Cerven
ohodnotit

Zrádci [TV minisérie]

Žánr:
Rok:
2020
Délka:
405 minut, 6 hod. 45 min.
„Šestidílná kriminální minisérie o zlých lidech s dobrými rodinami“
Popis / Obsah / Info k filmu Zrádci
Příběh minisérie vznikl na základě původního námětu Jiřího Vacka, jednoho ze zakladatelů Národní protidrogové centrály. Děj tak reflektuje zkušenosti skutečných policistů z terénu a dal by se shrnout jako tři týdny v životě drogového dealera Davida Frýdla, který působí v česko-vietnamské drogové mafii. „Seriál Zrádci se odehrává ve světě, kde musí protidrogová policie změnit způsob své práce, aby bylo vůbec možné držet tempo s dobou. Přitom ale zároveň dělá chyby, které stojí lidi kolem nich život,“ popisuje scenárista Miro Šifra.

David nikdy nechtěl být informátorem policie. Nikdy také nechtěl podlehnout nátlaku člena protidrogové centrály a nikdy neměl prozradit to, co ví o velkoobchodu s pervitinem. Nicméně stalo se, a on se tím pádem ocitne nejen v hledáčku policistů, ale i česko-vietnamské drogové mafie. Ta v Česku ovládá víc než 70 procent trhu s pervitinem. V jejím čele stojí investoři nazývaní aj Bác (strýcové), kteří se zde usadili ještě v době komunismu a navenek se tváří jako vážení podnikatelé. Díky propracované a efektivní struktuře výroby jsou na ně klasické policejní postupy krátké. Policisté z protidrogového tak musí používat spíše praktiky tajných služeb – a často jdou i za hranice toho, co je vůbec legální.

Příběh Zrádců je příběhem o nerovném boji policie s drogovou mafií a o morálních hranicích, které je někdy třeba v tomto boji překračovat. „Vedle příběhu a jeho ústředního dilematu se mě dotklo jedno specifikum vlastní policistům Národní protidrogové centrály, které je v mých očích odlišuje od jiných útvarů. V drogové kriminalitě totiž de facto neexistuje oběť. Vařiči chtějí drogy vařit, dealeři je chtějí prodávat a narkomani užívat. Je to uzavřený kruh, který je ve svém smyslu šťastný až do chvíle, než ho naruší policie. Pro práci policisty toto představuje absenci satisfakce, které se dostává kriminalistům jiných útvarů. Nikoho nepomstí, nikomu nepřinesou pocit vykonané spravedlnosti,“ říká režisér Viktor Tauš.

Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sisi (2021) [TV seriál]

22:45 - 23:35

9 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Terč (1985)

22:05 - 00:00

49 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

22:30 - 23:25

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Vinaři (2014) [TV seriál]

22:40 - 00:10

14 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Please Murder Me

Please Murder Me
Please Murder Me

George Selk

Selk George

Hot Lead

Hot Lead
Hot Lead

Nagana

Nagana
Nagana

Naposled navštívené:
Please Murder Me

Please Murder Me
Please Murder Me

George Selk

Selk George

Hot Lead

Hot Lead
Hot Lead

Nagana

Nagana
Nagana