Cerven
ohodnotit

Obsah filmu Vlasovci

 
Dokumentární film Vlasovci se věnuje jedné z nejkontroverznějších kapitol druhé světové války. Bývalý sovětský generál Andrej Andrejevič Vlasov sestavil pod patronátem hitlerovského Německa Ruskou osvobozeneckou armádu, aby svou vlast zbavil Stalina. Dokument je popisem jedinečného dramatu uvnitř celosvětového válečného požáru a předstupuje před diváka s ambicí nabídnout mu dosud neznámé příběhy, očitá svědectví českých pamětníků a unikátní archivní materiály.

Těžištěm dokumentu je především líčení posledních dnů Vlasovovy armády, které se odehrávaly na našem území. Zaměřuje se na účinkování Vlasovců na Pražském povstání v květnu 1945,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2020
Hitler a Stalin. Největší dobytci a vrazi   miliónů lidí. Mezi jejich při se dostal   generál Vlasov. O jeho nenávisti ke Stalinovi a   o tom, proč se přidal k Hitlerovi vypovídá   tento hodnotný a napůl hraný dokument Aleše   Koudely. Vypovídá mnoho pamětníků, historiků   i samotných bývalých členů ROA. Doplněno   dobovými archivními záběry a dokumenty.   Precizní práce a nejlepší autorský počin   Aleše Koudely, jaký jsem zatím měl možnost   shlédnout. Válečná doba nebyla jednoduchá a   spousta informací zůstávala dlouho utajena, tak   jako i v případě Vlasovců. Díky za takové   dokumenty, které objasňují zkreslené informace   a dokazují pravdu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Vlasovci (2014)Vlasovci (2014)Vlasovci (2014)Vlasovci (2014)
Reklama