Cerven
ohodnotit

Zabij, nebo budeš zabit

The Condemned

Další název:
Die Todeskandidaten; Odsúdení (SK); Zabi, lebo ťa zabijú! (SK); Zabi, lebo budeš zabitý (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
„Byli odsouzeni k trestu smrti, teď však dostávají možnost vybojovat si svůj život zpět.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zabij, nebo budeš zabit
Multimilionář Ian Breckel (Robert Mammone) připravuje na ostrově Aitape v Papa Nové Guinei novou doposud nevídanou reality show, již chce vysílat živě po internetu. Je vybráno deset vězňů z celého světa odsouzených na smrt, kteří budou soutěžit. Budou mít třicet hodin na to, aby spolu bojovali, až zůstane naživu jenom jeden z nich. Ten získá svobodu a k tomu navíc pět milionů dolarů. Má to ale jeden háček. Každý z nich bude mít na kotníku náramek s bombou a s monitorovacím zařízením, které za těch tricet hodin exploduje.

Mezi těchto deset "vyvolených" se náhodně dostal Jack Konrad (Steve Austin), který téměř rok seděl ve vězení v El Salvadoru a o jeho skutečné identitě nikdo nic neví. Celou tuto show budou snímat kamery rozmístněné téměř po celém ostrově. Zbytek kamer už nestihl kvůli časové tísni rozmístit Breckelův expert na techniku Goldman (Rick Hoffman).

Breckelův tým je připraven vysílat. Je zde zvukařka Bella (Samantha Heally), internetový hacker Eddie (Christopher Baker), Breckelova přítelkyně Julie (Victoria Mussett) a další. Dvě helikoptéry vyhazují soutěžící u ostrova do moře. Ital Dominic (Rai Fazio) se ale při pádu nešťastně nabodne na kůl na starém molu, je mrtvý a hra pro něj končí. Ostatní dopadli víceméně dobře. Hra začíná.

Na pláži napadne velký Helmut (Andy McPhee) z Německa krásnou a hlavně prsatou Afričanku Yasantwu (Emelia Burns) z Ghany, s níž si chce také užít. Ta se ale nedá, bodne ho klackem do krku a vytáhne mu pojistku z bomby na noze. Helmut vybouchne a hra pro něj končí. Jack se setká s Pacem (Manu Bennett) z Mexika, jehož nechá po domluvě jít. Japonec Saiga (Masa Yamaguchi) se u vraku starého letadla utká s Afroameričanem Krestonem (Marcus Johnson), dopadne to nerozhodně a Kreston prchne.

Saiga se poté spojí s Angličanem Ewanem McStarleym (Vinnie Jones), jenž dřív býval elitním vojákem ve zvláštních jednotkách britské armády. Jacka na cestě do vnitrozemí ostrova napadne obrovitý běloruský gladiátor Petr (Nathan Jones), jemuž se ale při jejich vzájemné potyčce odjistí bomba a obr z Běloruska končí také.

O internetové vysílání, které sleduje již 12 mil. platících diváků, se začne zajímat FBI. Agent Wilkins (Sullivan Stapleton) zjistí o Jackovi vše, co se dá a zatelefonuje jeho přítelkyni Sarah (Madeleine West), která Jacka téměř rok neviděla. Vyděšená Sarah zapne v hospodě, kde pracuje, internet a zhrozí se.

Paco právě potkal svou manželku Rosu (Dasi Riz), ale brzy jsou přepadeni Saigem a Ewanem. Ti je mučí a Ewan Rosu zabije. Pacovi se podaří utéct se zlomenou nohou. Po těchto záběrech Julie prosí Breckela, aby celou show zastavil. Ten je ovšem proti.

Jack se setká v lese s Pacem a zatím se schovají u starého mostu se strážným domkem, kde John najde starou vysílačku, jejíž část použije ke zkratování svého GPS zařízení. Pak se vydá do Breckelova tábora, aby odtud zavolal své zmatené a vyděšené přítelkyni Sarah. Stihne jí říct zeměpisnou šířku ostrova a pak musí zmizet, protože byl vyrušen.

Mezitím se Yasantwa potká s Krestonem, jehož zcela omámí svým vnadným poprsím a líbivými řečmi. Pak mu vytáhne pojistku z bomby a ....Kreston končí. Jack se vrací za Pacem. Toho umučili a zapálili Saigo s Ewanem, kteří dostali zásilku zbraní od Breckela. Julie tentokrát už i s Goldmanem marně přemlouvají Breckela, aby to zastavil. Pro Jacka začala hra.

Ráno téměř zabije Saiga, ale nakonec se musí schovat v opuštěném bunkru z války, kde objeví Yasantwu, kterou vzápětí střelí Ewan šípem z luku. Po chvíli bunkr vybuchne. Jack unikne v poslední chvíli a zabije Saiga. Pak jde po Ewanovi. Breckel, jenž hru zmanipuloval, poslal tentokrát Ewanovi brokovnici, s níž teď pálí po Jackovi. Zabije i dva kameramany, kteří je přišli natáčet zblízka. Pak Jack napadne Ewana a nastane bitka, po které Jack zůstává mrtvý - alespoň to tak vypadá. Vítězem je tedy Ewan.

Internetové vysílání této neuvěřitelné reality show sledovalo více než 40 mil. lidí. V televizi pobouřeně promluví reportérka Donna Sereno (Angie Milliken), která měla před začátkem reality show rozhovor s Breckelem. Na ostrov, který díky telefonátu Sarah už zaměřili, se blíží vojáci. Breckel chce uprchnout a zabije Goldmana, jenž mu v tom chtěl zabránit.

Přivezli vítěze, s nímž chce Breckel také vyběhnout. To ale není jednoduché. Ewan lehce přemůže strážné, vezme jejich zbraně a postřílí téměř celý Breckelův tým. Zastaví ho až Jack, který jej po jeho zpovědi zastřelí. Breckel se zatím snaží uniknout v helikoptéře, ale Jack po něm hodí bombu, jíž měli upevněnou na noze a kterou mu teď podala (teď už bývalá) přítelkyně Breckela Julie. Vrtulník exploduje.

Poslední scéna filmu:
Před domem Sarah zastaví vládní auto a z něj vystoupí Jack.



Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Zabij, nebo budeš zabit
Dest lidí bude bojovat. Devět jich zemře.
Byli odsouzeni k trestu smrti, teď však dostávají možnost si svůj život zpět vybojovat. Džungle jednoho tichomořského ostrova se stane záhy krvavým bojištěm a bohatý televizní magnát Ian (Robert Mammone) chce navíc tuhle drsnou vybíjenou zprostředkovat celému světu pomocí internetu. Co ale netuší je to, že jeden z aktérů jeho plánované show je vycvičený člen amerického námořnictva... Steve Austin, Nathan Jones a Vinnie Jones - to jsou lákadla na tuto explozivní a ultimátní akční podívanou z produkce wrestlingové federace WWE.


Autor: emons

Popis / Obsah / Info k filmu Zabij, nebo budeš zabit
Byli odsouzeni k doživotnímu trestu nebo dokonce k trestu smrti. Nyní však dostávají druhou šanci. Šanci si svůj život vybojovat. Deset nejbrutálnějších zločinců se schází na odlehlém tichomořském ostrově, aby si tu zahráli krvavou akční hru "všichni proti všem". Vítěz získá svobodu a také pěknou sumičku peněz... Tak nějak takhle si představuje Ian (Robert Mammone) svoji verzi reality show a jeho cílem je tuto řežbu zprostředkovat celému světu prostřednictvím internetu. Nechá po ostrově rozmístit stovky kamer a s týmem počítačových mistrů rozjíždí svůj plán... Co však netuší je to, že jeden z deseti vybraných zabijáků je utajený člen amerického námořnictva... Dynamická a explozivní akční podívaná s wrestlingovou hvězdou Steven Austinem v hlavní roli. A jeho protivníky budou obrovitý Nathan Jones a tvrďák Vinnie Jones, drsná vybíjená může začít...
Honza Pokorný


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rozhněvaný muž (Wrath of Man)

Rozhněvaný muž
Wrath of Man

Telefonní budka (Phone Booth)

Telefonní budka
Phone Booth

Frédéric Millaire-Zouvi

Millaire-Zouvi Frédéric

George Sargeant

Sargeant George

Philippe du Janerand

du Janerand Philippe

Petr Hudský

Hudský Petr

John Dossett

Dossett John

Stephen Carr

Carr Stephen

Ioana Flora

Flora Ioana

Dagmar Sanitrová

Sanitrová Dagmar

Naposled navštívené:
Rozhněvaný muž (Wrath of Man)

Rozhněvaný muž
Wrath of Man

Telefonní budka (Phone Booth)

Telefonní budka
Phone Booth

Frédéric Millaire-Zouvi

Millaire-Zouvi Frédéric

George Sargeant

Sargeant George

Philippe du Janerand

du Janerand Philippe

Petr Hudský

Hudský Petr

John Dossett

Dossett John

Stephen Carr

Carr Stephen

Ioana Flora

Flora Ioana

Dagmar Sanitrová

Sanitrová Dagmar