Cerven
ohodnotit

Zloděj životů

Taking Lives

Rok:
2004
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
15.4.2004
„Zabije tě, aby se mohl stát tebou …“
Popis / Obsah / Info k filmu Zloděj životů
Na počátku vyšetřování jsou dvě zdánlivě nesouvisející události. V kanadském Montrealu bagrista náhodou odkryje ve výkopu ohořelé tělo s uřezanýma rukama a paní Asherová ohlásí policii, že zahlédla svého syna, který údajně zahynul před devatenácti lety. Detektiv Duvall se rozhodne přizvat k vyšetřování agentku FBI Illeanu Scottovou, známou netradičními metodami a neobyčejnou intuicí. Žena, které noví kolegové zpočátku příliš nedůvěřují, si však rychle získá respekt. Když dojde k další vraždě, vzbudí svědek zločinu, malíř a majitel galerie James Costa, u Illeany podezření řadou drobností, ale také ji překvapí mírou své schopnosti empatie. Policie ho začne sledovat a Illeana navštíví paní Asherovou, od níž se dozví příběh o smrti svého syna a zmizení jeho bratra a dvojčete Martina. Agentka pomalu dává jednotlivé případy do souvislostí a pochopí, že právě Martin je hledaný vrah, který zabíjí muže svého věku a přebírá jejich identitu. Z řady stop a Costových výpovědí je policie přesvědčena, že nyní vystupuje jako překupník s obrazy Edwards. Pečlivě připravený zátah se sice nezdaří, brzy se však Edwards pokusí uprchnout s Costou jako rukojmím, a když po zběsilé honičce zemře při nehodě, je případ oficiálně uzavřen. Illeana, pro kterou se případ stal nečekaně osobní záležitostí, však brzy vytuší, že něco není v pořádku. Že i ona udělala osudovou chybu a případ ještě zdaleka neskončil.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zloděj životů
Speciální agentka FBI Illeana Scott (Angelina Jolie) není obyčejný detektiv. Své případy řeší pomocí intuice a je mistryní na vypracovávaní psychologických profilů zločinců. Proto je také povolána do Montrealu, kde se místní kriminálka marně snaží přijít na stopu sériového vraha. Na místě zjišťuje, že ten po kom pátrá si vždy přivlastní identitu své oběti a tím vždy po sobě pečlivě zamete všechny stopy. Jak si agentka poradí s vrahem – chameleonem, který přebírá identitu a životy svých obětí ?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zloděj životů
Již od prvního záběru psychothrilleru Zloděj životů je zřejmé, že režisérovi D.J. Carusovi půjde spíše o atmosféru a styl než o přímočarou cestu, směřující k objasnění zločinů, páchaných jedním vrahem. – Policejní inspektor z kanadského Montrealu povolá ze Spojených států agentku FBI Illeanu Scottovou, aby mu pomohla objasnit sérii záhadných vražd. Pod křehkým zjevem se skrývá ostřílená profesionálka s mimořádnou intuicí. Její kanadští kolegové se velmi rychle naučí ji respektovat. Agentka zjistí, že vrah své oběti zabíjí proto, aby získal jejich identitu a mohl dál spokojeně žít. Jsou to však právě nevšední schopnosti, jež Illeanu zavedou do slepé uličky. Vrah je totiž podobně empatický a podaří se mu její mysl zcela ochromit. K tomu se přidá ještě vzájemná sexuální přitažlivost… – Snímek je sice zahalen do přitažlivého mysteriózního oparu (ve stylu Fincherova thrilleru Sedm), ale jinak – krom charismatu obou představitelů - toho mnoho dalšího nenabízí. Kazí jej zbytečná popisnost a potřeba vše polopaticky vysvětlit. Řada vážně míněných scén tak vzbuzuje spíše smích.
-pp-, Filmový přehled 2004/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Scott Folan

Folan Scott

Soňa Linhartová

Linhartová Soňa

Grace Arends

Arends Grace

Vass Anderson

Anderson Vass

Naposled navštívené:
Scott Folan

Folan Scott

Soňa Linhartová

Linhartová Soňa

Grace Arends

Arends Grace

Vass Anderson

Anderson Vass