Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Zákon pomsty
Harry Fertig byl vždy silně nábožensky založený, mírumilovný člověk. Věřil ve spravedlnost a lidskou dobrotu, nikdy nikomu neublížil. To se ale onoho osudného večera změnilo. Jeho syn dostal akutní zánět slepého střeva a potřeboval okamžitý zásah lékaře. Nemocniční byrokracie a nevšímavost lékařů však zapříčinily, že chlapec zemřel. O šest týdnů později jsou všechny osoby, vinné chlapcovou smrtí, zastřeleny a zdrcený otec se jde přihlásit na policii. Jeho případu se chápe bezcharakterní právník Roy Bleakie, vidící v kauze snadnou cestu ke slávě a kariéře. Chce Fertiga označit za nepříčetného. Ten to však odmítá. Zabil proto, aby se pomstil. A za tento čin je sám ochoten nést svůj trest, ať to bude doživotní žalář nebo smrt.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zákon pomsty
Harry Fertig (Ben Kingsley) a jeho žena Sarah (Amy Irving)jsou manželé židovského původu žijící v New Yorku. Jejich spokojený život se změní ve chvíli, kdy jejich pětiletý syn Stevie dostane vysokou horečku a na nemocniční pohotovosti jsou odmítnuti nejprve recepčním a posléze i ošetřujícím lékařem a sestrou, které požádají o okamžité vyšetření svého syna. Stevie jim umírá v náručí a pro Harryho Fertiga tak končí sny o tom, jak uvidí svého syna číst Tóru a prožívat jeho studia. Smrt svého jediného syna musí pomstít. Postupně zastřelí recepčního, lékaře i sestru, které viní ze smrti syna. Sám se přizná policii a skončí ve vazbě. Za smrt tří lidí mu hrozí trest smrti, v lepším případě doživotní vězení. Vedení firmy, u které pracoval jako vedoucí finančního oddělení proto najme zkušeného právníka Roye Bleakieho (Alec Baldwin), který chce prokázat Fertigovu nevinnu z důvodu jeho nepříčetnosti. Pokud Bleakie u soudu uspěje, čeká ho křeslo okresního nádvladního. Fertig je ale čestný věřící muž a chce nést zodpovědnost za svůj čin. U soudu svou vinu přizná a je odsouzen k 25. rokům vězení. Všechny přítomné v soudní síni ale překvapí jeho obhájce Bleakie…v


Autor: Bara.40

Popis / Obsah / Info k filmu Zákon pomsty
Harry Fertig zabil tři nemocniční zřízence, které vinil ze smrti svého syna. Pak se dobrovolně přiznal policii. Na jeho obranu najímá zaměstnavatel Harryho vynikajícího právníka, ale Harry z náboženských důvodů pomoc odmítá.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Bratři (1987) [TV inscenace]

14:10 - 15:30

58 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Versailles: Uskutečněný sen

14:45 - 15:40

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Po čem muži touží 2 (2022)

13:35 - 15:35

93 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

14:55 - 16:10

13 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rod Paradot

Paradot Rod

Tajuplný ostrov (Mysterious Island)

Tajuplný ostrov
Mysterious Island

Anna Ammirati

Ammirati Anna

Blow Your Own Horn

Blow Your Own Horn
Blow Your Own Horn

Martin Berger

Berger Martin

Naposled navštívené:
Rod Paradot

Paradot Rod

Tajuplný ostrov (Mysterious Island)

Tajuplný ostrov
Mysterious Island

Anna Ammirati

Ammirati Anna

Blow Your Own Horn

Blow Your Own Horn
Blow Your Own Horn

Martin Berger

Berger Martin