Cerven

Corbin Bleu

Povolání:
Rodné jméno:
Corbin Bleu Reivers
Národnost:
Věk:
35
Narození:
21.2. 1989, Brooklyn, New York, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Profese: Herec
Datum narození: 21.02.1989
Místo narození: Brooklyn, New York, USA
Znamení: Ryby
Životopis:
Corbinova kariéra začala modelingem pro firmy Target, Toys RUs a Tommy Hilfinger. V roce 1996 se jeho rodina přestěhovala do Los Angeles a Corbin brzo získal svou první roli v Tv seriálu High Incident jako host se objevil na ER. Bleu měl také malé role ve filmech jako Voják(Soldier), Rodinný strom (Family Tree), Tajní muži (Mystery Men) a Vesmírná Otázka (Galaxy Quest) než byl obsazen do hlavní role ve filmu Chyťte tu holku (Catch the kid, 2004). Po úspěchu v tomto filmu podepsal smlouvu na seriál Let 26 (Flight 26 Down), drama o skupině teenargerů, která ztroskotala na pustém ostrově. Také měl malou roli jako Spencer ve filmu Ned/'s Declassified School Survival Guide on Nickelodeon (česky:Nedova škola přežití v přírodě na Nickeldonově ostrově). Poprvé se objevil v epizodě Guide to: The School Play.

V roce 2006 si zahrál roli Chada v Muzikálu ze střední (High School Musical), nejlepšího přítele hlavní postavy Troye(Zac Efron). Tato role ho proslavila. Film byl velmi úspěšný, na The Emmy Awards dostal cenu jako nejúspěšnější film Disney. Corbin byl také pozván na natočení pilotního dílu Disneyho seriálu Hannah Montana. V jeho dalším filmu Jump In! spoluučinkoval v R&B vocalistou Kekem Channel Original Movies za celou dobu. Jeho debutové album, Another Side vyšlo 1.května 2007.

Corbin promoval v Los Angeles na střední škole umění. Byl přijat na Stanfordovu univerzitu, ale odešel z důvodu neplánovaných potíží. Corbin cestoval s ostatními herci z HSM od prosince 2006 do ledna 2007. Koncertoval s nimi asi ve 40 městech. Pro rozšíření znalostí jeho alba se zúčastnil NextFestu 2007 kde mimo jiné učinkovali ještě Aly & AJ, Drake Bell, Byanca Ryan. Another Side bylo přinejmenším o něco úspěšnějším než alba ostatních z HSM.

Filmografie:
2007 High School Musical 2
2006 High School Musical 1
2004 Chyťte tu holku
1999 Mystery Men
1999 Galaxy Quest
1998 Beach Movie
1998 Žoldák: Legie Zkázy (Soldier)

Autor: holy

Životopis (biografie) / Informace:
Corbin Bleu začal s hraním ve velmi ranném věku pod vlivem jeho otce, dlouholetého herce Davida Reiverse. Po čase, když Corbinovi byly dva roky, začal hrát v reklamách pro Live Cereal, Bounty, Hasbro and Nabisco. Zanedlouho, Corbin projevil zájem v tancování, tak jeho rodiče mu zaplatili hodiny baletu a jazzu.(Často byl jediný kluk v té třídě.) Ve 4 letech se stal modelem, který reprezentoval Ford Modeling Agency in New York. Byl také na tištěných reklamách Gapu, Tergetu a obchodních domů hraček. Tam to ovšem neskončilo. Když bylo Corbinovi 6 let, byl v jeho první velké produkci, v Brodwayské hře.

V roce 1996 se Corbin se svojí rodinou přestěhoval do Los Angeles kde rychle dostal roli High Incident. Corbin si také zahrál s takovými hvězdami jako Ben Stiller, TIm Allen, Alan Rickman. Jedna z jeho nevíce známých dětských rolích byla v jeho 8 letech v show zvané "ER". V to době stále navštěvoval hodiny tance a byl jeden z prvních studentů dnes pretižní "Debbie Allen Dance Academy". Učil ho sám Allen a Corbin o něm řekl, že ho naučil hodně a že ho postrčil tam kde teď je a že bez něj by nebyl nikdy takový tanečník jako je z něj dnes.

Jako střední školu zvolil "Los Angeles Country High School for the Arts". Během těchto let si Corbin zahrál ve hře "Footloose", "Ren" a ve filmu "Catch That Kid".

V roce 2004 byl Corbin vybrán aby se přidal ke skupině dětem a k nové show "Flight 29 down", která byla natočená na Hawai. Během léta roku 2005 byl Corbin vybrán do dalšího filmu "High SChool Musical", kde byl vybrán do role Chada, nejlepšího kamaráda hlavní postavy Troye Bolltona. Po tomto fenoménu se Disney Channel rozhodl, že Corbina obsadí znovu, protentokrát do filmu "Jump In". V tomto filmu si zahrál se svým vlastním otcem, který v tom filmu hraje také jeho otce. 1.května vydal Corbin své první debutové album s názvem "Another Side" a také dotočil 2.díl High School Musical, který nese název Sing it all or not. V roce 2008 bychom se měli dočkat již třetího pokračovaní stejnomeného filmu.

zdroj: Moje stránka hsm.musical.ic.cz... autor: Werča.Phamova.Lukyn:-)

Autor: Lukyn_N

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

06:59 - 09:00

43 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

07:05 - 07:55

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

107 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:30 - 08:00

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Corbin Bleu

Bleu Corbin

Naposled navštívené:
Corbin Bleu

Bleu Corbin