Cerven
ohodnotit

Zrcadla

Mirrors

Další název:
Into the Mirror / Zrkadlá (SK)
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
9.10.2008
„Zlo existuje... na druhé straně“

Komentáře k filmu Zrcadla

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 36
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Tak tohle byl mazec film! Ve   snůšce různých   rádobyhororů se objevil fakt   skvost s hodně zajímavým   námětem, fantasticky   natočený a hlavně bravurně   zahraný v čele samozřejmě   s Kieferem Sutherlandem,   kterýho já prostě   zbožňuju a tady byl prostě   stoprocentní. Díky němu je   film za 10 bodů, bez něj by   byl tak za 8, ale Kiefer tomu   prostě dává tu exkluzivitu,   tu pravou šťávu. Fakt   super.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Než jsem disk s filmem   vložil do přehrávače,   čekal jsem jen průměrný   thriller, po krátkém čase   jsem názor začal měnit.   Zrcadla jsou skvělý   thriller, který mě udržel v   napětí až dokonce. A   závěr ten byl opravdu   parádní "svět za   zrcadlem" to mě dostalo,   ještě že vyhrál tenhle   konec, ten alternativní co se   nacházel na DVD byl doslova   trapný. Na celkovém dojmu z   filmu nic nemění ani to, že   mi hodně připomínal Krvavou   Mary ze seriálu Lovci duchů.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Ano,další velmi povedený   horor..Měl jsem trochu   obavy,když jsem se   dozvěděl,kdo je hlavní   hrdina..Nakonec to ale celkem   šlo a velmi mě překvapil   konec,i když jsem v jedné   chvíly ani nedoufal,že by to   mohlo tak dopadnout..
fairgame
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2010
Po prvním shlednutí jsem byl   velice rád, že jsem toto   dílko viděl. Atmosféra   vyhořeleého starého hotelu   je sice už tolikrát   použitá, ale k tomuto filmu   se výborně hodí, občas mi   to nahánělo husí kůži a   svět "za zrcadly"   byl parádněj udělán.   Atrmosféru navíc podtrhla   skvělá hudba v titulcích.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2013
ZRCADLA

Zrcadlo. Obyčejná věc,   kterou potkáváme denně   doslova na každém kroku.   Přitom jak neobyčejně v   něm dokáží některé věci   vypadat. Už úvodní titulky   ukazují úžasný kaleidoskop   obrazů, tvořících   nečekané efekty. Z   jednoduchého odrazu dokáží   vytvořit úplně nový obraz.   Mnohdy dokáže zmást oko   diváka optickým klamem. A   někteří vyvolení v   zrcadlech vidí i spoustu   dalších, nečekaných věcí   a postav, které se nechovají   úplně přátelsky...

Dost dlouho je   divák ponechán v napětí o   co jde – jsou to jen   halucinace nemocného muže,   který pod vlivem hypnotik   vidí něco, co existuje jen v   jeho hlavě? Protože v   zrcadle se dá opravdu vidět   cokoliv. A v tomto filmu lehce   zamrazí téměř při   každém pohledu do zrcadla. U   výjevů z říše zrcadel   totiž tuhne krev a žaludek   může jevit známky neklidu.   Docela brutální výjevy   budují příjemně mrazivou   atmosféru a stoupající   napětí poutavě a   strašidelně rozplétá nitky   zajímavého nápadu bez   dalších vedlejších a   zbytečných linií   příběhu. Všechno šlape   dokonale jako švýcarské   hodinky. Po téměř   detektivním pátrání se   dočkáme dobře   vygradovaného akčního   finále s uspokojivým   závěrem. Bonusem navíc je   skvělý, přesvědčivý a   skvěle hrající Kiefer   Sutherland.

Prostě Zrcadla se   ukázala být výborným   námětem a ve spojení s   mysteriózní kulisou nemají   chybu. Spolu tvoří jeden z   nejzajímavějších hororů   poslední doby. Atmosféra   temná, lekačky byly   slušné, mezery v logice na   přijatelné úrovni a   závěrečná pointa fakt   překvapila a potěšila. Jsem   spokojená.
TradeCZ
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Po dlouhé době výborný   lehce hororový filmek s   výborným námětem a   zajímavými chvilkami   včetně překvapivého konce.   Až na pár nelogičností   rozhodně doporučuji   shlédnout.
vernom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2011
9/10
Musím teda uznat, že tento   film mě docela dost dostal.   Pořád jsem oddalovala jeho   zkouknutí,ale stálo to za   to. Moc dobrej snímek,ale co   mi vadilo byla pořád tma no   jinak skvěle zpracované.
Andy789
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Úplně upřímně, film   dělá filmem i prostředí   (kino či pc, kino či   tvscreen, zvuk stereo nebo   dolby digital).Já byl na   premiéře v kině Cinestar a   můžu jen říct, že   atmosféra a dojem z filmu 100   bodů ze sta. Opravdu je nutno   u tohoto filmu zažít i   zvukové efekty, které   pozdvihávají úroveň filmu   o dobrou polovinu výše.   Nezbývá nic než tento film   doporučit a užijte si jej   nejlépe v kině nebo na DVD   nosiči :-)
demon.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.5.2009
9/10
Spíš než horor bych tento   snímek zařadil do kategorie   Thriller.
Celkem   slušný film,hlavně   zásluhou Kiefera.Bohužel   příběh je samá trhlina,a   celkově film strádá právě   díky těm   trhlinám.Vizuální efekty   jsou na dobré   úrovni.Příběh by   zasloužil větší   rozvinutí,protože v tomto   podání máte pocit,že to   bylo udělané hodně horkou   jehlou.
I přes   veškeré mínusy je to dobrý   film,který stojí za to.
9/10 dostal díky   trhlinám.Mohlo to být 10/10.
Laila
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
vyborny film moc se mi libil a   i kdyz z toho vyleze to co asi   kazdej ocekava tak i presto   vas dej uplne vtahne   dovnitr,moc povedeny,tohle   rozhodne neni ztrata casu tak   se mrknete
Skořič
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2013
Musím říct,že po dlouhý   době jsem viděla kvalitní   horor,opravdu jsem se bála od   začátku do konce.Ta scéna   sestry ve vaně mě opravdu   dostala,fakt nechutný!!Byla   to teda kvalitní   podívaná,že když jsem šla   po filmu na wc,bála jsem se   podívat do zrcadla :D jen my   někdo vysvětlete,proč byl   na konec v tom zrcadle?To jsem   mírně nepochopila,jako,že   zemřel a jeho duše zůstala   v zrcadle?Ale rozhodně   hodnotím vysokým číslem :)
mushkiller
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Skvělý horor, u kterého   jsem se po dlouhé době   opravdu bála a lekala..Má   dokonce, na rozdíl od   většiny horrorů, i pěkný   příběh a efekty..Žádné   béčko, ale kvalitní   podívaná
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Mirrors
Původní snímek jsem   neviděla a tak nemohu   srovnávat, což pro remake   jakým jsou Zrcadla nemusí   být vůbec špatné.
Snímek Zrcadla patří   mezi ty horory na které se s   radostí díváte, je to   temné, budova je výborným   místem pro duchy a   především celé to má   výbornou atmosféru. Najde se   tu celá řada lekaček,   výborných scén celkově,   má to dobrou hudbu (což   dokazuje fakt, že jsem si to   kdysi dala jako vyzváněcí   melodii u telefonu) a také   nesmím zapomenout na dobré   herecké výkony. Přesně ona   kombinace většině hororů   chybí, to že se postavy   místy chovají trochu   nelogicky se dá překousnout   obzvláště, když Vám   Alexandre Aja servíruje tu   správnou dávku hororové   atmosféry.

Přesto Zrcadla nejsou   dokonalým filmem, protože by   se tam našlo několik děr ve   scénáři a vylepšovat se   rozhodně dalo, ale dlouho   jsem neviděla horor, který   bych mohla označit slovy víc   než dobrý.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Při scéně, jak si Benova   sestra vlezla do vany a   najednou se jí začala trhat   dolní čelist, jsem si řekl,   že na film už koukat nebudu,   poněvadž tak nechutnou   scénu jsem ještě v životě   neviděl. Nakonec jsem se tedy   uráčil film dokoukat a   zhodnotím to velmi kladně.   Strach od začátku do konce,   depresivní scény vás jen   uvězní do jakého si temna,   kde se budete ještě víc   bát a hlavně efekty a   herecké výkony. Nicméně   film mi stačí vidět jen   jednou.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2009
8/10
Výborně!Zrcadla mě velice   mile překvapila.Filmu   nechybí v daném žánru   vůbec   nic,napětí,překvapení,náp   aditý příběh velmi   překvapující a znepokojivý   konec.Výborný výkon podal   K.Sutherland dal mě   vzpomenout na jeho skvělé   Hráče se smrtí.Film má   silnou atmosféru ,spoustu   tzv.lekaček a stálé   znepokojivé mrazení v   zádech že to bude v   následujících minutách   horší.Po pravdě řečeno   zrcadlům jsem se pár dní po   filmu vyhýbal :::))))
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Velice vydařený remake   korejského hororu, který tak   trochu vybočuje ze všech   těch duchařských   předělávek z posledních   let. Francouzský režisér   Aja natočil velmi působivý   film, při kterém opravdu   tuhne krev v žilách. Kiefer   Sutherland v hlavní roli byla   výborná volba a zajímavý   námět filmu, kdy se v   zrcadlech skrývá svět plný   zla, dávají dohromady jeden   z nejlepších kousků   poslední doby. Závěr filmu   je úžasnej.
renya007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Zajímavý hororový film ...   Ráno jsem měla problém,   podívat se do   zrcadla.Skvělá,ikdyž   neobvyklá volba herce Kiefera   Sutherlanda ...Ten však dodal   filmu na důvěryhodnosti.Po   celý film jsem se snažila   přijít na to ,co ta zrcadla   vlastně od lidí   chtějí.Proto mě trošku   zklamal konec,který mi   připadal ukončený ve stylu   klasických hororů a vcelku   nic neříkající.Zlo v   našem světě je ,ale odkud   přichází ?A kdy skončí?Na   film jsem koukala kolem   půlnoci a přiznávám se   ,že jsem se tolikrát   lekla,že dávám 8 z 10...
Nevo38
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2010
Filmě z počátku nebavil,ale   myslím,že se hodně povedl a   hlavně se mi líbil druh   efektů. Kruh a mnoho   dalších podobných snímků   má konkurenci :-)
pusinkadenniska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2009
horor , který měl konečně   i trochu děj. zaujalo mě to
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.12.2012
Další skvělý duchařský   horor do sbírky. Je fakt, že   to není jenom o duších,   které straší, ale jsou zde   i dokonalé, a pro někoho,   brutální vraždy. Do   včerejška jsem si myslela,   že duchařský filmy jsou   jenom strašidelný a nic   víc.
Ale tento film   přináší do toho všeho i   brutalitu s velice   originálními a zajímavými   vraždami. Velice se mi   líbilo, jakým způsobem,   byli oběti zabity. To se   často nevidí. I nápad a   originalita tomuto filmu   velice zvýšili hodnocení   (duše uvězněné za   zrcadlem, nové oběti jsou   zabity vlastním odrazem).   Velice originální. Moc tento   film doporučuju. Alexandre   Aja má u mě velké PLUS.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Zrcadla
Docela dobrý horor, který   místama nabídne pořádně   mrazivou a strašidelnou   atmosféru. Diváka rovněž   udrží v napětí několik   dosti povedených lekacích   scén, jenž jsou někdy   pěkně drastické. Osobně se   domnívám, že samotný   námět filmu, je více než   dobrý, ale zde se mi zdá,   že nebylo plně využito   celého jeho potenciálu.   Nicméně se mi velice líbila   pointa na konci filmu.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2008
Podle miho celkem rutinni   remake nejakyho Asijskyho   hororu,ale s celkem slusne   budovanou atmosferou uz od   zacatku.Sem tam sem se i   leknul a par hustejch   strasidel tam je taky.Jenze   abych zas moc   neprechvaloval,ten konec se   myslim si ze dal udelat   lepjeji,ted mam namysli   finalni sarvatku s hlavnim   zhmotnenym bubakem.Uplnej   zaver je uz tak trochu   patrnej,takze si myslim ze asi   ani nebudete prekvapeny.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Skvělej námět, dobrý   efekty a můj oblíbený   Kiefer Sutherland...
Fakt povedenej film o   zrcdlech a jinym světě v   nich. Přesto že mi přišla   ta rvačka mezi Kieferem a tou   schizofreničkou trochu   přehnaná, závěr mě fakt   dostal.
retrogirl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2008
Horory jsou nejlepší,   mají-li pořádnou pointu. To   vás potom zamrazí už jen   při představě těch   děsivých scén, které byly   před rozuzlením. Tento   snímek svou pointu má,   jenže takovou prapodivnou...   Jinak ale celkem slušně   natočené :)
renefer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2010
Film měl zajímavý   scénář, jen nemám ráda   krvavé efekty, takže bych se   klidně obešla bez   podříznutého krku nebo   roztržené čelisti,   atmosféra vyhořelého hotelu   byla strašidelná sama o   sobě. Děj měl smysl na   rozdíl od ostatních hororů   a pátrání po jméně   Esseker bylo napínavé. No a   závěr byl více než   překvapivý...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Profesionálně zvládnutý   film. Místy dějově bohužel   trošku statický, ale jen   místy a ne na moc dlouho,   právě v těchto pasážích   je to spíše detektivka. S   efekty se to tady   nepřehání, ale ten ve vaně   opravdu stojí za to /44/, to   se trikaři vytáhli. Ale   jinak jsem se nudil jen   sporadicky, nepřejížděl   jsem, spíše se vracel,   protože mi sem tam něco   uniklo. Sedmdesát procent si   jistě zaslouží, navíc je   vysoká pravděpodobnost, že   se na něj ještě někdy   mrknu. 1112201110249/10648
gabikazavacka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Podľa mna nemuseli urobiť   záver tohto hororu akčným,   ako Sutherlanda naháňa   nejaká príšera. Toto   pokazilo charakter tohto   mysteriozneho filmu.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2009
Alexandre Aja se po   povedených krvácích   "Noc nabroušenou   břitvou" a "Hory   mají oči" vydal do vod   duchařských hororů,   kterých se na nás valí   čím dál tím více. I když   se režisér nevyhnul   zavedeným klišé (nudné   lekačky, hl. hrdina řeší   rodinou krizi a nikdo mu   nevěří, zásadní roli   opět odehraje malé dítě) a   logickým nesmyslům (hlavně   konec tomu dává občas na   p*del) nedá se mu upřít   talent navodit slušnou   atmosféru a všichni dobře   ví, že se neštítí krve,   což nám předvede sice jen   párkrát ale o to víc si to   vychutnává. A nebyl by to   Aja aby si pro nás   nepřipravil třešničku   nakonec.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Nevyuzity potencial...
Len slaby nadpriemer pre   pomerne ambiciozny film   natoceny nadejnym   reziserom.Herecke vykony su   tiez rozpacite,ale   predovsetkym tento snimok   postradal akukolvek logiku a   napatie ziskaval za cenu   brutality namiesto   psychohorrorovych scen,ktore   samotne zrkadla   poskytovali.Skoda premarnenej   sance...Film doporucujem s   vyhradami.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2013
Bývalý detektiv Ben dělá   práci nočního hlídače ve   vypáleném obchodním   centru,které je plné   obrovitých zrcadel ve   kterých Ben vidí upálenou   ženu a je jasné,že se   zrcadla něčeho   dožadují.Ben,aby zachránil   svou rodinu,musí najít   schizofreničku Annu   Essekerovou,která má se   zrcadly,jak se zdá,mnoho   společného...
Zrcadla   jsou spíše průměrným   dílem ve kterém potěší   zejména temnější   atmosféra a dvě gore   scénky.Mě osobně se líbila   známá roztržená čelist a   velké mínus vidím v   závěru filmu (v   suterénu,digidémon).Vícemen   ě druhý,nenavazující,díl   se mi zdál lepší,a to   hlavně díky dobrému   rozuzlení a méně hluchým   místům.
asdf23
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Jak se to vezme..
Já jako milovník hororů   jsem zklamaná...čekala jsem   od děje víc.Začátek   těžký krvák a potom   spíše detektivka.Konec mě   teda malinko překvapil,ale to   je až poslední minuta.Řekla   bych,že je to trošku moc   překombinované...ale   určitě na to jukněte a   posuďte sami :)
Neben
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Ze začátku příběh vypadal   dobře, ale jak se film   blížil ke konci, bylo to   čím dál tím horší.   Zvláště akční souboj,   který do takového filmu   vůbec nepatří. Vše   završila rádoby   inteligentní a zajímavá   pointa, která postrádala   veškerou logiku.
Robinson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2012
S tímhle teda Aja moc talentu   nepředvedl. On to sice není   úplně špatný film, jenže   je tam tolik balastu,   hnusných digitálních triků   a dalších amerických   ingrediencí, které vrcholí   naprosto trapným závěrem,   kde všechno musí typicky   vyletět do vzduchu. Nehledě   na to, že i celý příběh   je naprostá patlanina. Ve   srovnání s originálem   ("Geoul sokeuro") je   to však naštěstí daleko   svižnější a hlavní hrdina   je mnohem sympatičtější.   Zklamanej nejsem, stejně jsem   moc nečekal.
Tom_Hardy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.9.2008
Je to takový střet zájmů.   Na jedné straně je Kiefer   Sutherland dostatečně   vyšinutý, aby mi ta postava   přišla v jeho podání   zajímává a Alexandre Aja je   dostatečně šikovný   řemeslník, aby se i jindy   průměrnější "bububu   scéna" přetavila v   docela solidní základnu   napětí. Jenže ten scénář   je ještě slabomyslnější,   než bývá u Ajy zvykem.   Dějová linie je chabá a   interní logika filmu naprosto   roztřesená. Navíc si Aja   tentokrát drží nezvykle   vysoké procento logických   přešlapů, až mě to   vyprovokovalo k jejich   hledání. Vzato kolem a kolem   je to použitelná hororová   jednohubka, která nad   béčkovým trashem vítězí   formou. Obsahem se mu   nicméně rovná. Viděl bych   to na 5/10, nicméně scéna   <b>SPOILER</b> s   nalezením sestry byla   vynikající, ten šok   hlavního hrdiny byl doslova   hmatatelný. Tohle Aja umí,   kdyby si vzal k ruce i   pořádný scénář, mohla by   vzniknout mrazivá bomba alá   Alien a Jaws.
kockak1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.5.2009
Podle mě typické   "B". Všude   sténající zkrvavené a   trpící oběti, hektolitry   krve, děj skoro žádný.   Film jsem ani nedokoukala, jak   jsem byla znechucená. Divím   se Kieferovi, že se k tomu   propůjčil. Dávám 5 bodů   pouze za námahu s   vizuálními efekty, jinak   slátanina.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.2.2011
zase jsem čekala více... jsem náročná :-(
Kiefer nepřekonatelný jako   vždy, dokonce i v hororu, tak   jako jeho otec v   "Americké kletbě",   ale film - nuda, nebýt   hereckého výkonu hlavního   hrdiny, nevydržím to a   vypnu, čím by to zachránil   zoufalý konec, tím to   zhatilo pokračování tohoto   filmu, kde už Kiefer vůbec   nevystupuje, takže z mé   strany velké zklamání. Kruh   1 a 2 má taky pořád ty   samé hrdiny, tak jako plno   jiných více rozpočtových   filmů, kromě levných   bijáků na deset   pokračování, tak proč je   to tady jinak? Rozdvojeným   světem mi to připomínalo   "Inception" s   Leonardem, ale tyhle dva   snímky rozhodně nemohu   rovnat. Přemýšlím, co   ještě napsat. Zítra si už   nevzpomenu na děj této   jedničky a dvojky...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15767minih15767Pevnost strachu (1992) 
Fortress n
minih41761minih41761Bláznivá olympiáda (2005) 
The Ringer n
minih49089minih49089Hannah Montana (2009) 
Hannah Montana: The Movie n
minih40848minih40848Království prstenu (2004) [TV film] 
Ring the Nibelungs n
minih119902minih119902The Canal (2014) 
The Canal n
minih47527minih47527Kickboxer 4: Agresor (1994) 
Kickboxer 4: The Aggressor n
minih41263minih41263Hra osudu (2005) 
Match Point n
minih43081minih43081Já, legenda (2007) 
I Am Legend n
minih10831minih10831Krotitelé duchů II (1989) 
Ghostbusters II n
minih142468minih142468Zhasni a zemřeš (2016) 
Lights Out n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Geoul sokeuro (2003)

 Geoul sokeuro (2003)
Geoul sokeuro n
 
Žánr: horor / mysteriózní / krimi / thriller
Země: Jižní Korea
Režie: Seong-ho Kim

(remake)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eben Ostby

Ostby Eben

Náhlé neštěstí

Náhlé neštěstí
Náhlé neštěstí

 Spice Girls

Spice Girls

Paul Roe

Roe Paul

Sarah Gadon

Gadon Sarah

Aleš Ulm

Ulm Aleš

Anastasia Hille

Hille Anastasia

Daniela Dostálová

Dostálová Daniela

Martin Šinkovský

Šinkovský Martin

Barbora Bobuľová

Bobuľová Barbora

Naposled navštívené:
Eben Ostby

Ostby Eben

Náhlé neštěstí

Náhlé neštěstí
Náhlé neštěstí

 Spice Girls

Spice Girls

Paul Roe

Roe Paul

Sarah Gadon

Gadon Sarah

Aleš Ulm

Ulm Aleš

Anastasia Hille

Hille Anastasia

Daniela Dostálová

Dostálová Daniela

Martin Šinkovský

Šinkovský Martin

Barbora Bobuľová

Bobuľová Barbora