Cerven
ohodnotit

Yellowstonský národní park [TV minisérie]

Yellowstone

Další název:
Zázračná planeta: Yellowstonský národní park 1, 2, 3
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
150 minut, 3 díly cca 50 min
Popis / Obsah / Info k filmu Yellowstonský národní park
Třídílná minisérie nám přibližuje Yellowstonský národní park - místo, které je jedním z nejkrásnějších přírodně zachovalých koutů naší planety. Byl vyhlášen 1. března 1872, je prvním a nejstarším národním parkem na světě a je známý především pro svou divočinu a řadu geotermálních úkazů. Na území parku se nachází řada ekosystémů a dominantním z nich je subalpinský les.

Dokument nám přibližuje tři roční období v životě Yellowstonského národního parku - zimu, léto a podzim. Je tomu tak, protože zima trvá šest měsíců a rychle se pak změní na léto. Na jaro díky zeměpisné poloze Yellowstonského národního parku nezbývá místo.

Díl 1: Zima - můžeme sledovat těžký boj zvířat o přežití, neboť zima trvá šest měsíců a je plná vánic a hlubokého sněhu, kterého v rekordním roce napdlo až 6 metrů. Můžeme sledovat útoky vlků na jeleny a bizony...

Díl 2: Léto - můžeme sledovat období hojnosti, vše se zazelená, zvěř přivádí na svět mláďata... Sledujeme příběh medvědice a jejích mláďat, jak je učí sbírat potravu. Také souboj bizoních samců o právo být vůdčím samcem ve stádu a tím také otcem přítí rok na svět přivedených mláďat.

Díl 3: Podzim - jsme svědky krátkého období, kdy se vše v Yellowstonském parku horečně připravuje na příchod zimy. Medvědi se krmí, jak jen je to možné, vším, co se jim dostane na dosah. Listy stromů se barví tisíci barvami a přichází zima, koloběh života Yellowstonského národního parku se uzavírá, aby se následujícího roku vše znovu opakovalo v donekonečna opakovaném cyklu přírody, divočiny, která dosud zůstává člověkem téměř nedotčena.


Autor: jmenuji.se.libor

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:05 - 11:30

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství skrytá v písku

10:55 - 11:40

16 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:50 - 11:45

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama