Cerven
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro hodnocení filmů se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Jimi Mistry

Povolání:
Národnost:
Narození:
1973, Scarborough, Yorkshire, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
O exoticky vyhlížejícím herci Jimim Mistry není přesně známé, kdy se narodil, on sám datum narození nemá ani na svých stránkách Facebook. Znám je jenom rok 1973 a místo Scarborough, v hrabství Yorkshire v Anglii.

Matka je Irka a otec je Ind, proto ten exotický vzhled. Rodiče Jimiho vychovávali v katolické víře, vyrůstal v Manchesteru a později studoval v Birminghamu, kde studoval na School of Speech & Drama.

První roli získal ve zpracování Hamleta režiséra Kennetha Branagha z roku 1996 a byla vskutku významná, ve scénáři se nazývala – druhý námořník. Poté hostoval v několika seriálech jako např. Tichý svědek (1996) nebo The Bill (1998), než prorazil v roce 1999 filmem Východ je východ (East is East, režie Damien O'Donnell), kde hrál roli Tariqa Khana. V roce 2000 odehrál vedlejší roli v dramatu Anxiety (režie Alasdair Ogilvie), v té době už rok hostoval v nekonečném britském seriálu z jedné londýnské čtvrti Eastenders, v roli Dr. Freda Fonseca ve 39 epizodách v sezoně 1999 – 2000. Ve stejném roce ještě stihl roli v komedii Vášnivá salsa (režie David Kane) a po boku herecké ikony Richarda Harrise účinkoval v dramatu Mé území (My Kingdom, režie Don Boyd, 2001).

Svůj exotický vzhled využil ve snímku The Mystic Masseur (režie Ismail Merchant, 2001), který byl vyroben v koprodukci Indie, Anglie a USA. Hlavní roli získal v lechtivé komedii o sexu – Guru (režie Daisy von Scherler Mayer, 2002), kde mu jeho partnerkami byly Heather Graham a Marisa Tomei, což velmi pomohlo Jimimu v jeho slibně se rozvíjející kariéře a upevnil si tak svoji pozici. Odrazilo se to zejména druhý rok po filmu Guru, kdy účinkoval v pohádce Zakletá Ella (Ella Enchanted, režie Tommy O'Haver), hrál hlavní roli ve filmu Dotyk růžové (Touch of Pink, režie Ian Iqbal Rashid), dále pak stihnul akční komedii Stůj, ten mobil není tvůj (Dead fish, režie Charley Stadler) a také romantickou komedii Láska a jiné průšvihy (The Truth About Love, režie John Hay). Aby toho nebylo málo, tak ještě účinkoval v krátkometrážní komedii Ten Minute Movie (režie Imogen Murphy).

Poté už takový zápřah neabsolvoval a zase hostoval v seriálech, odehrál jednu z rolí ve filmu Krvavý diamant (Blood diamond, režie Edward Zwick, 2006) a v roce 2007 se objevil v hlavní roli v koprodukčním dramatu Hranice (Partition, režie Vic Sarin). Také zkoušel jednu z rolí v britském seriálu Nearly Famous, který však přežil jenom jednu sezónu. V roce 2008 měl možnost setkat se s českým hercem Karlem Rodenem ve filmu RocknRolla v režii Guye Ritchieho a hrál v thrilleru Exam (režie Stuart Hazeldine). Potom už na něj čekala role v katastrofickém spektáklu Rolanda Emmericha 2012, kde se zařadil do nepřeživší části lidstva, byť to byla Jimiho postava doktora Tsurutaniho, která objevila blížící se nebezpečí pro lidstvo.

Rok 2010 opět vypadá v jeho kariéře jako rok velmi úspěšný, v postprodukci je momentálně snímek režiséra Gurindera Chadhy (It's a Wonderful Afterlife), v hlavní roli s podobně exoticky vyhlížejícím hercem, který také udělal v Hollywoodu kariéru, se Sendhilem Ramamurthy. Také si Jimi zopakuje roli Tariqua Khana a to ve snímku West is West, volném pokračování filmu East is East (režie Andy DeEmmony) a možná se dočkáme i jeho dalšího filmu Basement (režie Asham Kamboj) nebo Eating Dust (režie Jade Carmen).

Kromě hraní Jimi také produkoval, a hrál, v hudebně dokumentárním filmu o Ibize (And the Beat Goes On, 2009) a to proto, že obdivuje historii tohoto ostrova. Když se nevěnuje filmu, organizuje hudební večery, na kterých sám vystupuje jako DJ se zaměřením na starou školu disca, funky, hip-hopu až po house music.

V osobním životě je Jimi ženatý se svojí dlouholetou přítelkyní Meg a mají spolu dceru Elin.

S pomocí www.imdb.com a http://www.facebook.com/pages/Jimi-Mistry/46020449332?v=wall

Autor: Frolíček

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Fotbal: Chance Národní Liga 20...

17:20 - 19:30

10 minut již uběhlo
120 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:45

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito

16:45 - 17:55

45 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jimi Mistry

Mistry Jimi

Montiho čardáš

Montiho čardáš

Tomas Holocsy

Holocsy Tomas

Přežít (Alive)

Přežít
Alive

Iván Escobar

Escobar Iván

Ljalja Bobrovová

Bobrovová Ljalja

Naposled navštívené:
Jimi Mistry

Mistry Jimi

Montiho čardáš

Montiho čardáš

Tomas Holocsy

Holocsy Tomas

Přežít (Alive)

Přežít
Alive

Iván Escobar

Escobar Iván

Ljalja Bobrovová

Bobrovová Ljalja