinak to   opravdu nebylo vůbec   špatné. Jo abych   nezapomněl, nazvat to u nás   Vikingové 2 to je vážně   pěkná bl..... Volím také   raději Outlander.
renod
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2009
bojovníci severu
osobně se mi film hodně   líbil. Sice bojové scény se   odehrávají převážně v   noci nebo v temných   jeskyních, ale o nic v   podstatě nepřijdete. Moorwen   je dost zajímavé monstrum,   složeno ze všeho možného,   ale je dobré, že je ho   pořádně vidět až ke konci   filmu.

P.S.   6.11.2009 - konečně jsem jej   viděl v češtině :-)
adam75
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Jistě, vidíme zde Vetřelce,   jsou tu Vikingové, Morwen   vypadá jak strašidlo z Pána   prstenu, ale má to švih,   dobrou akci , slušný   příběh... Ve své kategorii   výborná podívaná.
renbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2010
nepotešil,nezarmútil
film je akousi skladankou z   myšlienok iných filmov - 5%   Avatar,60%   Vikingovia,40%Votrelec a 5%   nový nápad
Pohoda-jazz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2009
cizinec
tak tento film jsem si   půjčila náhodně, že si   udělám poklidný večer, ale   poklidného večeru jsem se   nedočkala. Tento film mě   strašně připoměl film   vikingové a úplně mě strhl   svým příběhem, k tomu to   filmu nemám co dodávat
poiu1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Docela zajímavá směs scifi   a fantasy. Vikingové byli   zdařilí. Nepřítel č. 1   světélkující drak nebo   spíš ufon mi nijak moc   nevadil, k vesmírné lodi na   začátku se celkem hodil.   Vyprávění o zničení   ufonovy planety a o tom, jak   zapomněli zničit jediného   tvora, jež pak vyvraždil   celou osadu lidí, bylo   trapné rozhodně ne dojemné,   protože jim tam zrovna   pozabíjel kamarády vikingy,   a nelogické, protože nevím,   jak si mohli být vůbec   jisti, že planetu zbavili   všech tvorů, a byli hloupí,   když si ta svá městečka   nijak nezabezpečili... Ale   přesto je to docela   zajímavý snímek a kouknout   se na něj rozhodně není   ztráta času, Outlander mě   překvapil svoji kvalitou.
renefer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2012
Čekala jsem pokračování   Vikingů s Banderasem a místo   toho kosmická loď v   jezeře... Začátek mi   přišel trochu   nepovedený,raketa i vybavení   astronautů vypadaly jak z 80.   let. Ale pak se to rozjelo,   efektní akční scény (ty s   meči mám nejraději)   krásní chlapi, jen ta   příšera mi to trochu   kazila..Taky závěr, kdy   nahánějí příšeru v   nějakém labyrintu pod   studní a kráska v hromadě   mrtvol nebylo nic moc. Kdyby   to bylo méně sci-fi a více   history, dala bych klidně 10,   takhle jen za 8.
papi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Jednoduchý děj, ponurá   atmosféra. Nejvíce se mi   libilo, když hlavní hrdina   lituje toho, že jeho lid   vyhladil populaci jiné   planety. Jinak jiná hlubší   myšlenka tu nebyla. Na konci   mi to spíše připomínalo   B-čový film Minoutaur   (2005).
Zbrnda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Outlander (2008)
Podle mého ve srovnání s   jedničkou je tady více   akcí,film je prostoupený   budoucností, a proč ne,sami   nevíme co žije v hlubokém   vesmíru.Nestvůra se   povedla,světélkování   jejího těla se taky zdařilo   a až na moment kdy kovář   vykul meč z kosmického   materiálu(ale návštěvník   z kosmu asi věděl co   říká)se mi film líbil a   hodnocení 78%je patrně na   místě.
mironov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2009
super
Velmi dobrý film,tieto filmy   s vigingovskou tematikov majú   niečo do seba,,ale toto bolo   spracovanie ako sa patrí   velmi,velmi dobré
Bobšule
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2020
Smělý koktejl žánrů
Běžně neholduji míchání   žánrů, ale tento mix   sci-fi, fantasy a možná snad   i trochu hororu mě docela   příjemně pobavil. Žádná   hluboká myšlenka diváka   nevyplaší, žádný   překvapivý zvrat se nekoná,   ale příběh mi přišel   odvyprávěný poctivě a   pěkně.
milamaly83
Hodnocení:
Přidáno: 31.12.2012
Perfektní film.Kombinované   scífko s hororem.To nemá   chybu.Je to lepší jak 1.Ta   byla příšerně nudná.Kdy   si jsem byl na ni v   kině.Tohle má větší akci.
JimCaviezel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2015
Very much good film and James   Caviezel is handsome, amazing,   wonderful, he's god ;) ;) is   it loveeeee
cron
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2009
zklamání
Nesouhlasím..Jako vyloženě   propadák to není, ale že by   si film zasloužil tak vysoké   hodnocení si nemyslím..Snad   jen, že je to sci-fi fantasy   ho dělá zajímavým. Akční   scény jsou zběsile   sestříhané, takže je to   pokaždé zmatek, když se   začnou mydlit, hodně   nudných pasáží atd...Pokud   nějaké newschool sci-fi   béčko, doporučuju radši   pandorum..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20945minih20945Peacemaker (1997) 
The Peacemaker n
minih14178minih14178Nevěstin otec (1950) 
Father of the Bride n
minih66116minih66116Okresní přebor (2010) [TV seriál] 
Okresní přebor n
minih4911minih4911Caligula (1979) 
Caligula n
minih32199minih32199Zlepšovák (1960) 
Zlepšovák n
minih30492minih30492Mr. Majestyk (1974) 
Mr. Majestyk n
minih9153minih9153Intimní detaily (1996) 
Up Close and Personal n
minih7881minih7881Obr (1956) 
Giant n
minih76659minih76659Tajemství staré bambitky (2011) [TV film] 
Tajemství staré bambitky n
minih24654minih24654Růžové kombiné (1932) 
Růžové kombiné n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Henriette Fenda

Fenda Henriette

Michael Gilbert

Gilbert Michael

Gan Jamazaki

Jamazaki Gan

Connie Woods

Woods Connie

Rodney Perry

Perry Rodney

Diplomacie (Diplomatie)

Diplomacie
Diplomatie

Katia Gomez

Gomez Katia

Jiří Vondráček

Vondráček Jiří

Nebe, Peklo

Nebe, Peklo

Anne Jordan

Jordan Anne

Naposled navštívené:
Henriette Fenda

Fenda Henriette

Michael Gilbert

Gilbert Michael

Gan Jamazaki

Jamazaki Gan

Connie Woods

Woods Connie

Rodney Perry

Perry Rodney

Diplomacie (Diplomatie)

Diplomacie
Diplomatie

Katia Gomez

Gomez Katia

Jiří Vondráček

Vondráček Jiří

Nebe, Peklo

Nebe, Peklo

Anne Jordan

Jordan Anne