Cerven
ohodnotit

Země dešťového stromu

Raintree County

Žánr:
Rok:
1957
Délka:
168 minut
„Romantický mladík sní o tom, že nalezne bájný dešťový strom, který přináší štěstí…“

Obsah filmu Země dešťového stromu

 
Mladý a romantický John (Montgomery Clift) se v době americké občanské války seznámí s krásnou jižankou Suzannou (Elizabeth Taylorová) a zamiluje se do ní. Vezmou se, ale jejich manželství se nevyvíjí nejšťastněji. Suzanna, která prožila traumatizující dětství, trpí psychickou nevyrovnaností, a navíc válka nepřispívá k harmonickému vztahu. Ani John, ani Suzanna se nedokáží přenést přes úskalí svých rozdílných povah a původu. Suzanna propadá depresím a chorobným představám, které nakonec vyvrcholí její sebevraždou.

Společnost MGM se pokusila navázat tímto jižanským eposem na fenomenální úspěch filmu Jih proti Severu. Přes velké náklady...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Pokus o nastavení nebo vzdálené pokračování   "pecky" Jih proti severu se minulo   účinkem a i když obsazení bylo vysoce   nadprůměrné, připomínalo Místo na výsluní   s Cliftem a Taylor(ovou), které natočili spolu   šest let před Raintree County. Dvě věci mě   vyloženě vadily - postava Taylor(ové) vzhledem   ke svému dětskému prožitku byla psychicky   narušená a proto nedokážu věřit tomu, že by   se Clift dokázal do ní tak zbláznit, zvláště   když měl po ruce někoho takového jako   Evu-Marii Saint a druhý rušivý element byl, ač   je to s velkým podivem, sám Clift. Vzhledem k   tomu, že jsem v posledních dnech zdolala   několik snímků z jeho filmografie, dokázala   jsem přesně odhadnout, kdy bude krčit rameny,   mhouřit oči a provádět svoje další typická   gesta a došlo mi jak měl v pozdějších letech   svého filmování omezený herecký rejstřík,   což bylo u adepta Stanislavského metody velká   škoda.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Země dešťového stromu (1957)Země dešťového stromu (1957)Země dešťového stromu (1957)Země dešťového stromu (1957)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Labuť (The Swan)

Labuť
The Swan

Big City

Big City
Big City

Naposled navštívené:
Labuť (The Swan)

Labuť
The Swan

Big City

Big City
Big City