Cerven
ohodnotit

Žena pod vlivem

A Woman Under the Influence

Další název:
Ovlivňovaná žena
Žánr:
Rok:
1974
Délka:
155 minut

Obsah filmu Žena pod vlivem

 
Americký režisér John Cassavetes natočil krutý příběh maželství, které přivádí manželku na pokraj šílenství. Režisér předvádí skutečný příběh rodinného života se všemi jeho problémy, které vznikají na základě střetů, emocí a proměnlivých vztahů.

Citově založená Mabel Longhettiová (Gena Rowlandsová) žije v neuspokojivém manželství, které jí psychicky vyčerpává, s panovačným Nickem (Peter Falk), který nemá nikdy k hádce daleko. Nick pracuje jako předák na stavbách v Los Angeles. Když chce jednoho dne Mabel strávit volný večer s Nickem, pošle děti k matce. Manžel na poslední chvíli večerní schůzku zruší. Mabel žije láskou k rodině tak...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Viděno v rámci Season Challenge Tour - týden s   kritikem Rogerem Ebertem. Jak to tak vidím, moc   lidí na tu jeho Pulitzerovku až tak úplně   nedá, co? Řadím se k nim... alespoň pro tento   film, kde patrně "pod vlivem" nebyla   jen Mabel Longhettiová.
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Film bych doporučil každému, kdo se žene   rychle do sňatku, aby viděl, jak se také může   manželství vyvinout. Gena Rowlandsová ve filmu   svého manžela Johna Cassavetese podala jeden z   nejlepších hereckých výkonů a byla za roli   nominována na Oscara v roce 1974.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama