Duben
ohodnotit

Život Davida Galea

The Life of David Gale

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
131 minut
Premiéra v ČR:
8/2003
„Zločin je jasný. Pravda ne.“

Komentáře k filmu Život Davida Galea

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2011
přízemně emotivní dílo
ty ženský jsou ale   potvory... tuším, že   snímek podle skutečnosti,   dostal mne do děje...   téměř všechny filmy z   vězeňského prostředí, kde   víme, že skončí injekcí,   mne baví... zvláště pokud   je to příběh ze života a   my vlastně ani nevíme, jak   to skutečně bylo... Kevin je   přesně ten typ člověka,   který si pohrává s našimi   myšlenkami a my nevíme, co   si o něm myslet... tudíž -   film - perfektně obsazen...   snad jen nebude vodítkem pro   české studentky, nebo naopak   - profesoři, známkujte nás   tak, abychom my holky prošly   do dalšího ročníku :-)
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Nenápadná kvalita
Tento film jsem objevil   úplně náhodou.Nenápadný   snímek,který je ale   přinejmenším opavdu   zajímavý.Mám rád tento typ   filmu,kdy na konci na Vás   čeká překvapení.Život   Davida Galea mě opravdu po   všech stránkách příjemně   překvapil,ať se to týká   samotného děje filmu nebo   hereckých výkonů.Takže   doporučuji všem,kteří   mají rádi překvapení na   konci filmu.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Každý, kdo viděl alespoň   jeden Spaceyho film ví, že   bude koukat s otevřenou pusou   až do konce. Tady je to   mimořádně napínavé.   Výkony všech herců jsou   skvělé. Kdybych neviděla   poslední pět minut, dala   bych 8, ale ten konec všemu   dodá smysl a zvedne film o   třídu výš.
Dawidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2004
Podle mého je to povedený   snímek, který člověka   dojme. Mě především   dostalo to že někdo může   položit svůj život jenom   proto, aby ukázal jak jsou   soudy a vyšetřování   neschopné. Je to originální   a nemá to chybu, člověk se   i poučí
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Tak znova...Kevin je proste   absollutna jednotka...tento   film ma dostal do   kolien...kvalitny pribeh a do   konca som sa nenudila ani na   minutku. Film bol vyborny a   Kate Winslet zacinam konecne   povazovat za herecku a vobec   mi nevadi.
Pri tomto   filme Vam na konci budu behat   zimoriavky, pri tomto filme   som ostala ako obarena. Klobuk   dolu
x-gill
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2010
Film, který stojí za to vidět!
Tak tenhle film mě opravdu   dostal. Film skončí, ale   vaše myšlenky uhání,   přeskakují a neustále   přemítají o dokonalosti   tohoto příběhu, o smyslu   života hlavních hrdinů, o   jejich odhodlanosti,   přesvědčení, chcete-li...   Jedná se o úchvatný   příběh, který navíc   podtrhují skvostné herecké   výkony hlavních   představitelů (Spacey,   Linney a samozřejmě   Winslet).Výborný triler,   skvělá hudba!
zdeluk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Film, který by se dal   zařadit do   "škatulky" thriller   ale také krimi...vyprávění   osudu člověka, kterého   čeká trest smrti a   člověka, kterého si sám   vězeň vybral k tomu, aby   rozuzlil jeho příběh a   přivedl jej na pravou   míru...film má zajímavé   rozuzlení (vlastně jím sám   děj začíná).
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Výborně vystavěný   příběh, který s každou   další odhalenou informací   přináší nový, jiný   pohled na zápetku.   Každopádně scénář nemá   chybu! Uvědomění si   nedokonalosti systému a její   dokázání - a to i za   obětování života..to chce   odhodlání, které je zde   výborně vykresleno. Film má   několik vrcholů a je stále   lepší a lepší.
Za   jedinou vadu filmu - za kterou   si mohu sama - si mohu sama a   to, že jsem ho neviděla   úplně od   začátku...škoda...ale i tak   mne chytnul a nemohla jsem se   odtrhnout.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Život Davida Galea
Tenhle film mě vtáhl do   děje ani jsem nevěděla jak.   Jak jinak než vynikající a   snad nejtalentovanější   herec Kevin Spacey, který   vždy dokáže že je   geniální herec. Příběh je   velmi zajímavý, nevšední a   rozhodně konec velmi   překvapivý a dokonalý. Po   shlédnutí filmu mohu říct,   že tenhle film se řadí mezi   mé oblíbené filmy. Spolu s   Kevinem hraje Kate Winslet a   Laura Linney a obě jsou   vynikající ostatně jako   vždy. Vynikající trojce.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2010
Film mě nenechal vydechnout.   Děj plný zvratů a napětí,   dokonce jsem se přistihla,   že radím hrdinovi, co má   dělat a co ne....Výborný   scénář, který nemá chybu.   Já jsem tedy konec opravdu   nepředvídala, tak dobrá asi   nejsem. Jediné, za co dávám   bodík dolů je režie. Trochu   mi vadily předěly mezi   vzpomínkami a současností,   vypadaly trochu amatérsky.   Jinak určitě stojí za   vidění!
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Spacey rulez!
Trebaze absolutne nesouhlasim   s celkovym vyznenim filmu a   trest smrti povazuji v   nekterych pripadech za jedine   spravny, je tenhle snimek diky   vynikajicimu herectvi KS   naprosto perfektni.
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2007
Spacey,Spacey a ešte raz   Spacey.
Je úžasný a   presvedčivý. Inak ten záver   je minimálne smrteľne   mrazivý keď si človek   uvedomí že čo obetu a   prečo.Ja by som taký   dôsledný nevedel byť
lelvicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2004
Podle mě moc pěkný film,   účel to splnilo, Spacey mě   opět nezklamal, je to   famózní herec....jedno oko   určitě nezůstalo suché
Deny_IP
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2004
Velmi zajimave
Pekny film se zajmavou   zapletkou a jeste zajimavejsi   rozuzleni, myslim ze nikdo   nemuze u filmu nudit Kevin   Spacey podal velmi dobry vykon   - trosku mne pripominal   Russela Crowea ve vrcholne   forme naopak Kate Winslet   trosku nepresvedciva
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Velmi zvláštní snímek   který se nesnaží najít   správnou cestu a ukázat nám   jestli je správné popravovat   lidi nebo ne, ale snaží se   ukázat že i v dnešní době   je ten systém špatný a má   spousty chyb...Začátek filmu   vlastně začíná koncem, ale   až na konci filmu vám dojde   co to má znamenat…Příběh   má zajímavé tempo, v jednu   chvíli to má grády a vy   sedíte s přilepeným   obličejem na monitoru a   čekáte co bude dál, a v tu   chvíli to režisér nezvládl   a režisérské otěže mu   nějak vypadli z rukou, a jak   na horské dráze je to   téměř celý film…Až na   takových 15 závěrečných   minut kdy Kate Winslet pomalu   odkrývá dost neuvěřitelnou   a pro mě nepochopitelnou   pravdu…Docela nudné mi   přišlo vypravování   životního příběhu Kevina   Spaceho kde o všechno   přišel, chápu že to tam   musí být ale jak jsem psal o   pár řádků nahoře   režisérovi v tuhle chvíli   vypadli již zmiňované   otěže…K hereckým   výkonům nemám co dodat   stačí vědět že tam hrají   esa jakým bezesporu jsou, ale   výsledný dojem to   nezachránilo!!!
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Výborní herci v hlavních   rolích (Kevin Spacey , Kate   Winslet , Laura Linney) ,   chytlavé téma boje proti   trestu smrti v USA a konec   plný zvratů. Film by snesl   ještě rochu prostříhat ,   hodně mě iritovaly ty vsuvky   při přechodu vyprávění z   minulosti do přítomnosti a   režie je krapet mdlá. Musím   se ovšem přiznat , že při   závěrečném verdiktu jsem   byl schovívavější díky   opět nádherné Kate Winslet   a jejímu neskonalému šarmu.   78%
Otek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2010
Film Život Davida Galea   stojí za to vidět. Postupné   gradování děje Vás nutí   sledovat film až do konce.   Konec se dá trochu   očekávat. Ale přesto   nenechá oko suché. Dobře   vyprávěný příběh,   skvělí herci.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2005
To, že je Kevin Spacey   jedním z nejlepších   současných herců je   nepochybné, a tak tenhle film   stojí výrazně na jeho   výkonu. Námět je velmi   dobrý a z tohoto pohledu si   myslím, že se s ním dalo   naložit líp. Hlavně téma   sebeobětování mi přišlo   poněkud přehnané. Ale jinak   film se silnými emocemi,   který rozhodně nenudí.
wlki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2010
...
skvele herecke obsazeni v   trosku nudnem a utahanem   zacatku se ve druhe polovine   zmeni ve zbesily boj o   zachranu zivota..Konec trosku   ocekavany, ale i presto   prekvapivy.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Na jednu stránku slušný a   napínavý thriller a na   druhou stranu pokus o   společenské drama o kritice   trestu smrti. Velice dobří   Spacey a Winslet zachraňují   zbytečně roztahaný děj, u   kterého by neuškodilo   menší prostřííhání.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2006
První polovina filmu je   slabší průměr, příliš   dlouho nás zavádí do děje   a herecké výkony nejsou   také zrovna moc dobré ani   ten Spacey není   nejvěrohodnější, čím se   ale film blíží ke konci   tím je přece jenom   poutavější, zápletka se   zlepšuje a začínám se   bavit, konec tento film přece   jenom zachránil a můžu   říct, že stojí za   zhlédnutí. Prostě nic extra   nečekejte, žádnou kvalitní   kameru, skvělé výkony nebo   výjimečnou řežii ale o   zajímavém temátu a dobře   stráveném čase se zde   mluvit dá.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Film bezesporu zajímavý.   Skvělý Spacey (ostatně jako   vždy), mile mě překvapila   Kate Winslet, kterou moc   nemusím (upřímně, s těmi   blond vlasy vypadala - s   prominutím - jako štětka),   originální nápad s   překvapivým koncem. Bohužel   jsem se až do půlky nudil a   celé to působilo spíš jako   politická agitka.
mmartina
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Tři hvězdičky patří   Kevinovi, jinak jsem moc   zklamaná, jak film dopadl a   to hlavně v tom, že vůbec   nic nevyřešil..jen se tak   tvářil. Konec byl zmatený,   uspěchaný a o ničem.   Škoda, že tak vysoce   potenciální látka skončila   v koši.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih145345minih145345Příchozí (2016) 
Arrival n
minih103704minih103704Láska a čest (2013) 
Love and Honor n
minih125641minih125641Kód Enigmy (2014) 
The Imitation Game n
minih45360minih45360Na druhé straně (2007) 
Auf der anderen Seite n
minih69842minih69842Všemocný (2011) 
Limitless n
minih43183minih43183Dr. House (2004) [TV seriál] 
House M.D. n
minih51268minih51268Pošta pro tebe (2005) [TV pořad] 
n
minih50964minih50964Top Gear (1978) [TV pořad] 
Top Gear n
minih63224minih63224Sammyho dobrodružství 3D (2010) 
Sammy's avonturen: De geheime doorgang n
minih62318minih62318Vražedný termín (2009) 
Deadline n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

10:35 - 11:30

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

10:20 - 11:15

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina (2022) [TV ser...

09:35 - 10:55

76 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:35

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190672
Osobností: 698188
Fotografií: 765170
Plakátů: 377329
Obsahů a biografií: 178497

Poslední komentáře

Planeta nezadaných (2016)

Planeta nezadaných
Celkem povedená komedie,   která má bohužel své ale.   Za mě to byl určitě   závěrečný školní koncert   a to, že člověk od   prvopočátku věděl, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Hlava rodiny (1991)

Hlava rodiny
Za mě teda celkem zklamání.   Takzvaně film o ničem,   který ještě víc ničí   vnitřní hlas hlavního   hrdiny, který nám duchem   slabým více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 4 / 10

Mikýřova hysteorie českých dějin...

Mikýřova hysteorie českých dějin
by mě zajímalo co tě lidem   je, taková nuda, to už i ty   Bábovky a plechovky pobavili   víc

Autor: tobogaan | Hodnocení: 1 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
tpč hodně zaseklý v čase,   tohle by prošlo možná tak v   devadesátkách, dneska už   vůbec

Autor: bazen | Hodnocení: 2 / 10

Sedm schodů k moci (2023) [TV se...

Sedm schodů k moci
Hah. Nemám rád dilinky co   tohle dělaj, úplně je mi z   toho fyzicky zle, ale   naštěstí byl po ruce joint   tak jsem toho využil. Ale   jednou to stačilo. Úplný   závěr nijak nepřekvapí...

Autor: chipsy