Vrahové a zloději (1957)

Vrahové a zloději (Assassins et voleurs)
60 %
 
 

Assassins et voleurs

Další název: Lovers and Thieves

    Žánr: komedie / krimi
    Země: Francie
    Délka: 85 min.
Phillip d´Artois se chystá spáchat sebevraždu, ale nemá dost odvahy. Při vloupání do kanceláře překvapí zlodějíčka Alberta Lecagneuxe a snaží se ho přemluvit, aby se stal rukou osudu. Slíbí mu, že na něho připíše v závěti svůj majetek, ale Albert není rozhodnutý. Phillip mu začne vyprávět příběh svého života.

V minulosti zabil žárlivého manžela své milenky a vše nalíčil na náhodného zloděje, který se v nevhodnou dobu vloupal do domu. Phillip strčil do kapsy zloději vražednou zbraň a utekl oknem, aniž by ho muž zahlédl. Tím "nevinným" zlodějem byl právě Albert, který je odsouzen na dvacet let vězení. Mezitím má Phillip automobilovou nehodu, leží v komatu v nemocnici a nemá tak možnost zasáhnout do soudního jednání. Bude odhalení pro Alberta důvodem, aby se po letech pomstil?  Autor: curil

režie:
Sacha Guitry
 
 
hraje:
Jean Poiret (Philippe d'Artois), Michel Serrault (Albert Le Cagneux), Magali Noël (Madeleine Ferrandová), Clement Duhour (Jean Ferrand), Lucien Baroux (ředitel špitálu), Pierre Larquey (zřízenec v lázních), Marcel Vallée (starožitník), Jacques Varennes (předseda soudu), Zita Perczel (kleptomanka), Pierre-Jean Vaillard (pacient), Darry Cowl (Lardenois, svědek), Ferdinand Bellan (recepční), Jacques Dhéry (policejní důstojník), Marguerite Garcya (starožitníkova žena), Jean Sylvain (číšník), Charles Bayard, Gilbert Bokanowski, Christian Brocard, Marcel Lévesque, Marguerite Pierry, Fernand Raynaud, Roger Vincent, Sophie Mallet, Françoise Jacquier, Maria Meriko (Albertina), Fernand Bellan (recepční)
 
 
scénář:
Sacha Guitry
 
 
kamera:
Paul Cotteret
 
 
hudba:
Jean Francaix
 
 
střih:
Paulette Robert
 
 
zvuk:
Jean Bertrand
 
 
masky:
Louis Dor
 
 
výprava:
Jean Douarinou
 
 
producent:
Clement Duhour, Gilbert Bokanowski, Alain Poiré
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.