Zari

Dorothy Hart

Povolání:
Národnost:
Narození:
4.4. 1922, Cleveland, Ohio, USA
Úmrtí:
11.7. 2004, Arden, Severní Karolína, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Modelka, herečka, politička, Dorothy Hart, oslnivě krásná, vyhledávaná modelka, se narodila 4. 4. 1922 v Ohio – Clevelandu, USA. Pravda je taková, že nikdy neutkvěla žádnou rolí, a jejím ztvárněním nějak hluboko v podvědomí diváků, ale vždy se o to zasloužila její nádherná tvář a postava, a především prospěšná práce pro OSN.

Původně získala Dorothy jen jednu smlouvu u společnosti - Universal Pictures, protože nikdo nevěřil, že by se z ní stala herečka. Vlastně to cítila i ona sama, že není pro filmování připravena, a tak intenzivně studuje na hereckých kurzech a bere soukromé hodiny. V roce 1947 natočila film s názvem - Gunfighters s Randolphem Scottem. Jenomže nakonec to nebyl až takový propadák, a tak produkce hledá další možnosti, jak jí uplatnit v nenáročných filmech. Bylo to dost těžké, protože z Dorothy vyzařovala elegance a styl každým coulem, ovšem byly zde obavy, že by jako herečka brzy propadla.

Hrála především ve westernech, nebo kostýmních filmech. Objevila se také ve filmech o Tarzanovi, když hrála Jane po boku Lexe Barkera (Old Shatterhand), ale později se uchytila především u televize. V roce 1952 zaskočila za nemocnou Gail Russel ve filmu - Loan Shark, a tento film byl jejím posledním.

Byla jednou vdaná za Fredericka Pittera, od roku 1954 do roku 1965 a měli spolu dítě, syna Douglase. Z Hollywoodu se odstěhovala do New Yorku, a od roku 1952, zde žila. Manželka prezidenta - Eleanor Rooseveltová jí požádala, zda by se nestala mluvčí výboru americké asociace v organizaci - Spojených národů – OSN, pro děti na celém světě, kde byla velice úspěšná. V roce 1959 byla vyslána jako pozorovatel USA do Světové federace sdružení - OSN na zasedání v Ženevě. Pracovala také pro červený kříž.

Studovala na západní univerzitě, a obdržela titul bakaláře. Později prohlásila, že Hollywood moc v oblibě neměla, a že chtěla dosáhnout něčeho smysluplnějšího a důležitějšího, než byla nějaká role v nějakém filmu. Proto se politicky angažovala, a v této činnosti byla opravdu velmi úspěšná.

Dorothy Hart zemřela ve věku 82 let na komplikace Alzheimerovy distance dne 11. 7. 2004, v Ardenu, v severní Carolině.



Marta Holubová-clara bow.

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dorothy Hart

Hart Dorothy

Victor Schiller

Schiller Victor

Alexander Kukarkin

Kukarkin Alexander

Peter Gregory

Gregory Peter

Bob Goodman

Goodman Bob

Red Hot Leather

Red Hot Leather
Red Hot Leather

Ian Ricketts

Ricketts Ian

Irena Berková

Berková Irena

Naposled navštívené:
Dorothy Hart

Hart Dorothy

Victor Schiller

Schiller Victor

Alexander Kukarkin

Kukarkin Alexander

Peter Gregory

Gregory Peter

Bob Goodman

Goodman Bob

Red Hot Leather

Red Hot Leather
Red Hot Leather

Ian Ricketts

Ricketts Ian

Irena Berková

Berková Irena