Cerven
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Život je krásný
George Bailey je obyčejný člověk. Zamiluje se do Mary a založí s ní rodinu. Vlivem neutěšené finanční situace však propadá zoufalství a uvažuje o sebevraždě. Na poslední chvíli zasáhne Clarence, jeho strážný anděl, který mu ukazuje jak by vypadal svět kdyby se George nikdy nenarodil. Postupně si začíná uvědomovat vlastní význam a lásku své rodiny, kterou chtěl v těžkých chvílích opustit


Autor: Hugin

Popis / Obsah / Info k filmu Život je krásný
Frank Capra natočil v době pesimistických vyhlídek, tak často prezentovaných v kinech, příběh o malých lidech, kteří si v době krize navzájem pomáhají.

George Bailey (James Stewart) vede společně se svým strýcem v malém městě stavební spořitelnu. Je bývalým architektem a nyní upsal svůj život velkolepému stavebnímu programu, který má dopomoci každému obyčejnému občanovi k vlastnímu bydlení. Těsně před vánočními svátky se strýci ztratí z pokladny osm tisíc dolarů. V tom spatří svou příležitost úhlavní Baileův nepřítel, bezcharakterní podnikatel Potter. Když se peníze do inventury nenajdou, musí se stavební spořitelna zavřít a podnikatel Potter může ovládnout celé město.

George začne mít sebevražedné úmysly, protože je přesvědčen, že jeho život je v troskách. Nevidí jiné východisko. Anděl ho přesvědčí o opaku, protože vysvětlí Baileymu, že by se městečko neobešlo bez jeho aktivity. Na závěr filmu se vyřeší i problém ztracených osmi tisíc. Obyvatelé městečka uspořádají dobrovolnou sbírku.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sisi (2021) [TV seriál]

00:35 - 01:30

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Ve víně je vražda

00:25 - 01:10

33 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

00:35 - 01:35

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama