Cerven
ohodnotit

Záře

Shine

Rok:
1996
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
7.8.1997
„Co je genialita? Co je šílenství? A co se stane, když hranice mezi nimi zmizí...?“

Obsah filmu Záře

 
Protagonistou životopisného psychologického filmu Záře je klavírista a skladatel David Helfgott, který začínal jako zázračné dítě, avšak na prahu kariéry se nervově zhroutil a postihla ho duševní choroba, nicméně se po letech dokázal vrátit na koncertní pódium. Stěžejními tématy filmu jsou vztah mezi otcem a synem a úzké souvislosti mezi uměním, genialitou a šílenstvím.V postavě Davidova otce Petera Helfgotta postihuje vynikající Armin Mueller-Stahl odvěké rodičovské trauma, ve kterém se na dítě přenáší usilovná snaha přesáhnout vlastní život. Žid (a komunista) Peter Helfgott přežil utrpení koncentráku a věří, že ve světě existují jen...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Záře >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Neuvěřitelně silný příběh o úspěchů a   démonech umělců. Film přesahuje obraz i hudbu   a dá se adaptovat na veškerý svět umění.   Rush dostal právoplentě Oscara za brilantní   herecký výkon.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Film o fenomenálním, ale duševně vyšinutém   australském pianistovi Davidu Helfgottovi. Jeho   cesta vedla od pobytu v ústavu a přes hospody a   bary až do koncertních sálů. V hlavní roli se   představuje Geoffrey Rush, který obdržel jak   Oscara, tak i Zlatý glóbus, což je zajímavé,   protože se ve filmu objeví jen asi na půl   hodiny.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Záře (1996)Záře (1996)Záře (1996)Záře (1996)
Reklama