Cerven
ohodnotit

Volavka

Infernal Affairs

Další název:
Wu jian dao
Žánr:
Země:
Rok:
2002
Délka:
97 minut
„Dva muži - stejná minulost, ale na opačné straně práva“

Komentáře k filmu Volavka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2019
Je to film jako každý jiný   a přesto v lecčem   originální. Máme tu souboj   dvou policistů, jaký tu do   této doby snad ještě nebyl.   Jeden pracuje jako 'tajný' ve   zločinecké organizaci a   druhý je onou organizací   zkorumpovaný. Každý dělá   svou práci a divák se   zatajeným dechem sleduje, jak   tohle všechno dopadne.   Mistrovské dílo   hongkongských tvůrců na   poli psychologického   thrilleru s temnou a   skutečně dechberoucí   atmosférou. Celé dějství   je postaveno na pevném a   dobře promyšleném   scénáři bez jakýchkoliv   speciálních efektů,   akčních scén v podobě   honiček a přestřelek,   rychlého střihu a dalších   akčních vymožeností   typických pro hongkongskou   kinematografii. Zajímavostí   je, že tu neexistuje jasná   linie oddělující kladné   postavy od těch záporných.   O to víc diváka nutí k   zamyšlení samotné   vyvrcholení příběhu. Kdo   je vlastně padouch a kdo   hrdina? Jedná se o film,   který je po po divácké   stránce ve své podstatě   ohromnou výzvou. Hluboká   emocionalita předčí   očekávání, čím je   přislíben ohromný filmový   zážitek.  
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Velice povedená kriminálka.   Pokud čekáte akční nářez   ála Woo budete zklamáni ale   pokud čekáte kvalitně   odvedenou filmařskou práci s   výbornými herci a   napínavým příběhem   nebudete zklamání. A pokud   vám Hongkongská produkce nic   neříká jukněte na Skrytou   identitu, která podle tohoto   filmu vznikla a je ještě o   fous lepší.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Dříve jsem se moc těšil na   Scorsesovu Skrytou identitu,   když jsem se však doslechl,   že film z DVD edice, který   mám už pár let doma,   jakási Volavka je originál,   z kterého americký režisér   vycházel, musel jsem si   pustit nejdříve ji.   Zklamanej jsem rozhodně   nebyl. Sice pokud čekáte   akci, budete hodně   překvapení, ovšem   příběh, ač v základní   myšlence značně   jednoduchý, dokáže   strhnout. Nebyl to sice nijak   kulervoucí zážitek, ale   poctivá kriminálka,   připomínající trochu   francouzskou klasiku.   Zpočátku jsem měl problém   s ultrarychlým střihem při   prvních scénách a   zmatečností díky neznalosti   postav. Zbytek je však   natočen dostatečně   přehledně a díky charismatu   hlavních představitelů   (Andy Lau x Tony Leung) není   problém je od sebe odlišit   (možná se smějete, ale u   filmů s anonymní skvadrou   asiatů už se mi to párkrát   stalo…). Nejsilnější   věcí tohoto filmu je   zřejmě onen málo vídaný   jev, kdy je sice dáno   teoretické rozdělení   hrdinů na klaďase a   záporáky, ale díky   povedenému scénáři není   nic černé ani bílé a   určitě nebudu jediný, kdo   držel palce oběma téměř   stejně moc (no, Yanovi   maličko víc). Režisér se   totiž nebojí vložit mnoho   detailů z osobního života   hrdinů a oba tak dostávají   další rozměr, působí to   civilněji a je to   chytlavější, na postavách   vám více záleží.   Stěžejní skutečností pro   úspěch tohoto snímku je   také napětí - při letmém   zamyšlení se tady toho   vlastně ani tolik nestane,   ale téměř nic z toho se   neobejde bez něj. To   podporuje také povedená   hudba, která mi zpočátku   přišla trochu nevýrazná,   ale postupem času se mi   dostala pod kůži. Dočkal   jsem se dokonce dvou velkých   zvratů, z nichž hlavně ten   druhý stojí opravdu zato. A   v americkém/evropském   snímku bychom se ho asi   nedočkali. Myslím, že jsem   víceméně všechno, co se tu   dělo stihl, ale další   shlédnutí mi určitě   pomůže mít úplně jasno…
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2012
Nabízí se zde srovnání se   Skrytou identitou Maritna   Scorseseho, která vznikla o   něco později podle stejného   scénáře. Co mě zde   přišlo zajímavější byl   ten závěr, kde padouch není   jen padouchem, ale jaksi je   stále na váškách -   krásná ukázka rozdílného   východního myšlení oproti   černobílému americkému.   Jinak je zde znát trochu   tuctový hongkongský rukopis   a režie ani herecké výkony   kvalit Skryté identity   opravdu nedosahují.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2011
Na tento film jsem se podíval   po shlédnutí snímku Skrytá   identita a musím řící, že   je těžké rozhodnout, který   z nich je lepší. Zde jsem   se trochu ztrácel co se   týče obličejů, občas jsem   nevěděl, který z hlavních   protagonistů je právě na   scéně. Ale jinak skvělý   film
vorenus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Jako první jsem viděl   Skrytou identitu a tak jsem   byl zvědav čím se nechal   Scorsese inspirovat.Je   vidět,že si z Volavky hodně   vypůjčil,ale dovedl svůj   film k naprosté   dokonalosti.Ve volavce jsem se   chvílemi ztrácel.Možná za   to mohl překlad,ale ve   finále vyhrává Marty na   plné čáře.
weitinger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2021
9 hvězd
Je to zajímavé. Vždycky   jsem měl Scorseseho za   famózního filmaře, ale   tahle krádež se mu opravdu   nepovedla. Skrytá identita, s   tou je srovnání na místě,   působí proti tomuto dílu   jako pokus absolventů   filmové školy, vlastně si   po letech ani nevzpomínám,   kdo tam hrál a o čem to   bylo. Číňané natočili   film s velkým F. Všechno   působilo jak má, kamera,   hudba podbarvovala děj, co   plynul tak přirozeně... Joj,   a představitelé hlavních   rolí... skutečná pochoutka,   ne nadarmo jsou to ikony   asijského filmu.
kmotr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Skvělá atmosféra ,Honkong
Skvělý Honkong   filmeček.Jsem zvědav jak se   stím popasujou v americe ,   kde točí svou volavku.Chce   to ale vidět oba díly jinak   se budete těžko orientovat   kdo je kdo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51723minih51723Vrány útočí (2006) [TV film] 
Die Krähen n
minih11159minih11159Láska není v ceně (1987) 
Can't Buy Me Love n
minih107809minih107809Smrtelný virus (2007) [TV film] 
Killergrippe 2008 n
minih50042minih50042Opravdoví kamarádi (1997) 
Zeus and Roxanne n
minih18092minih18092Rozsudek noci (1993) 
Judgment Night n
minih44063minih44063Pokoj 1408 (2007) 
1408 n
minih6758minih6758Dopisy mrtvého (1986) 
Pisma mertvogo čeloveka n
minih10232minih10232King Kong (1933) 
King Kong n
minih18597minih18597Sedmá Sindibádova cesta (1958) 
The 7th Voyage of Sinbad n
minih43996minih43996Ďáblova dílna (2006) 
Die Fälscher n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Skrytá identita (2006)

 Skrytá identita (2006)
Skrytá identita n
The Departed
Žánr: krimi / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong
Režie: Martin Scorsese

(remake)

Volavka 2 (2003)

 Volavka 2 (2003)
Volavka 2 n
Infernal affairs 2
Žánr: krimi / drama
Země: Hongkong
Režie: Lau Wai-Keung, Alan Mak

(pokračování)

Volavka 3 (2003)

 Volavka 3 (2003)
Volavka 3 n
Wu jian dao 3
Žánr: krimi
Země: Čína / Hongkong
Režie: Lau Wai-Keung, Alan Mak

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mikrob a Gasoil (Microbe et Gasoil)

Mikrob a Gasoil
Microbe et Gasoil

Simon Rex

Rex Simon

Zbigniew Suszyński

Suszyński Zbigniew

Angličan (The Limey)

Angličan
The Limey

Stuart Wilson

Wilson Stuart

Magda Bičíková

Bičíková Magda

Viktor Sodoma

Sodoma Viktor

Vlajky korzárů

Vlajky korzárů
Vlajky korzárů

Bez ní (Sin ella)

Bez ní
Sin ella

Tvář (Ansiktet)

Tvář
Ansiktet

Naposled navštívené:
Mikrob a Gasoil (Microbe et Gasoil)

Mikrob a Gasoil
Microbe et Gasoil

Simon Rex

Rex Simon

Zbigniew Suszyński

Suszyński Zbigniew

Angličan (The Limey)

Angličan
The Limey

Stuart Wilson

Wilson Stuart

Magda Bičíková

Bičíková Magda

Viktor Sodoma

Sodoma Viktor

Vlajky korzárů

Vlajky korzárů
Vlajky korzárů

Bez ní (Sin ella)

Bez ní
Sin ella

Tvář (Ansiktet)

Tvář
Ansiktet