Cerven
ohodnotit

Za hranicemi

Gränsen

Další název:
Beyond the Border; Za hranicami
Země:
Rok:
2010
Délka:
122 minut
„Během 2. světové války zmizelo beze stopy 300 švédských vojáků. Tento film je příběhem šesti z nich.“

Obsah filmu Za hranicemi

 
Píše se prosinec 1942. Norsko je obsazeno Němci a sousední Švédsko čeká na německou reakci. Mladý švédský poručík Aron Stenström plánuje svatbu a založení rodiny, nyní ale přichází k vlaku, aby vyzvedl mladého vojáka Svena - svého mladšího bratra - a přidělil ho k jednotce 83. kontrolního stanoviště, které se nachází v oblasti Värmland na severní hranici s Norskem. V noci na obzoru zahlédnou bitvu, která probíhá za hranicí v Norsku. Mladý Sven se spolu s dalším vojákem rozhodne na vlastní pěst jít k hranicím a prověřit pohyb Němců. Akce končí fiaskem a zajetím obou mužů. Poručík Aron se tak s ostatními vojáky z kontrolního stanoviště vydává...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Oficiální stránka:
filmengransen.se/
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
švédská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Za hranicemi >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ondrus21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2023
Víc takových válečných filmů. Vždycky mě   zajímalo, jak to přesně bylo s tou neutralitou   Švédska (a jiných neutrálních zemí) za   druhé světové války a zajímalo mě, jestli   příležitostně nedocházelo k, ať už   úmyslnému nebo nedbalostnímu, narušování   hranic z obou stran. Takový film mi v celé té   záplavě snímků odehrávajících se na frontě   dost chyběl. Ta krásná skandinávská   zasněžená příroda je navíc pastvou pro oči.   Jediné, co mi film trochu kazilo, bylo občas   velmi nelogické a hloupé chování švédských   vojáků na Němci okupovaném území severního   Norska, kdy místo aby nehybně a bez hlesnutí   leželi za zasněženým svahem a modlili se, aby   si jich Němci nevšimli, tak začnou jen tak   křičet a následně se pustí do boje proti   přesile. K tomu zatopit si v kamnech na   opuštěné horské chatě ve vnitrozemí Norska,   když po mě všude pátrají Němci, taky není   úplně dobrý nápad. Vrcholem bylo, když jeden   z vojáků jde sám s puškou zastavit německý   náklaďák, místo aby se schoval a dělal, že   tam není. Chápu, že pátrali po zajatém   kamarádovi, ale řešit to bezhlavým útokem na   všechno Německé v dohledu, asi není   nejmoudřejší. Ve filmu mi taky trochu chyběl   pohled na diplomatickou stránku incidentu, kdy   měli Švédové Němcům hodně co vysvětlovat.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2016
Lesy, zima, sníh a smrt....
Docela ucházející válečné drama ze Švédska   kde jednomu z vojáků unesou bratra a ten se ho   snaží zachránit. Neobejde se to bez mrtvých a   podaří se to nakonec? Film je malinko jiný,   než klasické válečné filmy, hodně vidíme   lesy, zasněženou krajinu, žádné masivní   bitevní scény se neodehrávají, je to spíše   boj pár mužů proti přesile německých   vojáků, kteří obsazují Norsko a Švédsko a   tím pádem začíná být na hranicích i v té   zimě poněkud horko - 60%.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2016
Po delší době dobrý válečný film. Nelíčí   žádné velké operace a válečné běsnění,   ale v komorním příběhu vypráví příběh   poručíka švédské armády a jeho bratra.   Dovedu si představit, že ve druhé světové   válce se odehrálo mnoho podobných událostí.   Válečné scény bojů jsou napínavé, dobře   ozvučené. Konečný útok na školu, kde Němci   vězní a vyslýchají zajatce, už je jenom   gradací napínavého příběhu. Oceňuji také,   že film nekončí všeobecným happy-endem.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Za hranicemi (2010)Za hranicemi (2010)Za hranicemi (2010)Za hranicemi (2010)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robocop 2 (RoboCop 2)

Robocop 2
RoboCop 2

Velké sedlo

Velké sedlo
Velké sedlo

Naposled navštívené:
Robocop 2 (RoboCop 2)

Robocop 2
RoboCop 2

Velké sedlo

Velké sedlo
Velké sedlo