Cerven
ohodnotit

Vysoké nebe

The Big Sky

Žánr:
Rok:
1952
Délka:
122 minut
„Cesta přes neznámé území, která se promění v boj s Indiány a najatými dobrodruhy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Vysoké nebe
Píše se rok 1830. Hraničáři Boone Caudill, Jim Deakins a Zeb Boon se chtějí vydat za obchodem s kožešinami, přes dosud nezmapované území indiánského kmene Černonožců. Na dlouhé cestě ze St. Louis, proti proudu řeky Missouri, je čeká nebezpečí a řada nepředvídatelných okamžiků. Proto se připojí k expedici, v jejímž čele stojí zkušený francouzský obchodník s kožešinami, Jourdonnais. Ten si bezpečnost expedice částečně "pojistil" unesenou Indiánkou, kterou ukrývá před svým mužstvem v podpalubí své lodi. Všechno se po cestě ale pořádně zkomplikuje...

Western natočil režisér Howard Hawks (podepsaný pod mistrovskými díly Zjizvená tvář, Herna na Zlatém pobřeží, Leopardí žena, Červená řeka, Rio Bravo a Rio Lobo).


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Vysoké nebe
Big Sky, nebo také Vysoké nebe je westernový film z roku 1952, pod který se režijně podepsal Howard Hawks, se odehrává na cestě podél řeky ze St.Louis, přes doposud neznámé území, kde žijí indiáni kmene Černonožců, kteří nejsou k bělochům jak je známo vůbec přátelští. Tři přátelé Bon, Jim a Zeb se připojují k expedici francouzského obchodníka Jurdoniase, protože je čeká mnoho nebezpečných okamžiků, a domnívají se, že tak budou ve skupině pod relativní ochranou. Obchodník skrývá ve své lodi indiánku Teal Eye, kterou unesl. Domnívá se, že mladá žena bude pro výpravu bezpečnostní pojistkou, jenomže to netuší, že tím celou situaci ještě víc zkomplikoval….

MartaH-claraB


Autor: clara.bow

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Hrynaszkiewicz

Hrynaszkiewicz Anna

Roberto Santucci

Santucci Roberto

Ted Humphrey

Humphrey Ted

Jacques Gencel

Gencel Jacques

Klara Berger

Berger Klara

Naposled navštívené:
Anna Hrynaszkiewicz

Hrynaszkiewicz Anna

Roberto Santucci

Santucci Roberto

Ted Humphrey

Humphrey Ted

Jacques Gencel

Gencel Jacques

Klara Berger

Berger Klara