Zari
ohodnotit

Vlak do Hongkongu [TV film]

Rok:
1997
Délka:
59 minut
„Známý dokumentarista zaznamenal působivé svědectví o cestě do britské kolonie v okamžiku její historické proměny.“

Komentáře k filmu Vlak do Hongkongu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Krikri
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2017
Zajímavý dokument mapující   dlouhou trasu železnicí ze   západní Evropy až do již   čínského Hongkongu. Cestou   poznáváme vlaky   jednotlivých zemí i   nádraží velkoměst a na   nich prodejce s tradičním   rychlým občerstvením,   stejně tak i osudy   cestujících, kteří   dojíždějí mnoho kilometrů   za prací. V každé zemi   mají vlaky jiný standard a v   každé je i mentalita a   smýšlení lidí odlišné.   Tvůrcům dokumentu budiž k   dobru, že do filmu příliš   netahali vlastní politické   názory a nechali za sebe   hovořit spíše obyčejné   lidi jednotlivých zemí,   neboť ti mohou o politické a   ekonomické situaci ve své   vlasti podat   nejvěrohodnější   svědectví. Dokument je   doprovázen podkresovou hudbou   typickou pro danou zemi,   kterou vlak zrovna   projíždí. Co tu zde chybí   je informace, kolik dnů cesta   trvala a kolikrát se muselo   přestupovat. Docela bych   uvítal natočení téhož   dokumentu po dvaceti letech po   stejné trase, kolik by se   toho za tu dobu změnilo. Za   nevtíravé pojetí dávám   vyšší průměr 70%.
pohledvenkova
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2020
Skutečně by stálo za to   natočit po třiadvaceti   letech remake. Zatímco   evropský Ostblok, Mongolsko i   Čína učinili skok, o jakém   se Velkému kormidelníku   Maovi ani nesnilo, v   případě západní Evropy o   tom lze úspěšně   pochybovat.
ajavur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2019
východ-západ
dokument krásně ukazuje   rozdíl mezi východem a   západem.Jednoduchá cesta   vlakem,a vše je jako na   dlani.Skvělé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama