Cerven
ohodnotit

Zde na zemi [DVD kinodistribuce]

Ici-bas

Další název:
Here Below; Tu na zemi
Země:
Rok:
2011
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
24.10.2013
„Silný příběh ženy v podmanivém filmu o podstatě pozemské a duchovní lásky“

Obsah filmu Zde na zemi

 
Drama Zde na zemi je v pořadí již sedmý titul zkušeného francouzského režiséra Jean-Pierre Denise. Za své předešlé snímky (především Les Blessures assassines, Champ d´honneur) získal řadu národních filmových ocenění a několik nominací na prestižních mezinárodních filmových festivalech v různých filmových kategoriích.
Ve svém nejnovějším filmu přináší příběh ženy, která se zmítá mezi láskou k Bohu a láskou k člověku v nelidských dobách 2. světové války.
Píše se rok 1943 a Francie je okupována Němci. V tomto nepřejícím období oddaná a cnostná jeptiška Luce pracuje v nemocnici v městečku Périgord jako zdravotní sestra. Její život se obrátí...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Film Europe Media Company
 
 
Typ:
[DVD kinodistribuce]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zde na zemi >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2019
Malé drama z druhé světové války ohraničené   malou lokalitou francouzské vrchoviny kolem   městečka Périgord. Tím je příběh omezen i   na menší skupinu lidí bojujících proti   německým okupantům a domácí milici. Ve filmu   je znázorně poměrně značná úloha církve,   která hrála kladnou roli a byla často oporou   francouzského odboje. Toto se neuvádí příliš   často a v dřívějších dobách byl u nás   zdůrazňován vliv francouzských komunistů na   boji proti nacistům, kteří ve skutečnosti   hráli zanedbatelnou roli a navíc byla dokázána   později v několika případech jejich   kolaborace. Sympatická jeptiška a její přechod   od náboženského fanatismu k jiné vášni v   podobě muže, který ji nemiluje, je hlavním   motivem. Ve filmu není znázorněno příliš   partyzánských akcí, více probíhá   plánování, výjimkou je odstranění   harmonikáře - udavače. Závěr příběhu   proběhne podle mých představ, happy end není   přípustný.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Zde na zemi (2011) [DVD kinodistribuce]Zde na zemi (2011) [DVD kinodistribuce]Zde na zemi (2011) [DVD kinodistribuce]Zde na zemi (2011) [DVD kinodistribuce]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Aleš Ulm

Ulm Aleš

Naposled navštívené:
Aleš Ulm

Ulm Aleš