Cerven
ohodnotit

Vítr

Wind

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
11.6.1993
„Napínavý příběh o větru, moři a jachtách. Nadšené soupeření, závody, radostná zimnice vítězství - a láska. Jen jedna věc je lepší než vítězství…Prohrát… a potom znovu zvítězit“
Popis / Obsah / Info k filmu Vítr
Hlavní hrdina, úspěšný jachtař Will Parker nechtě zaviní prohru svého dvanáctičlenného týmu v tradičním závodě o Americký pohár. Ztracenou životní motivaci najde, až když se vydá za svou bývalou milou Kate Bassovou pracující v nevadské poušti v týmu leteckého konstruktéra Joea Heisera. Trojice s přispěním dcery bohatého jachtače Welda dokáže postavit novou loď a Will s Kate ( rovněž vynikající jachtařkou) a s dalšími členy posádky v dramatickém finále porazí věčného soupeře Australana Jacka Nevillea. Bývalí milenci se navíc znovu sblíží.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Vítr
Režisér Carroll Ballard spojil ve snímku Vítr dvě profese, jež mají mnoho spo-Iečného právě s titulním přírodním jevem: totiž jachtařství a Ietectví. Hlavní hrdina, úspěšný jachtař Will Parker, nechtě zaviní prohru svého dvanáctičlenného týmu v tradičním závodě o Americký pohár. Ztracenou životni motivaci najde, až kdvž se vydá za svou bývalou milou Kate Bassovou,pracující v nevadské poušti v týmu leteckého konstruktéra Joea Heisera. Trojice s přispěním dcery bohatého jachtaře Welda dokáže postavit novou lod' a Will spolu s Kate (rovněž vynikající jachtařkou) a s dalšími členy posádkv v dramatickém finále porazí věčného sou-peře, Australana Jacka Nevilea. Bývalí milenci se navíc znovu sblíží - Snímek,; na němž se podílela řada odborníků, vychází ze skutečných událostí, kdy v roce 1983 americká posádka prohrála po více než sto třiceti letech v závodě, který je nejen sportovní, ale i společenskou událostí. Vedle vcelku chatrného příběhu do popředí vystupují vynikajícím způsobem natočené sekvence z několika zá-vodů. Zajímavou atmosféru mají i pasáže z opuštěného letiště v nevadské poušti. Tvůrci dovedně využívají postavy televizního komentátora a počítačové simulace, takže dokáží přiblížit průběh závodů nejen dramatickými obrazy přímo z lodi či letadla. Ze strany všech zúčastněných vyžadovalo natáčeni mimořádné vypětí, jež ovšem přineslo svůj výsledek. Působivý dramatický snímek z pro nás zcela neznámého atraktivního prostředí. - Hlavní role hrají Matthew Modine a Jen-nifer Greyová, známá jako partnerka Patricka Swayzeho z Hřišného tance.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:00 - 07:45

43 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:35 - 08:05

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Déjà Vu

Déjà Vu
Déjà Vu

John Lunn

Lunn John

Les hauts murs

Les hauts murs
Les hauts murs

Naposled navštívené:
Déjà Vu

Déjà Vu
Déjà Vu

John Lunn

Lunn John

Les hauts murs

Les hauts murs
Les hauts murs