Cerven

Dorothy Hart

Povolání:
Národnost:
Narození:
4.4. 1922, Cleveland, Ohio, USA
Úmrtí:
11.7. 2004, Arden, Severní Karolína, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Modelka, herečka, politička, Dorothy Hart, oslnivě krásná, vyhledávaná modelka, se narodila 4. 4. 1922 v Ohio – Clevelandu, USA. Pravda je taková, že nikdy neutkvěla žádnou rolí, a jejím ztvárněním nějak hluboko v podvědomí diváků, ale vždy se o to zasloužila její nádherná tvář a postava, a především prospěšná práce pro OSN.

Původně získala Dorothy jen jednu smlouvu u společnosti - Universal Pictures, protože nikdo nevěřil, že by se z ní stala herečka. Vlastně to cítila i ona sama, že není pro filmování připravena, a tak intenzivně studuje na hereckých kurzech a bere soukromé hodiny. V roce 1947 natočila film s názvem - Gunfighters s Randolphem Scottem. Jenomže nakonec to nebyl až takový propadák, a tak produkce hledá další možnosti, jak jí uplatnit v nenáročných filmech. Bylo to dost těžké, protože z Dorothy vyzařovala elegance a styl každým coulem, ovšem byly zde obavy, že by jako herečka brzy propadla.

Hrála především ve westernech, nebo kostýmních filmech. Objevila se také ve filmech o Tarzanovi, když hrála Jane po boku Lexe Barkera (Old Shatterhand), ale později se uchytila především u televize. V roce 1952 zaskočila za nemocnou Gail Russel ve filmu - Loan Shark, a tento film byl jejím posledním.

Byla jednou vdaná za Fredericka Pittera, od roku 1954 do roku 1965 a měli spolu dítě, syna Douglase. Z Hollywoodu se odstěhovala do New Yorku, a od roku 1952, zde žila. Manželka prezidenta - Eleanor Rooseveltová jí požádala, zda by se nestala mluvčí výboru americké asociace v organizaci - Spojených národů – OSN, pro děti na celém světě, kde byla velice úspěšná. V roce 1959 byla vyslána jako pozorovatel USA do Světové federace sdružení - OSN na zasedání v Ženevě. Pracovala také pro červený kříž.

Studovala na západní univerzitě, a obdržela titul bakaláře. Později prohlásila, že Hollywood moc v oblibě neměla, a že chtěla dosáhnout něčeho smysluplnějšího a důležitějšího, než byla nějaká role v nějakém filmu. Proto se politicky angažovala, a v této činnosti byla opravdu velmi úspěšná.

Dorothy Hart zemřela ve věku 82 let na komplikace Alzheimerovy distance dne 11. 7. 2004, v Ardenu, v severní Carolině.



Marta Holubová-clara bow.

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Kdo sousedu jámu kope (1973) [...

06:25 - 06:40

6 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

06:20 - 07:10

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:20 - 07:10

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:25 - 06:50

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dorothy Hart

Hart Dorothy

Nobuo Uematsu

Uematsu Nobuo

Burke Morgan

Morgan Burke

Ingrid Wells

Wells Ingrid

Naposled navštívené:
Dorothy Hart

Hart Dorothy

Nobuo Uematsu

Uematsu Nobuo

Burke Morgan

Morgan Burke

Ingrid Wells

Wells Ingrid