Cerven
ohodnotit

Zátiší

Still Life

Další název:
Klidný život; Tichý život; Zátišie (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
92 minut

Komentáře k filmu Zátiší

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2016
Klidný snímek o tichém   životě jednoho malého   člověka. Nic pro milovníky   akce, ti by do konce filmu   nevydrželi.
Still Life   se velmi povedl. Drobné   opakující se činnosti nám   přibližují Johnův život a   odkrývají nevšední   osobnost. Film ale neupadá do   šedivé nudy, protože si v   přesně načasovaných   okamžicích dovolí narušit   předpokládanou dějovou   linku a staví Johna do   jiného světla (a ruší   naše vytvořené   škatulky).
Závěr je   jedna velká ironie, kdy se   nám osud otevřeně vysměje.   Vřele doporučuji, Eddie   Marsan podal úchvatný   výkon. Velmi sympaticky   působila i Joanne Frogatt   (můžete znát z Downton   Abbey).
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2015
John May svou práci miluje,   snad v ní vidí odraz svého   posmrtného osudu, kdy   zvláštně ztichlým důkazem   nedávného života zůstává   jen otisk prstů v kelímku s   krémem, důlek v polštáři   či rozvěšené punčochy -   ti náhle nepotřební svědci   žití. Vodítkem k existenci   drahých pozůstalých je jen   pár zažloutlých   fotografií, útržkovitý   vzkaz, stará adresa... a tady   začíná Johnova snaha o   poslední úctu, kterou   považuje za nutnou -   každému, bez rozdílu -   vzdát. Není těžké   uhodnout, že zřídkakdy   pochodí, ale nevyčítá,   nesoudí, jen zrezignuje   pohledem a odchází psát   řeč a vybírat hudbu pro   člověka, kterého nikdy   neviděl, ale ví o něm víc,   než jeho nejbližší...   jenže, doba vzdávání úcty   nepřeje a Johnova   celoživotní práce je   označena jako sentimentální   a neekonomická, před   odchodem tak zbývá poslední   klient, soused, kterému   viděl do oken, ale nikdy se   nepodíval, možná i proto si   vyžádá delší lhůtu k   nalezení příbuzných   špatného manžela,   mizerného otce, rváče a   kriminálníka - Billyho   Stokea... a hádejte co? Jo,   Billy měl funus jako král...   To ovšem není pointa, tou   prostě musíte projít   společně s Johnem...   Krásný komorní snímek o   tom, o čem se nám nechce moc   mluvit (existuje hypotéza,   že začátkem konce každé   vyspělé civilizace byla   neúcta ke svým mrtvým),   vynikající Eddie Marsan!
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2014
49.MFFKV - Jeden z   nejlepších snímků co jsem   na festivalu viděla. Dojemný   příběh, i slza my nakonci   ukápla.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:25 - 01:50

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Království pirátů

00:45 - 01:35

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:40 - 01:40

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:55 - 01:50

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama