Cerven
ohodnotit

Zapomenuté stříbro [TV film]

Forgotten Silver

Žánr:
Rok:
1995
Délka:
53 minut
„Šokující nález ve staré kůlně! Největší filmový objev posledních padesáti let! Geniální filmař dochází zaslouženého uznání!“

Obsah filmu Zapomenuté stříbro

 
Režisér Peter Jackson si ve filmu Zapomenuté stříbro vymyslel novozélandského filmového průkopníka Aby smyšlence dodal na věrohodnosti, doplnil listinné prameny, začlenil ukázky z dochovaných děl a navíc přidal svědectví na slovo vzatých odborníků (nalezneme mezi nimi i uznávaného encyklopedistu Leonarda Maltina!) -na základě zjištěných údajů se pak jal rekonstruovat hrdinovy osudy.

Autor/Zdroj: /Letní filmová škola

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

citizen41kane
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2008
Označení žánru tohoto pseudodokumentu jako   "fantasie" je poněkud zavádějící. I   pro obyvatele české kotliny,uvyklé na   mystifikace cimrmanologů a Zelenkův Rok ďábla,   je tohle dokonalá ukázka smyslu pro humor s   vážnou tváří a vyznání lásky k filmu. V   hodinovém dokumentu se dozvíme vše o životě a   díle Colina McKenzieho, průkopníka a   vizionáře kinematografie, tvůrce prvních   záběrů, vynálezce barevného materiálu,   podtitulků, režiséra biblického eposu Salome,   jehož monumentálnosti nesahá DeMillovo Desatero   přikázání po paty. Což dokládají i   vložené filmové ukázky a výpovědi několika   světových kapacit z oboru filmologie, kritiky   nebo archivnictví. Herec Sam Neill nebo producent   Harvey Weinstein /ano, TEN Weinstein / do kamery   litují, že nemohli Mistra poznat osobně.   Záplava ohromujících informací a podrobností   za chvíli i ve vás vyvolá nadšení a obdiv -   až na jednu maličkost : McKenzie nikdy   neexistoval jinde než v Jacksonově fantazii.  
Při představě, co si musel štáb a   především Peter Jackson užít při natáčení   rozhovorů nebo falešných archiválií, včetně   pompézních záběrů z velkofilmu Salome nebo   jiných McKenzieho pokusů, mě jímá holá   závist. Pro mě jeden z největších životních   zážitků u jiného než hraného snímku.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jakub Wehrenberg

Wehrenberg Jakub

Tomáš Kobolka

Kobolka Tomáš

Naposled navštívené:
Jakub Wehrenberg

Wehrenberg Jakub

Tomáš Kobolka

Kobolka Tomáš