Cerven
ohodnotit

Ženy v pokušení

Další název:
Women in Temptation
Rok:
2010
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
18.3.2010
„Jedna rodina a tři ženy tří generací v hořké komedii o mužích, iluzích a lásce.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v pokušení
Helena je upjatá psycholožka, která sice vede soukromou partnerskou poradnu, jí samotné se však ve vztahu příliš nedaří. Manžel Zdeněk ji opustil, poté co ho Helena s dcerou Laurou a několika narozeninovými hosty přistihla při nevěře s atraktivní černoškou Elen. Na pomoc jí dorazí energická matka Vilma, bývalá herečka, která si užívá života plnými doušky a ze všeho nejraději má muže. Ti jsou také podle ní nejlepším lékem na Heleninu současnou situaci, a tak by si měla co nejdřív najít náruživého milence. Bez problémů není ani vztah Laury, která se odmítá přestěhovat do nuzného příbytku, který pro ně opatřil přítel Jakub. Ten se pokouší dohodit kamarádovi Michalovi Helenu, a všichni se pak sejdou na chatě u Vilmy, která tu právě připravuje s mladým novinářem Danem svou knihu vzpomínek. Zatímco se ho marně snaží ulovit, Michal se pokouší o Lauru. Jakub přizná, že ho pozval kvůli Heleně, a začne se s ní sám sbližovat, zejména poté co v kině potkají Zdeňka s Elen a na Heleninu žádost předstírají milence. A jde jim to opravdu dobře. Do milostného jiskření nečekaně zasáhne informace, že je Vilma nemocná. Má rakovinu dělohy, odmítá však strávit zbytek života léčením a místo toho si pořídí nového milence. Také Helena prožívá s Jakubem okamžiky uvolněného štěstí, potom však zasáhne osud, a zatímco Lauře dá možnost poznat sebe sama, Heleně umožní pochopit něco z Vilminy životní filozofie a najít nejen pevnou půdu pod nohama, ale možná také nový vztah.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v pokušení
Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději.
Bontonfilm BD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v pokušení
Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději.
Falcon


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v pokušení
Režisér Jiří Vejdělek, tvůrce divácky úspěšné filmové adaptace Vieweghova románu Účastníci zájezdu (nejnavštěvovanější film roku 2006) a kritikou ceněného filmu Václav, který v kinech vidělo přes 350 tisíc diváků, přichází s novým projektem – komedií Ženy v pokušení.

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života.

Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa chlapem pořádným.

Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství, stále ještě existují. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději.

V hlavních ženských rolích se objeví Eliška Balzerová, Lenka Vlasáková a Veronika Kubařová. V těch mužských to budou Jiří Macháček, Roman Zach, Vojtěch Dyk. Natáčení filmu probíhá v září a říjnu v Praze a v okolí Jablonného v Podještědí. Premiéra je naplánována na 18. března 2010. Hlavním partnerem filmu je TV Nova.
tn.cz


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v pokušení
Čtyřicetileté psycholožce Heleně se rozpadne manželství a rady, které až dosud udělovala svým pacientům, nějak nefungují. Podobně je na tom její dvacetiletá dcera Laura a svérázná matka Vilma. Muži, s nimiž stojí za to prožít milostné dobrodružství, však stále ještě existují… Nová komedie režiséra Jiřího Vejdělka je lehce nahořklou českou odpovědí na Sex ve městě.
45. MFF Karlovy Vary


Popis / Obsah / Info k filmu Ženy v pokušení
Úspěšný režisér Jiří Vejdělek natočil mainstreamovou komedii Ženy v pokušení podle vlastního scénáře, v němž se zaměřuje na peripetie milostných a vzájemných vztahů tří žen tří generací z jedné rodiny. – Upjatá psycholožka Helena přistihne manžela při nevěře a zůstane sama. Její matka, atraktivní a svérázná stará dáma Vilma, se ji spolu s její dcerou Laurou snaží přimět, aby si našla chlapa. Jenže do Heleny se zakouká Lauřin mladý přítel Jakub a stanou se z nich načas milenci. Pak se vše vrátí do svých kolejí, jen babička Vilma zemře na rakovinu, Helena objeví nový smysl života a Laura se začne orientovat sama v sobě. Režisér protagonistky charakterizuje: „Vilma si nedělá iluze o mužích, a proto je šťastná, Helena si naopak iluze o mužích dělá a dokonce se je snaží nějak vědecky potvrdit, a proto je nešťastná, a nejmladší Laura ještě váhá, do jaké míry si má iluze dělat, rozdává svou lásku do okolí a neuvědomuje si, že by ji možná měla dávat tomu nejbližšímu.“ Stejně jako u většiny ostatních českých komedií tohoto typu jsou děj i postavy mimo realitu a jednají jen z vůle scenáristy. Ten občas vystaví důvtipnou scénu či gag a někdy použije i břitký dialog, jinak však buduje děj cestou nejmenšího odporu s důrazem na jednoznačnou typologii postav a na situační komiku. Kladem snímku, v němž až příliš okatě dominuje Eliška Balzerová ve „vděčné“ roli živočišné Vilmy, je herecké obsazení. Zvláště Lenka Vlasáková citlivým přístupem opět přesvědčuje o svých kvalitách. Záměrně upozaděny zůstávají mužské postavy. – Snímek, v němž se najde místo i na vskutku nereálné momenty (Helena se zdvojuje a diskutuje sama se sebou, mrtvá Vilma se s ní baví z rakve), se již prosadil jako letošní domácí hit.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2010/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Jako malé děti (1974) [TV insc...

07:25 - 08:15

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Peklo na zemi

07:25 - 08:20

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:00 - 07:45

29 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:00 - 07:35

29 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Elena Hálková

Hálková Elena

Šílený kůň (Crazy Horse)

Šílený kůň
Crazy Horse

Michael Markfort

Markfort Michael

Violette

Violette

Trumbo

Trumbo
Trumbo

Naposled navštívené:
Elena Hálková

Hálková Elena

Šílený kůň (Crazy Horse)

Šílený kůň
Crazy Horse

Michael Markfort

Markfort Michael

Violette

Violette

Trumbo

Trumbo
Trumbo