Cerven
ohodnotit

Zázrak v Miláně

Miracolo a Milano

Další název:
Miracle in Milan
Žánr:
Země:
Rok:
1951
Délka:
92 minut

Obsah filmu Zázrak v Miláně

 
Bylo nebylo, jednoho dne našla jedna stará žena mezi hlávkami zelí na svém políčku opuštěné dítě. Přijala jej a říkala mu Toto. Po její smrti je Toto vychován v sirotčinci, jehož brány opouští jako dobrácký mladík. Toto se pokouší najít si v poválečném Miláně práci, ale končí mezi bezdomovci. Tedy nekončí, ale začíná. Právě zde totiž Totova dobromyslnost a malé zázraky, které jej životem provází, nacházejí to nejlepší uplatnění, neboť právě zde je jich nejvíc potřeba.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Nádherný a velmi optimistický film, hřejivý i   vtipný o tom, že chudoba nutně neznamená   smůlu. "Stačí nám střecha nad hlavou a   suchý chléb, pak máme budoucnost."   Zpívají hlavní protagonisté, spolek   bezdomovců, kteří si po příchodu neskutečně   pozitivního Tota vytvořili za Milánskými   sídlišti vlastní město. Člověk by jim skoro   to štěstí a bezstarostnost záviděl.
Všechno   má však své ale. Když nastavíš psovi prst,   sežere ti celou ruku (tak nějak se to říká).   Když Toto získá od své zesnulé matky   holubici, která splní každé přání, poznají   obyvatelé, co to teprve znamená chamtivost,   závist a pýcha. Ale jako v každé správné   pohádce láska vítězí nad veškerým zlem a   všechno dobře dopadne.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Pozoruhodný pohádkový příběh začínající   klasickými slovy: "Bylo nebylo ...".   Pohádka o touze po spravedlivém světě a   bohatství. Hlavním hrdinou je přátelský a   laskavý mladík Toto, jenž byl jako nemluvně   nalezen matkou pod hlávkou zelí. V Itálii   totiž děti nenosí čáp, ale tam se děti rodí   pod zeleninou. Po její amrti vyrůstal v   sirotčinci a po opuštění sirotčince nalézá   místo mezi nejchudšími lidmi žijícími na   smetišti a stává se jakýmsi jejich vůdcem.   Pohádka o království, kde pozdrav "dobrý   den" skutečně znamená dobrý den ...


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Soupeřka (La rivale)

Soupeřka
La rivale

Naposled navštívené:
Soupeřka (La rivale)

Soupeřka
La rivale